5-1: El debut somniat de Vilanova (i dels aficionats)

19/8/2012 Barça 5 – Reial Societat 1

Cafè Baviera
  1. Una maneta per començar. I, millor que el resultat i el notable joc, ha estat la constatació que hi ha vida més enllà de Guardiola. Després de dos anys de suspens, aventurant el gran trauma que hi hauria s’hi marxava, el club ha trobat la única solució bona: Vilanova.
  2. Quan debuta Cruyff, Robson, Van Gaal, Antich, Serra Ferrer, Rexach, Rijkaard, fins i tot Guardiola, tota l’afició (i la premsa no cal dir-ho) està expectant per les novetats de sistema, de joc, no sé què no se quantos… Avui no. L’ambient a l’estadi (a la grada i a la gespa) era com si res no hagués passat i no hi hagués entrenador nou a la banqueta.
  3. Tot continua igual fins el punt que, quan la cosa es complica, dos gols de Messi.
  4. Per la història quedarà que, al primer còrner a favor amb Vilanova, primer gol. Centrada directe i rematada. Gran Puyol.
  5. Tello (amb dorsal i fitxa del filial) ha estat el millor del partit. Quan semblava que el gol que va fallar contra el Madrid l’havia angoixat durant massa mesos, avui ha demostrat que és extrem pel primer equip. Fa fins i tot la sensació que l’han fet jugar per posar-lo a l’aparador internacional i per tenir Alexis fresc contra el Madrid, i ara resultarà que la gent no l’entendrà que el venguin ni que Alexis sigui més titular que ell.
  6. Cesc, que ha reconegut que mai no va entendre el software de Guardiola, sembla que també haurà de reiniciar el de Vilanova. Amb Fàbregas es manté la màxima: millor com més a prop de l’àrea rival. Allà fa mal.
  7. No m’agrada gens que els jugadors del Barça es treguin la samarreta per celebrar un gol sabent que els costarà una groga que, temps a venir, vès a saber si ho pagarem car. Avui, però, després de 8 mesos de ràbia i de patiment, entenc el gest de Villa després del seu redebut i del gol. La millor noticia de la nit.
  8. Del camp estant, molt bé la gespa nova. Molt bé.
  9. Bravo pels del Marcador del Camp Nou. Fins al minut 40 no han posat que el Madrid havia emptat a casa. Només han trigat una hora a teclejar-ho. Informació a l’instant.
  10. Igual que el marcador de l’estadi s’ha espatllat en les fotos de l’alineació del Barça, aquest blog tampoc té a punt les fotos dels jugadors de la plantilla del Barça, amb les noves samarretes i dorsals. Disculpes. Això sí, les notes són aquestes. Valdés 7, Alves 6, Puyol 9, Mascherano 8, Alba 6, Busquets 6, Xavi 8, Cesc 6, Pedro 7, Messi 8, i Tello 9. També: Piqué 9, Iniesta 7, Villa 9.
Sha fet el relleu que semblava més delicat de la història del Barça de manera impecable. Els ineptes que fan començar la Lliga el 19 d'agost. No havia passat mai. Fa una calor insuportable. Ni el Gamper com Déu mana, quan eren dos dies, quatre partits, no es jugava abans de la vintena d'agost. Només que se jugués una jornada de Lliga en dimecres, una de sola, la Lliga podia començar la setmana que ve.