3-1 Primera gran lliçó tàctica de Luis Enrique

11/01/15 Barça 3 – Atlético de Madrid 1

1. Primer dia que Luis Enrique fa l’alineació lògica, primera gran victòria de la temporada.
2. Primera gran lliçó tàctica de Luis Enrique: després del reiterat suicidi del Tata d’atacar l’Atlético acumulant homes sempre pel mig, vam decidir obrir el camp i treure Messi de la gàbia. A la dreta, va destrossar Gámez i tots els que li sortien al pas.
3. A la vigília de no-rebre la Pilota d’Or va demostrar qui és el millor del món.
4. Minuts abans de parlar, taxativament, a la tele havia de parlar al camp per guanyar credibilitat.
5. Però ahir no vam ser Messi i 10 més, vam ser un equip, solidari, sacrificat, concentrat i amb línies juntes. La clau de l’èxit.
6. Fins i tot Alves va fer el seu millor partit en 3 anys.
7. Em quedo amb el segon gol, que arrenca combinant amb Bravo amb els peus, passada al cap de Rakitic que la despenja a l’espai per Busquets, de Busi a Messi i un gol per guardar. Combina fidelitat a l’estil i atac directe. La sublimació del futbol.
8. Iniesta, que a la primera part semblava desaparegut, a la segona, quan l’Atlético pressionava més amunt, tant ell com Busquets van fer un recital de sortida de pilota.
9. En defenses tancades l’ú contra ú és bàsic per desequilibrar. I atenció a la dada de Marc Guillén de Barçatv: Ahir 26 regats de 44 intents. A Anoeta només 9 de 33. Esclar que Messi i Neymar, allà, només van jugar a la segona part. I entre un i l’altre ahir van sumar 18 regats bons, dels 26 del total.
10. “Ens tirem merda des de fora, i aquesta vegada ve de Barcelona”. Gran veritat de Messi. Ara només falta que afini des de quin carrer o quina població.