1-1: La nit que Messi només va rematar de falta

30/01/2013 Real Madrid 1 – Barça 1

Cafè Baviera
 1. Empat estrany en un partit apassionant. Millors sensacions que resultat. Tenim la impressió d’haver jugat millor que mai, d’haver donat una master-class de futbol en un camp molt difícil, d’haver perdonat (el pal, la de Varane, dues més de Cesc, la claríssima de Pedro i l’última d’Alba), però Benzema i Cristiano també n’han tingut dues de molt clares cadascun.
 2. Si Messi no marca, costa més de guanyar. Quants anys hem de tornar enrere per trobar que, en tot un partit, no hagi rematat de jugada a la porteria rival en tot el partit? Quants anys hem de tornar enrere per torbar una nit que no arribi a rematar entre els tres pals? Avui, un sol xut, de falta al 32, que ha anat fora. Insòlit. Ho ha intentat, però l’han tapat bé. Això sí, recuperació i assistència de gol per a Cesc.
 3. Curiosament, el Barça ha marcat el gol no madurant una possessió sinó amb l’estil del Madrid: robant a dalt de tot en la pressió i, en un tres i no res, gol.El Madrid, quan sembla mort, marca. Avui una mostra més pel catàleg.
 4. Gerard Piqué, com creia Guardiola, sempre juga bé en els grans partits. Avui, un exemple més pel seu catàleg, ha jugat de matrícula d’honor.
 5. Pinto, clau: que al minut 1, en fred, li aturi una canonada de falta de Cristiano Ronaldo ha marcat el partit i, potser, l’eliminatòria.
 6. Alves, quan juga concentrat defensivament com avui, es mereix ser el titular. Quan juga així, se li perdonen centrades poc reeixides com les d’avui.
 7. Varane, amb 19 anys, ja ha fet el millor partit de la seva carrera per més anys que jugui. El gol, fins i tot, és la cirereta d’haver tapat Messi, d’haver salvat in extremis l’ocasió de Xavi, d’haver estat més ràpid que Cesc en l’ú contra ú i d’haver tapat les moltes llacunes de Carvalho, Essien i Arbeloa.
 8. El millor del partit, Iniesta. Ha fet claqué amb els peus i ha passat per llocs inversemblants. Sublim per a l’espectacle. Però tot estèril. No n’hem pogut treure profit.
 9. La velocitat de pilota del Barça i el joc al primer toc, amb passades ràpides i molt properes, al mig del camp ha tingut més nivell que mai. L’equip ha sabut jugar compacte. Ha estat la clau per patir poc.
 10. És un miracle que Carvalho hagi acabat el partit. Perdonar la segona targeta fins a tres vegades, té mèrit. Les mans, des del terra, amb 0 a 1, un minut abans de l’empat del Madrid, ha estat clau. Des de la posició de Clos Gómez, però, era molt difícil de veure. Amb errors en dos orsais que ens han perjudicat (Alves a la primera i Messi a la segona), l’arbitratge ha estat correcte.
Que el Barça s'hagi dedicat a jugar a futbol, sense caure en les provocacions a base de trepitjades i tocar la careta i les orelletes dels dos de sempre Xabi Alonso i Arbeloa. Callejón, un bon aprenent. La teoria deia: "No podem perdre pilotes en camp propi en la creació". Sabíem que seria un contraatac letal del Madrid. A la pràctica, hem perdut 17 pilotes perilloses en camp propi, però el Madrid no ho ha pogut aprofitar. El llistat: 1a part: Busquets (1'), Alba (3'), Pedro (11'), Piqué (16'), Cesc (18') Xavi (18'), Xavi (26'), Busquets (28'), Xavi (37'), Alves (44'). 2a part: Iniesta (1'), Cesc (2'), Alves (13'), Pedro (23'), Xavi (26'), Iniesta (37') i Thiago (41').

Les notes

 • 13.José Manuel Pinto 8 13.José
  Manuel Pinto
 • 2.Daniel Alves 8 2.Daniel
  Alves
 • 3.Gerard Piqué 10 3.Gerard
  Piqué
 • 5.Carles Puyol 9 5.Carles
  Puyol
 • 18.Jordi Alba 7 18.Jordi
  Alba
 • 16.Sergio Busquets 9 16.Sergio
  Busquets
 • 6.Xavier Hernández 8 6.Xavier
  Hernández
 • 4.Cesc Fàbregas 7 4.Cesc
  Fàbregas
 • 8.Andres Iniesta 9 8.Andres
  Iniesta
 • 17.Pedro Rodríguez 7 17.Pedro
  Rodríguez
 • 17.Pedro Rodríguez 7 10.Lionel
  Messi
 • 9.Alexis Sanchez SC 9.Alexis
  Sanchez
 • 11.Thiago Alcántara SC 11.Thiago
  Alcántara
 • Entrenador8Ernesto
  Valverde
 • Arbitre6Clos
  Gómez