0-4 Guardiola arriba als 200 partits. Llàstima que no arribarà als 400.

01/11/2011

Cafè Baviera
 1. Pep Guardiola no ho podia celebrar millor. Classificats ja per vuitens de final, depenent de nosaltres per ser primers de grup i guanyant això que ell -i només ell- li donava tanta importància, que era guanyar el 3r i 4t partit de la lligueta (que fins ara se li havia resistit. I què).
 2. Dada sensacional: En tot l’octubre el Barça no ha encaixat ni un gol. 9 partits seguits que li donen el rècord a Valdés. Des de Mestalla, el 21 de setembre, que ningú no ens ha aconseguit marcar. Feina d’equip, mèrit de Victor.
 3. Victor i victòria, una vegada més i per aquest ordre. Valdés ha tornat a salvar el Barça amb 0-0. És una gran injustícia que el Zamora i el porter campió d’Europa no estigui nominat per guanyar la Pilota d’or. Injustícia majúscula.
 4. Un altre partit sensacional de Thiago, que en dos mesos ha après a jugar per l’equip i no voler guanyar la pilota d’or a cada regat i cada passada. Ell ha provocat la jugada decisiva. Ha robat la pilota i li ha donat el gol mastegat a Messi, que li han fet penal. 0-1 i expulsió.
 5. El Barça de Pep, dèiem, té l’assignatura pendent de guanyar fora de casa. Ara portem quatre victòries seguides, a camp del Shaktar, del Madrid, del Bate i del Viktoria. Assignatura aprovada. A Milà ens conformem amb un empat.
 6. Al Barça, dèiem, no li xiulen penals a favor. Des que ens vam queixar, tres penals en tres partits i tots per posar-nos per davant al marcador. Qui no plora, no xuma.
 7. A Messi, dèiem, li passa alguna cosa que s’ha passat tres partits sense marcar. Els comentaris l’han picat: dos hat-tricks seguits. Per cert, la sequera va començar a casa contra el Viktoria, amb 7 ocasions clares cque se li van resistir. Alguna cosa ha canviat. Ara ja no intenta fer barrets al porter, ara remata a rebentar. Aquest debat ha servit per aparcar l’adornament innecesari.
 8. Cesc ha continuat demostrant que, tot i no fer un gran partit, la seva millor virtut és l’arribada a l’àrea. Amb el peu ha fallat. Amb el cap ha marcat, tot i la diadema. No m’agraden els futbolistes amb diadema. Potser des d’Esnaider.
 9. De Beckham, per les seves centrades, van fer la pel.lícula “Bend it like Beckham“. Aviat rodaran la segona part. “Bend it like Cuenca“. Bravo Isaac.
 10. Per cert, Guardiola ha guanyat el seu partit 200, amb Xavi i Iniesta a la banqueta al costat de les dues “niñitas de sus ojos”, Keita i Mascherano. Villa, ni això, a la graderia.
El retorn d'Alexis. I Cuenca, a l'altre extrem, el Barça sabrà obrir el joc i intentar l'ú contra ú. Pedro, espavila que si no... La targeta tonta per Alves. No jugarà a San Siro. Si ha de continuar regalant tantes pilotes al rival (a la primera part ha estat de rècord) potser no ens sabrà tan greu que jugui a Milà.

Les notes

 • 1.Victor Valdés 9 1.Victor
  Valdés
 • 2.Daniel Alves 5 2.Daniel
  Alves
 • 3.Gerard Piqué 7 3.Gerard
  Piqué
 • 5.Carles Puyol 6 5.Carles
  Puyol
 • 22.Éric Abidal 7 22.Éric
  Abidal
 • 16.Sergio Busquets 6 16.Sergio
  Busquets
 • 11.Thiago Alcántara 8 11.Thiago
  Alcántara
 • 4.Cesc Fàbregas 6 4.Cesc
  Fàbregas
 • 39. Isaac Cuenca 8 39.
  Isaac Cuenca
 • 10.Lionel Messi 9 10.Lionel
  Messi
 • 10.Lionel Messi 7 21.Adriano
 • 15.Seydou Keita 5 15.Seydou
  Keita
 • 19.Maxwell 6 19.Maxwell
 • 9.Alexis Sanchez 7 9.Alexis
  Sanchez
 • Entrenador9Ernesto
  Valverde
 • Arbitre8Hofer