1-2 El Barça líder a la Champions i passiu bé Eindhoven

28/11/2018 PSV Eindhoven 1 – Barça 2

1. Primera pregunta per Valverde després de classificar l’equip per vuitens de final, com a primers de grup, sobrant un partit que encara s’ha de jugar a casa en el grup de la mort: “Estàs content de la imatge futbolística del Barça aquesta nit?”. Resposta de Valverde. “Sí”. I punt i final.
2. Després d’un partit com el del Wanda, amb cap xut a porta de cap equip en tota la primera part, les 16 ocasions clares de gol (8 i 8) de la primera part encara ha semblat una bogeria més gran. Millor així, en els partits trencats, acostuma a guanyar el millor.
3. Avui ens han salvat 3 pals, 4 aturades de Ter Stegen i les genialitats de Messi, però el Barça ha deixat 5 coses bones…
4. Primera. La quantitat de boles perdudes perilloses d’avui de Rakitic (2), Busquets (2) i Ter Stegen (2) no han costat gols. I a més a més, se les han gastat totes avui.
5. Segona. Dembélé en velocitat ni el poden parar ni el poden aturar. Bones combinacions amb Semedo a la primera i, sobretot, la millor notícia han fet bones combinacions i parets amb Messi.
6. Tercera. 94 minuts molt complets d’Arturo Vidal, en la seva primera titularitat en Champions. Clau al final, quan ja no corria ningú i ell estava a tot arreu.
7. Quarta. El retorn de Coutinho. Bàsic per l’atac combinatiu de foc lent.
8. Cinquena. Hem guanyat sense Suárez i amb Messi, de fals nou, ha rematat sis vegades a gol i ha repartit assistències letals per Piqué, Dembélé i Malcom. Com més a prop de gol, millor.
9. Vint anys consecutius a vuitens de Champions. Passen els entrenadors i jugadors i el Barça continua allà.
10. 29-N 119 anys del Barça! Per molts anys!