3-0 El Barça no ha jugat malament, senzillament no ha jugat

1. Eliminats de la CHampions després d’un 4 a 1. Els jugadors, a Europa, continuen sent molt tous físicament i mentalment. Avui hem vist la continuació de París i de Torí de fa un any.
2. Sortir a especular i deixar el temps perquè et penses que ets millor, et posa a lloc.
3. La clau: l’ocasió clamorosa que falla Sergi Roberto al minut 3. Era la manera i el moment de desactivar uns jugadors disposats a fer una heroicitat.
4. Dzeko va marcar al Camp Nou, ha fet el primer per força i en jugada fàcil. Ha provocat el segon per força i en jugada idèntica. Umtiti ha quedat retrat tota l’eliminatòria.
5. Ni l’aturada salvadora de Ter Stegen no ha servit.
6. Ni les dues faltes directes de Messi no ens han salvat.
7. Si jugues com un equip petit, el futbol et posa al seu lloc.
8. Valverde diu que ha plantejat el partit com si comencéssim 0 a 0 i sortíssim a guanyar. NO és veritat.
9. El Barça, amb intensitat indigne durant 82 minuts, no ha jugat malament. Senzillament no s’ha presentat.
10. Algú confia ara en el Liverpool?
(Avui, per respecte als jugadors que tantes alegries ens donen, no els poso nota).

4-1 Resultat enganyós, sí. El Barça mereixia més diferència

04/04/2018 Barça 4 – Roma 1

1. Sense fer un gran partit, 4 a 1. Per ocasions, pals i xuts a porteria, el Barça podia marcar més gols. Molt superior a una bona Roma amb la pilota als peus però innocent al davant.
2. Arribo al cotxe, després del partit, i sembla que haguem perdut 1 a 4. Com si els gols en pròpia porta no valguessin, com si no haguéssim controlat i dominat el partit, com si… Sembla que a la segona part, el City ha tingut un 75% de posessió a camp del Liverpool. És igual. En el trajecte de Barcelona a Sant Cugat, ni un sol elogi al Barça. L’any passat, l’anada dels quarts de final vam perdre per 3 a 0.
3. MVP Rakitic, amb mereixement. A tot arreu. Tallant i passant. En curt i en llarg. Caràcter infatigable.
4. Partidàs 10 de Piqué. No només pel gol, sinó per la quantitat de centrades que ha tret i per com ha liderat l’equip.
5. Esclar que quan juga amb un lateral pur al costat, com Semedo, que talla i corregeix i mossega, Piqué no ha de sortir tant de la zona.
6. Personalitat de Semedo en la sortida de pilota. Va tan ràpid, que després no té a qui passar-la.
7. Paulinho, de nou, juga els seus millor partits assegut a la banqueta. Quan entra com a suplent, dóna força als que ja en van mancats.
8. Iniesta y Sergi Roberto continuen tous. I a la segona, amb la pilota, han millorat. I si ells milloren, millora l’equip.
9. Estava clar que Suárez marcaria. Tota la temporada de Champions sense marcar era massa estrany. La Roma sempre ha estat un bon client per ell. I ara ja marcarà a cada partit de Champions que falta.
10. Algú confia ara en la Juventus?

6-1 Per què som i serem més feliços amb Messi?

24/11/2015 Barça 6 – Roma 1

1. La Roma continua sent la Roma del Gamper. El Barça ha millorat un 300%.
2. Amb el retorn de Messi es debatia, ja, quin seria el rol de Neymar. Si tornaria a baixar un graó. Al contrari, es busquen i es troben i viuen i somriuen. I ens divertim tots nosaltres.
3. En qualsevol cas, per qui en dos mesos havia pensat que podíem viure sense Messi, avui ens ha recordat que som molt més feliços amb ell.
4. Llàstima del cop de Sergi Roberto. Sobretot perquè, amb el tercer canvi fet, hem hagut de mantenir Messi al camp noranta minuts. Excessiu.
5. Ideal haver pogut reservar Busquets 45 minuts i Piqué 35 minuts.
6. Per cert, avui ningú no li ha près el gol a Piqué. No hi haurà tuit per Munir?
7. Fins i tot ens ha sortit bé el retorn de Samper, el gol d’Adriano i les dues grans aturades de Ter Stegen.
8. Alves ha fet bé de buscar la groga per quedar nèt contra el Leverkusen, però se li ha notat un pèl massa.
9. El pitjor d’avui, les grogues per a Messi (justa) i per Piqué (injusta).
10. Florentino ha vist el partit per Antena 3 o se n’ha anat al cinema?

11. Un apunt sobre l’àrbitre, el mateix de la final de Berlín. Allà va marcar Neymar i ja no es va centrar. Avui ha marcat Dzeko i també ha xiulat el penal. Cunyt Cakir es va inventar el gol d’or?

1-1 Per què me’n vaig al llit empipat?

16/09/2015 Roma 1 – Barça 1

1. Tip de la mala sort dels germans Alcántara amb les lesions. La d’avui de Rafinha, especialment cruel. Un minut al camp, primera pilota, caçat per darrera.
2. Tip dels gols de mig del camp contra Ter Stegen. S’ha posat de moda? El xut d’avui, el gol Champions de l’any. Ni Messi no ho superarà.
3. Tip de les pèrdues de pilota tontes. Rakitic se n’ha fet un tip. Una de Neymar ha acabat en gol en contra.
4. Tip de veure que l’experiment de Mascherano de migcentre i Busquets d’interior fa que no estigui gens còmode ni l’un ni l’altre. Ja sé que el canvi de Rafinha ho ha precipitat tot, però potser era millor posar Bartra o Adriano al lateral i pujar Sergi Roberto a l’interior.
5. Tip de tants remats al travesser. En duem un per partit. Avui, Messi, en la seva millor jugada.
6. Tip de tantes crítiques a Mathieu. Avui ha estat el millor de l’equip. S’ha barallat amb Dzeko, l’ha anul.lat sense faltes, ho ha tallat tot per dalt, per baix i a l’esprint. I a sobre encara ha pujat a l’atac per donar-la passada llarga a Rakitic que ha acabat amb 1 a 0.
7. Tip que ens escatimin un altre penal quan, ahir, vam veure que per Europa se’n xiulen que no ho són ni de bon tros.
8. Tip de pagar per veure, i no veure.
9. El Puyal fa 40 temporades que narra els partits per ràdio, aleshores veure un partit per la tele era una proesa. 40 anys després som al mateix lloc. El Puyal narrant i nosaltres fent miracles per veure dues jugades seguides.
10. El saben aquel que diu que BeIN vol dir Be INterrumped?