1-0 El trauma de Messi a la porteria de gol nord

Cafè Baviera

1. Així, sense papers, recordo quatre penals de Messi fallats al Gol Nord. Contra Sevilla, de Lliga, a l’últim minut. Contra el Chelsea, que Messi encara no s’ha perdonat. Contra el mateix Atleti, també a l’últim minut de la Supercopa. I avui. No és un gran llençador de penals, però ha acabat en gol…
2. Igual que en el partit de Lliga, MEssi s’ha posat l’equip a l’esquena des de l’inici. Avui, però, ni Suárez ni Neymar no l’han acompanyat. I Siqueira l’ha marcat millor que Gámez. I Simeone li ha posat una gàbia, ni que fos a la banda.
3. No recordo que hagués passat mai que 60.000 culers cridessin “qué malo eres” i al cap d’un minut ens xiuli un penal a favor. Causa-efecte?
4. El Barça, en dos partits contra la millor defensa d’Europa i contra un equip fortíssim físicament, ha guanyat dos partits amb un tarannà molt competitiu. Ara sí, això és el que esperàvem de Luis Enrique.
5. Hem estat menys efectius i menys ràpids, de cap i pilota, que en el partit de Lliga. Amb la pressió alta de l’Atleti ens han tret intensitat. Però el resultat és molt bo.
6. Luis Enrique, fantàstic al plantejament, m’ha desorientat amb els canvis. Quan Iniesta demanva el canvi a crits ha tret Rakitic. Quan ha fet entrar Bartra per Iniesta, ha variat de lloc a Mascherano (cap al mig) i Busquets (cap a l’interior). Paradoxalment, buscant l’equilibri, l’hem perdut.
7. Ter Stegen, ni una sola parada, però val la pena comprar una entrada per veure’l jugar amb els peus. Precisió, amb la dreta i amb l’esquerra.
8. Luis Suárez… “No hase falta desir nada más”.
9. M’ha agradat que treiés el geni protestant. A veure si explota d’una vegada. Sent bon minyó, no marca…
10. Ara l’Elx… Em fa molta basarda. L’hem guanyat massa fàcil, amb l’equip A i amb el B, en massa pocs dies. L’any passat ja ens va deixar la Lliga al seu camp. Després de tanta pressió amb els partits contra l’Atleti, em temo la decompressió de diumenge a les 18.

El resultat El fred. En 40 anys anant a l'estadi, en recordo pocs de més gèlids que avui.

Les notes

 • 1.Ter Stegen 7 1.Ter
  Stegen
 • 22.Alves 6 22.Alves
 • 3.Piqué 9 3.Piqué
 • 14.Mascherano 9 14.Mascherano
 • 18.Alba 6 18.Alba
 • 5.Busquets 8 5.Busquets
 • 4.Rakitic 6 4.Rakitic
 • 8.Iniesta 6 8.Iniesta
 • 10.Messi 8 10.Messi
 • 9.Luis Suárez 5 9.Luis
  Suárez
 • 9.Luis Suárez 6 11.Neymar
 • 6.Xavi 6 6.Xavi
 • 15.Bartra SC 15.Bartra
 • Entrenador7Ernesto
  Valverde
 • Arbitre3González
  González