0-3 La clàusula de la por es va inventar per Joao Félix

1. L’Atlético ens va cedir Joao Félix pensant que era una toia tan gran que no van posar la clàusula de la por. Va guanyar el partit d’anada i el ha guanyat el gol de tornada amb dos gols idèntics.
  2. Això sí. L’afició de l’Atleti no han pogut xiular-lo fins al minut 10, perquè encara no havia tocat la pilota.
  3. A la primera part, quan estàvem a punt de cagar-nos en Gündogan per tantes pèrdues i en Lewandowski perquè no l’ensumava, s’han muntat la jugada de la nit i passada per Joao Félix.
  4. Lewandowski: un golàs impossible i dues assistències. El tenim endollat.
  5. I Koundé i Araujo, també. No semblen els d’inici de temporada. Per això -i per SuperCubarsí- portem 4 partits de Lliga sense encaixar gol.
  6. El Barça, guanyant a l’Atlético, potser s’assegura jugar la propera Champions. De moment, ja hem passat al Girona.
  7. El denostat Vitor Roque ha tornat a córrer bé a l’espai. Ha provocat una vermella.
  8. Sergi Robrerto, avui, de mig centre per lesió de Christensen a l’escalfament. Portava temps sense fer dos bons partits seguits.
  9. Quan un partit comença amb un kick-off amb dos nens petits amb càncer, el partit ja és el de menys. Però, tant per tant, guanyar-lo.
  10. Algú confia ara que Mbappé s’encositipi al mes d’abril?

3-1 I ara que ens toqui el Madrid

1. Primera gran nit a Montjuïc. El primer quart d’hora contra el Nàpols, semblava aquell últim quart d’hora contra el PSG.
  2. Xavi ha encertat l’alineació: amb Fermín de titular, Cubarsí per davant de Iñigo i Raphinha d’extrem esquerre. I, molt important, Joao Félix a la banqueta.
  3. Xavi ha encertat amb els canvis: al moment de la segona part que patíem, i havíem perdut la pilota i el control, posar Sergi Roberto i Romeu, que ha permès avançar Gündogan, ha estat oli en un llum. A partir d’aquí, 8 ocasions, pilota nostra i poc patiment.
  4. Cancelo, al minut 5 havia perdut dues pilotes i semblava desconcentrat. Al minut 16 era l’heroi pel 2-0.
  5. Lewandowski n’ha tocat una de bona en tot el partit. En la nit que havia estat xiulat, el gol de la tranquil·litat.
  6. Ter Stegen, una vegada més, aturada salvadora. 4 minuts després del gol del Nàpols, ha salvat l’empat amb el cop de cap perfecte de Di Lorenzo.
  7. No podia ser que el Nàpols, amb tres entrenadors en una temporada, ens eliminés.
  8. Demà Calzona? Demà Calzone. Per sopar.
  9. I demà passat, sorteig. Veient els rivals que queden… Potser que ens toqui el Madrid.
  10. Algú confia ara en l’Inter? (Volem jugar el primer Mundial de Clubs).

1-0 Sort que ens en queden dos de bons

1. Cubarsí i Lamine Yamal, per aquest ordre, han guanyat el partit. Entre els dos sumen 33 anys. Gundogan, tot sol, 33.
  2. GundoBang ha fallat un penal a cada part. El primer molt mal tirat, el segon -a deixada de Guiu- encara pitjor.
  3. Moment afortunat del partit: la lesió de Rapnhinha, pèssim com a interior. Ha entrat Fermím i ha canviat el to de l’equip.
  4. Segon moment important: entra Vitor Roque per la tòtila freda de Joao Félix. El Tigrinho, avui, ha mossegat.
  5. Per cert, és penós que quan Tigrinho entra al camp, tanta part de l’afició el xiuli. No és culpa seva que paguéssim 61 milions per aquest meló per obrir.
  6. Quan ha sortit Sergi Darder del camp, he respirat.
  7. Christensen, de mig centre, realment talla molt i dona tranquil·litat. Tres porteries a zero consecutives. No havia passat en tota la temporada.
  8. Si Mendes ens col.loca Joao Felix i Joao Cancelo al Barça, una segona temporada, l’escàndol del cas Koldo serà petit, comparat amb aquest.
  9. Avui, just abans del Nàpols, era un partit trampa. I hem estat a punt de caure-hi.
  10. Algú confia ara en el Celta?

0-0 Una bona hòstia a la Catedral

1. El Barça tenia un triple objectiu: lluitar-li la Lliga al Madrid, posar-se segon superant al Girona i que l’Athletic no retallés distancies pels 4 llocs Champions. Només hem aconseguit l’últim. Sent realista, és un bon empat.
  2. No encaixar a Bilbao i no patir a San Mamés és una novetat respecte als partits dels últims anys. A San Mamés només hi ha guanyat el Madrid, a la jornada. Qui es pensava que avui el Barça passaria per sobre del finalista de Copa.
  3. La gran hòstia de la Catedral és perdre De Jong i Pedri per lesió. Allà on ens van caçar Schuster i Maradona, ara ens lesionem sols. El pitjor és que els perdrem per molts dies. I, sense ells, ja hem vist quanta grisalla al mig del camp.
  4. Novament, vestit de blancs, punxades i desgràcies. Res de nou. Que cremin aquesta samarreta que no és la nostra.
  5. Que hagin triat MVP al Joao Cancelo és de bojos. Més enllà del xutàs de gol de mig camp, la cama canviada ha estat un llast. Fins a sis vegades, per no centrar amb l’esquerra, hem perdut l’avantatge.
  6. Es lesiona Pedri al 44, es reprèn el joc sense fer el canvi i sense donar instruccions als jugadors de com se situen. La bronca de Gündogan a la banqueta, sonada.
  7. Fermín, de tantes coses que volia fer, avui s’ha preciciptat massa, en massa ocasions. Amb més calma, juga millor. Amb tot, Unai li ha aturat el 0-1 amb el peu.
  8. Joao Félix, de tantes coses que volia fer, ha entrat fred i patasses a la gespa. Terrible.
  9. Cap jugador no ha jugat malament, però tampoc ningú ha sobresortit individualment.
  10. Algú confia ara en Déu?

4-0 El Barça tira més diagonals que el Pla Cerdà

1. Per fi hem sabut jugar contra un equip que pressiona molt, i molt amunt. Arriscar a darrera, ser pacient i oferir moltes diagonals a l’espai.
  2. Quatre gols de contracop, a casa, potser no els havíem vist des del Trident amb Neymar, Suárez i Messi. Esclar que Montjuïc no és casa nostra.
  3. Raphinha, autoexpulsat contra el Getafe a la primera part, volia revenja. I l’ha tingut. MVP merescut. Ha marcat el primer, ha donat la passada definitiva per Christensen pel segon i ha regalat l’assistència per De Jong al tercer.
  4. Quin recital de sortida de pilota de Cubarsí. Amb 17 anys. I no només la sortida… Bravo. Per ell i per Xavi de donar-li l’eix central.
  5. L’arrencada del migcentre Christensen a l’espai, la velocitat de l’sprint i la passada perfecte per Joao Félix, m’ha emocionat. Pell de gallina.
  6. Dit això, millor Joao Fermín que no pas Joao Felix. El que aporta Fermín, atacant espais, guanyant duels, és un tipus que dona ales i encomana energia.
  7. Oriol Romeu ha entrat perquè sabéssim que no era calb. Avui hem descobert que allò era rapat.
  8. Per variar, amb 1-0, Ter Stegeng i el pal ens han salvat de l’empat a l’inici de la segona part.
  9. Ilaix Moriba, de llarg, el millor del Getafe en el dia del debut. No entenc perquè el xiula l’afició del Barça.
  10. Algú confia ara en Sergio Ramos?

1-1 El Barça posa emoció per a la tornada

1. “Allenatore nuovo, vitoria sicura”. Doncs no. Un empat i gràcies pel Calzona. I un calzone pels 1.300 culers que han anat a Nàpols.
  2. Marquen Lewandowski i Oshimen. Els golejadors, a les grans nits, apareixen.
  3. La primera part ha estat un bany del Barça. A la segona, hi ha hagut més massatge. Però fot ràbia que Meret hagi salvat 5 gols i Ter Stegen s’hagi tirat a terra abans que Oshimen rematés en l’única ocasió napolitana.
  4. Quan, per primera vegada a la vida, m’estava cagant en Pedri per les seves pèrdues… assistència de gol per sota les cames del defensa. Brutal.
  5. L’àrbitre alemany, “casalingo”, per dir-ho en italià. La groga a De Jong, al minut 15, que no era ni falta, ens ha mediatitzat.
  6. Xavi ha fet els canvis massa tard. A les cames fresques del Nàpols, fer el primer canvi al minut 80, ho hem pagat. Esclar que per veure com de malament ha entrat Raphinha, millor que continués Rapnhinha fins a l’extenuació.
  7. Amb aquest nivell d’Araujo, el Bayern pagarà els 100 milions.
  8. Què diríem de Cubarsí si, amb el seu cos de 17 anys acabats de fer, Oshimen se l’hagués rifat com ha fet amb un veterà d’Ondarroa com Iñigo Martínez.
  9. El Nàpols, als primers vint minuts, era un flam. Un equip desfet i desorientat. I el públic xiulant. Sap greu no haver-ho aprofitat millor.
  10. Abans, un 1-1 fora de casa era molt bo, pel gol marcat. Ara no és tan bo… Però potser millor així. Si haguéssim guanyat, hauríem sortit a Montjuïc a intentar que passés el temps i ens hauríem fet un embolic. Ara sabem què hem de fer: guanyar.

1-2 Això de Vigo ha estat un homenatge al 0-5

1. Xavi treu pit perquè després de “la decisió”, són 10 de 12 punts possibles. Qui no es conforma és perquè no vol.
  2. 50 anys després del 0-5, el Barça no ha fet un homenatge digne. Però aquell dia vam guanyar dos punts i avui n’hem guanyat tres.
  3. Això del Koundé… El gol de rebot és mala sort però que als minuts 69 i 71 ha servit un fora de banda directament al rival, que per poc no ens costa un disgust.
  4. Amb el gol de Iago Aspas ja hi comptàvem. Ja és un clàssic.
  5. Lamine Yamal ha donat el primer i ha provocat el penal del segon.
  6. Avui, a diferència de Getafe i de Vallecas, no han pogut més que xiular el penal a favor en temps afegit.
  7. El partit de Cancelo, una vergonya. Veure jugar Pedri sempre és un espectacle.
  8. Els controls de Vitor Roque a la primera part, tenebresos.
  9. La gran notícia és que, amb la gespa nova, desarrelada i molta sorra, no s’ha lesionat ningú.
  10. Algú confia ara en el Rayo?

3-3 La maledicció del Granada continua

1. Cinc partits seguits sense poder guanyar al Granada. Fenomen paranormal. I avui, empat i gràcies. Aquest any no ens ha costat una Lliga, ja fa setmanes que l’hem tirada.
  2. Xavi va dir que amb la seva dimissió diferida, els jugadors s’alliberarien. No ho acabo de veure. Només veig més alliberats als rivals.
  3. Vaig a mirar l’alineació del Granada que, amb quatre baixes sonades, potser eren uns cracks mundials: Batalla, Sánchez, Rubio, Miquel, Maoussa, Hongla, Pellistri, Gumbau, Ruiz, Melendo i Uzuni. Cap a segona.
  4. Hem tornat a tirar la primera part. Dos remats a porta i prou: el gol Lamine Yamal i el remat més fàcil de la carrera de Lewandowski. De no marcar el 2-0 a encaixar l’1-1 abans del descans. La clau. Quantes vegades ho hem vist aquest any?
  5. A Montjuïc, això sí, els partits són entretinguts. Sempre passa de tot. I a vegades surt cara a vegades surt creu.
  6. Quan Pedri, de mig centre, amb el Granada tancat estava sent l’únic clarivident, l’hem tret del camp per posar Marc Guiu. Quan he vist el tenyit de cabell, mau.
  7. Ha tornat Ter Stegen, però el partidet que ha fet, i la passivitat que ha encomanat a la primera part, només podia acabar amb el gol en pròpia porta del 2-3.
  8. Algun entrenador voldrà venir a entrenar amb cara i ulls (que no sigui Martino ni Setién) aquesta colla de toies?
  9. Avui Márquez no ha dit, després de guanyar a Sabadell, que està preparat per agafar el primer equip?
  10. Algú confia ara amb el Leipzig?

1-3 Per fi una victòria sense patir

1. L’Alabés mai ha guanyat 4 partits seguits a la història de la Lliga. Portava 3 victòries consecutives. Estava clar què passaria avui.
  2. El Barça (primer falta comesa al minut 28) no ha igualat la intensitat del rival, però avui sí que ha tingut control, intel·ligència i, sobretot, eficàcia.
  3. Els 3 primers remats, 3 gols. I quins golarros. Tots de jugada col·lectiva.
  4. La picada de Lewandowski és sublim, la jugada de Pedri i el remat de Gündogan, expecional, i Tigrinho ha fet de Messi, tocar-la suau amb l’esquerra al pal oposat. Bravo també per Lamine Yamal. Els tres gols arrenquen de tres jugades seves.
  5. Gündogan no només ha de ser l’MVP pel gol i per l’assitència del 0-1, sinó perquè ha robat la cartera per darrera quan Rioja estava sol per afusellar Iñaki Peña.
  6. Avui Peña no ha fet pena. Amb 0-1, l’aturada al cop de cap de Guridi ens manté vius a la Lliga.
  7. Ja ho hem fet tres vegades: Guiu, primera pilota que toca, gol al Athletic. Vitor Roque, primera pilota que toca contra Osasuna, gol. Avui, igual. Primera pilota, dins. Algun mèrit deuen tenir els canvis de Xavi.
  8. Des de la seva Decisió, 6 punts. Sense la decisió, guanyar a Osasuna i Alabés també es podia haver fet.
  9. No oblidem al primer minut i les 2 vegades que li han guanyat l’esquena a Cancelo. La primera ha acabat en penal de Cubarsí i ens ha salvat un orsai previ. Als 18 segons de partit. Segur que el Pep no el vol de retorn?
  10. Algú confia ara en l’Atlético?

1-0 El Barça guanya com si Xavi no hagués plegat

1- Control, futbol lent, poca vistositat, no saber matar, però victòria. Com tantes vegades en aquesta temporada. És com si Xavi no hagués dimitit.

2- Coses bones: el primer gol de Tigrinho, cap regal al darrera, la porteria a zero.

3- Cosa dolenta: la lesió muscular de Ferran. A davant ens en queden 3 de sans.

4- L’Osasuna, el millor client d’aquest any. Sempre ens fa patir, però tres partits i tres victòries. Totes molt treballades i aconseguides a la segona part.

5- Fermín no és Gavi però és el que més s’hi assembla en la lluita. I és l’únic de l’equip que tira diagonals i busca espais i es desmarca i s’ofereix.

6- A la graderia, Raphinha portava una gorra amb el seu nom. De la sopa d’egos dels futbolistes, algun dia se n’haurà de fer un documental.

7- Per fi s’ha acabat aquest gener catastròfic pel Barça.

8- Ens han posat el bàsquet d’Eurolliga al Palau, coincidint amb la Lliga a Montjuïc. Veig que hem guanyat de pallissa. Ens hem perdut l’espectacle.

9- Per cert, una altra falta a la frontal… a la barrera. Avui l’encarregat de tirar-la (en tots els sentits), Gündogan.