3-0 Mai una pel·lícula de terror havia acabat tan bé

01/05/2019 Barça 3 – Liverpool 0

1. El Liverpool portava 10 victòries seguides, han jugat molt i molt bé, han perdut 3-0 en unes semifinals de Champions i, pujo el cotxe, poso la ràdio, i tot són crítiques perquè el joc del Barça no ha estat reconeixible. Poso Catalunya Música.
2. En tota la temporada, ningú li havia marcat 3 gols al Liverpool en tota la temporada. Algún mèrit deu tenir.
3. Un partit que podia ser de 2-2, guanyar-lo 3-0 potser és la sort dels campions, potser és que a les àrees hem estat molt superiors als rivals.
4. Ter Stegen, a l’inici de la segona part, tres aturades que eren de 1 a 1. Salvador.
5. Semedo de lateral, Sergi Roberto al mig del camp fan una molt bona banda dreta. Un a la banqueta i l’altra de lateral, no tant.
6. Alisson en va encaixar 4 com a porter de la Roma i van passar. Avui només n’ha encaixat tres, compte.
7. Dembélé ha jugat un minut i ha tingut dues ocasions. I quines dues ocasions.
8. Salah, vist al camp, és molt millor que per televisió.
9. Klopp, quantes vegades es penedirà d’haver dit que el Camp Nou no és un temple del futbol.
10. Messi. Avui fa 14 anys va marcar el seu primer gol al Barça. Avui ha fet el gol 600, de falta.

3-0 El futbol total del Barça i l’Ajax es carrega el futbol garrepa de Juve i United

16/04/2019 Barça 3 -Manchester United 0

1. Messi, Messi, Coutinho. Un espectacle total. 3 gols fora de l’àrea. Insòlit.
2. Luis Suárez es guarda els gols de la Champions per Anfield. Coneix bé aquelles porteries.
3. Quatre partits seguits, vitals, sense encaixar gols. La clau, de ser a semis i de guanyar la Lliga. Vam deixar a 0 al Atlético, 180 minuts al United… i el Huesca.
4. Als 40 segons, pal del United. Error de col·locació del Barça durant 6 minuts, amb els rivals guanyant constantment l’esquena de SRoberto i Piqué.
5. En aquells minuts, Sergi Roberto ha vist que Martial no és Eloi Vila.
6. De fet, que al minut 20 anéssim 2-0 amb dos xuts a favor i 4 en contra era un miracle.
7. De Gea no només falla amb la selecció. Si aquell fax de Florentino hagués arribat a temps, el Madrid tindria tres Champions menys.
8. Lukaku va marcar els dos primers gols de la remuntada a camp del PSG. Avui, sorprentment, Solsjkaer l’ha deixat de suplent. Per això li diuen Olé Solksjaer. Olé!
9. Coutinho, amb el bon partit d’avui, encara trobarem comprador el vendrem bé. Després del gol, val 20 milions més.
10. Per la Pilota d’or, Cristiano tururut. Messi ha fet molts punts. El Madrid necessitava el Cristiano. Però Ronaldo també necessitava el Madrid.

0-1 El Barça guanya a un Manchester United que encara semblava entrenat per Mourinho

10/04/2019 Manchester United 0 – Barça 1

1. Sense el VAR (que la Champions no l’havien de posar fins a la temporada que ve), avui empatàvem a 0.
2. El gol, per mi, és de Suárez… Encara que la seva rematada no hauria anat entre pals. En qualsevol cas, és gol del Barça.
3. No només hem guanyat a Old Trafford per primera vegada a la història sinó que Ter Stegen no ha tocat ni una sola pilota de remat local.
4. El Barça no volia que se li trenqués el partit com a Roma. El City ahir no volia que se li trenqués el partit com a Liverpool també l’any passat. El hiper-futbol-control a Valverde li ha sortit bé. A Guardiola, ahir, no.
5. Aquest United, aquesta nit, no semblava el de Solskjaer. Ha semblat l’equip sense ànima i sense GPS dels mesos de Mourinho. Quan només tens força i centímetres i múscul, malament rai.
6. El Barça no està classificat, perquè els del United han guanyat a camp de la Juve i del PSG aquesta temporada. Es pensen que fora de casa són molt bons.
7. Coutinho està fet pel futbol anglès. Avui ha semblat que es movia bé en aquell hàbitat.
8. En el moment dels canvis, no hauria tret ni Arthur ni Coutinho. S’ha de dir que la posició de Sergi Roberto, en l’autopista per la dreta, ha estat un encert de Valverde. Llàstima que les ha centrades totes com si fos Zenden.
9. Smalling li ha obert el nas a Messi, per dins i per fora, i una parpella, i Rocchi no ha xiulat ni falta. Tenia raó Solksjaer: “No és impossible frenar a Messi”. Amb dues hòsties en una jugada, sí.
10. Pel que he vist de reüll, De Ligt ha patit molt amb Cristiano.

5-1 Dues exhibicions de futbol ben diferent a cada part

1. A la primera part, toc i profunditat, contra una defensa tancada. Velocitat de pilota, vius i concentrats, un festival.
2. A la segona part, tres gols fantàstics de contratac amb espais. Un festival molt diferent de la primera part. Dos registres diferents.
3. La primera part de Suárez, la millor dels últims anys. Rejovenit, vertical i contundent. Ha provocat els dos gols.
4. Messi, a la segona, quan més el necessitàvem, quan més semblava que avui no tenia el dia, gol definitiu i dues assistències letals.
5. Coutinho, avui sí, s’ha semblat al jugador de l’anunci de Nissan que veiem abans i a la mitja part de cada partit de Champions per la tele.
6. El gol rival, de còrner. L’any passat, la Roma ja ens va eliminar de còrner. Falta contundència.
7. Piqué era l’últim home al còrner en contra del 4 a 1 i ha estat el primer a arribar per rematar l’assistència de Messi a l’àrea petita rival.
8. Un altre recital d’Arthur. Uns altres minuts indispensables d’Arturo Vidal.
9. No vull que ens toqui la Juventus.
10. Ni el Madrid. Ai, calla, que ja no hi són.

0-0 Les incomprensibles xarlotades de Suárez a Lyon

1. Primera part oberta, vibrant, divertit, podia marcar qualsevol… A la segona, sense forces per pressionar, hem tingut el control. Ni d’una forma ni de l’altra hem sabut fer un gol en 25 xuts. Resultat molt dolent.
2. Dembélé, Messi i Suárez han estat imprecisos en els metres finals. Dos d’ells estan tornant a agafar la forma. Un ja potser no la trobarà mai.
3. El patètic de Suárez no és que no li entrin, no és que no se’n vagi de ningú, no torni una passada en condicions… és que en algunes jugades és còmic i en d’altres fa pena i tot. Això sí, ho lluita tot. Però cada vegada ho fa més estrany.
4. Valverde treu del camp a Dembélé, que era de llarg el més desequilibrant del Barça.
5. Para ganar “esa linda Copa”, quan hi ha dues faltes tan bones a la frontal, al minut 3 o al minut 87, s’han de xutar molt millor.
6. Dels primers 31 partits de la temporada, havíem marcat gols en tots. Dels últims tres desplaçaments, només hem marcat a Girona.
7. En la última jugada, Cuneyt Çakir ha perdonat la segona groga a Aouar. No hauria pogut jugar al Camp Nou.
8. Si aquest Mendy ha de ser lateral del Barça, ja se’l poden confitar.
9. Això sí, els jugadors del Valladolid i els de l’Olympique, de tant córrer, acaben el partit amb rampes, trencats.
10. Més val que assegurem la Lliga a Sevilla, perquè no em refio del valverdisme.

1-1 Malcom, de marginat a tenir les portades de demà

06/11/2018 Inter 1 – Barça 1

1. Igual que no sé si Wagner va compondre el Tristany i Isolda perquè estava enamorat, o es va enamorar perquè componia el Tristany i Isolda, avui no sé si el col.lectiu ha estat excel.lent perquè les individualitats han lluit totes, o les individualitats han lluit perquè el col.lectiu ha estat perfecte.
2. Que el Barça només hagi marcat un gol és poc pels mèrits i per les ocasions. (8 aturades de Handanovic)
3. Que l’Inter hagi marcat un gol, en el seu únic remat a porta, és una exageració (0 aturades de Ter Stegen)
4. En el doble partit contra l’Inter, un bany de futbol, de control, de pressió i de concentració… I sense Messi.
5. Per fi Valverde ha tornat a jugar amb dos extrems per donar profunditat. L’equip ho nota. I el rival pateix més.
6. Versió molt millorada avui de Coutinho. Tornava a casa.
7. Bona versió de Dembélé. Se li demana desequilibri i que defensi el lateral. Ho ha fet.
8. Icardi, un altre ex que marca contra el seu exequip. Llàstima de badada de Busquets en el gol.
9. Rafinha, avui, no ha pogut marcar contra el seu exequip. Veient els jugadorets de l’Inter, no s’entén que no el fitxessin. Seria el rei de San Siro.
10. Malcom s’ha emocionat amb el gol. No m’estranya. Hi ha jugades, a vegades, que determinen tota la vida d’un futbolista jove. De marginat a tenir les portades de demà.

2-0 No només Messi vol aquesta Champions

24/10/2018 Barça 2 – Inter 0

1. Bon partit, magnífic resultat. Sense Messi, boníssim partit, excel·lent resultat.
2. El triangle Busquets-Rakitic-Arthur és la troballa de l’any.
3. Fins i tot, Arturo Vidal ha jugat uns minuts d’una intensitat que ens ha fet reconciliar amb un jugador que havia fet números per marxar per on havia vingut.
4. Jordi Alba, fins i tot sense Messi, va com una moto i juga com mai. Gràcies Luis Enrique per motivar-lo.
5. Luis Suárez no ha intentat tot però no li ha pogut dedicar cap gol al seu fill recent nascut. Millor, se’l guarda pel Madrid. Segur.
6. Lenglet, déu-n’hi-doret. De cap, espectacular. Davant i darrere.
7. Rafinha, un altre que marca contra el seu exequip. I van… En cas, és un gol-vendetta.
8. L’equip, amb la pressió i actitud durant 90 minuts, ha demostrat que no només Messi vol aquesta Champions.
9. Compte, les obsessions no són bones. Mireu avui l’Atlético de Madrid. 4 a 0 a Dortmund. No recordo una golejada així a Simeone.
10. Veient l’alineació d’avui, ja sabem també la que jugarà dimecres contra la Cultural: Cilessen, Semedo, Chumi, Lenglet, Miranda, Samper, Denis, Aleñà, Dembélé, Munir i Malcolm. Un festival. Estic per anar-hi.

2-4 “We love football” a Wembley, segona part

03/10/2018 Tottenham 2 – Barça 4

1. El millor partit de l’era Valverde, al millor camp, i contra un gran rival. Resultat curt pels mèrits fets.
2. No sé si m’ha emocionat més l’exhibició de futbol del Barça -ningú més al món pot jugar així-, o veure com hem lluitat i pressionat durant 90 minuts. Això no forma part del nostre ADN però, quan ho fem, marquem les diferències.
3. Wembley motiva més que Butarque, però el partidàs meravellós d’avui s’assembla molt al dia de la final de Champions a Wembley contra el United. Aquell dia hi havia la pancarta gegant de “We love football” de la nostra afició. Avui ha sigut la segona part d’aquella declaració d’amor al futbol.
4. Potser els d’avui han estat els millors 90 minuts complets de Messi a la seva carrera. No només són els dos gols, els dos pals, generar-ho tot, sinó l’esforç i la lluita que ha encomanat a tothom.
5. Arthur sembla que hagi viscut a la Masia. Quin crack tan vital pel joc del Barça. No s’ha cagat en la seva prova de foc. Al contrari, ha excel·lit.
6. El primer i el tercer gol és un macro-rondo llarg i d’anunci. Fantàstic.
7. A Wembley, contra l’Arsenal de Champions, també vam guanyar 2-4.
8. Contra el Tottenham, a la Recopa del 82, Clemence va cantar en el gol d’Olmo. Avui ha cantat Lloris al primer minut. Merci beaucoup.
9. Avui també hem encaixat dos gols. I què? Quan en fas quatre, els partits són més divertits. El d’avui, apassionant.
10. Quan hi ha un hat-trick d’assistències, com Jordi Alba avui, no s’emporta la pilota firmada a casa?

4-0 La història del patufet en el debut d’una nena al Camp Nou

18/09/2018 Barça 4 – PSV 0

1. Bon partit. Magnífic resultat. Excessiu, fins i tot.
2. Dembélé es treu del barret dues jugades que no existien. Provoca la falta del primer i marca el segon.
3. Messi ha tirat la falta amb la rosca lenta de Maradona. Ho fa, de tant en tant. A la segona part, quan semblava més apagat, dos gols més, hat-trick i pilota cap a casa.
4. Una nena de 6 anys que debutava al Camp Nou, de 6 anys, a l’inici de la segona part ha dit: “el jugador del Barça que porta una cosa groga al braç, per què només camina, està parat i es toca sempre el cabell?” I el seu tiet li ha respost “perquè és el patufet, que sempre que vol, marca un golet”. Si la nena continua fent aquests comentaris, que no la deixin tornar.
5. Bon PSV. Arribava amb perill. Sumarà punts en aquesta Champions.
6. Van Bommel, però, ens va enganyar. Va dir que jugarien com sempre i que no es tancarien. Pinocho.
7. 73.000 persones al Camp Nou. No ha semblat que l’horari fos impediment. Això sí, molta gent arribava al minut 20. De moment, per veure Messi, no fan com al Liceu, que no deixen entrar fins a l’entreacte.
8. Ens anava millor que l’Inter i els Spurs empatessin.
9. Umtiti. Quina tonteria. A veure si encara trobarem a faltar Yerri Mina.
10. Algú confia ara en la Roma?

3-0 El Barça no ha jugat malament, senzillament no ha jugat

1. Eliminats de la CHampions després d’un 4 a 1. Els jugadors, a Europa, continuen sent molt tous físicament i mentalment. Avui hem vist la continuació de París i de Torí de fa un any.
2. Sortir a especular i deixar el temps perquè et penses que ets millor, et posa a lloc.
3. La clau: l’ocasió clamorosa que falla Sergi Roberto al minut 3. Era la manera i el moment de desactivar uns jugadors disposats a fer una heroicitat.
4. Dzeko va marcar al Camp Nou, ha fet el primer per força i en jugada fàcil. Ha provocat el segon per força i en jugada idèntica. Umtiti ha quedat retrat tota l’eliminatòria.
5. Ni l’aturada salvadora de Ter Stegen no ha servit.
6. Ni les dues faltes directes de Messi no ens han salvat.
7. Si jugues com un equip petit, el futbol et posa al seu lloc.
8. Valverde diu que ha plantejat el partit com si comencéssim 0 a 0 i sortíssim a guanyar. NO és veritat.
9. El Barça, amb intensitat indigne durant 82 minuts, no ha jugat malament. Senzillament no s’ha presentat.