4-0 Jo vull tenir la mateixa grip de Messi.

1. Messi, gripós, tossint, mocant-se amb la màniga i escopint sense parar, n’ha tingut prou amb mitja hora per fer tres jugades genials, marcar dos gols i provocar un penal no xiulat.
  2. Guardiola ha explicat una clau més d’aquest jugador: no és tant que Messi quan entra a falta de mitja hora es troba una defensa oberta, cansada i trencada, sinó que és al revés, Messi no ha de sacrificar-se tant a tapar la sortida de pilota d’un defensa perquè els defenses, a aquelles alçades del partit, ja no poden sortir amb la pilota jugada sinó que se la treuen ràpid de sobre. En Pep és un crack sabent veure aquestes coses.
  3. En canvi fa riure quan diu que l’eliminatòria no està sentenciada. És veritat que contra el Betis havíem guanyat 5 a 0 i, als 4 minuts, perdíem 2 a 0. Però al final ens vam classificar nosaltres.
  4. Cesc ha fet dos golassos i, un partit més, ha demostrat que té un do per l’arribada a l’àrea i per la rematada. Fora de l’àrea ha tornat a demostrar que tècnicament encara està lluny de tenir el cap i les cames ràpides i llestes de Xavi, Thiago o Busquets.
  5. Alves d’extrem dret ho viu amb tanta intensitat que no para de llençar-se en sortides en diagonal, però per més que s’ofereixi, no li passen gairebé mai. I la vegada que li han passat, li han xiulat orsai. Ja és mala sort.
  6. Xavi, enèssim recital d’assistències. Avui, tres més. Aixecant el cap i sabent esperar el moment per donar-la al desmarcat.
  7. No m’estranya que Mendilibar estigui enfadat. Els vam demanar que ens canviéssim l’ordre dels partits perquè havíem de canviar la gespa. Quan ens van dir que no, vam dir que esperaríem a canviar la gespa. I, finalment, aquest matí hem decidit no canviar-la. Hem actuat com un club poc seriós.
  8. Els jugadors del Barça, per Nadal, també han viatjat, han dinat, amb la mare, el pare, i l’àvia, i ha sortit al camp amb una actitut molt diferent al Madrid d’ahir.
  9. Guardiola, a diferència de Mourinho, no ha hagut de fer tres canvis al descans. Posant Messi al minut 50 n’ha tingut prou per sentenciar el partit i el passi a quarts.
  10. Pinto no l’ha tocat amb les mans en tot el partit. Però amb els peus, avui, ho ha fet de cine. #algúhohaviadedir