5-4 Conclusions -bones i no tant- d’una Supercopa que portarà cua

Cafè Baviera

1. Per damunt de tot. Títol i Supercopa d’Europa al sac. Felicitat absoluta.
2. Com a la pretemporada, el Barça amb Messi és un equip molt bo. Sense Messi, a partir del minut 60, (fa una setmana estava de vacances) l’equip baixa molt. Ha hagut de reaparèixer al final de la pròrroga -amb 4 xuts consecutius i provocant la falta- per no arribar als penals.
3. El millor d’aquesta final és adonar-se que tot costa molt. Amb 4 a 1 els jugadors han donat el partit per acabat. I d’acord que Unai Emery és el millor client, que mai no ens ha guanyat cap partit, però avui ens ho ha fet groar. Al final, tampoc.
4. Rafinha, Messi a banda, ha estat el millor del Barça. Però la seva titularitat només l’he entès quan Robert Fernández ha explicat a TV3, abans del partit, que “Pedro ens ha dit que vol marxar”. És lògic, doncs, que Luis Enrique se la jugui amb qui vol jugar al Barça. Però, paradoxes del futbol, l’ha necessitat a la pròrroga i Pedro ha fet el gol que passarà a la història.
5. Pedro, al camp, durant molts anys, amb encert o no, ho ha donat sempre tot. Pensant en el Barça. Les declaracions de després del partit, no. Si vol marxar per jugar més amb Van Gaal, que ho digui, que pagui la clàusula però que no ens munti aquest incendi que portarà cua.
6. Sobre el partit encara… Estem en pretemporada i, per tant, tots els jugadors fan errades desacostumades. Combinen errors i encerts. Mathieu, per exemple, que fa un error de marcatge en el gol de Reyes i que comet un penal sobre Vittolo, a l’últim minut de la pròrroga en treu una de providencial on el més fàcil seria cometre un altre penal. Com a lateral, però, m’agrada més a l’atac que al darrera.
7. A part dels dos golassos de la remuntada de Messi -el primer com Maradona, el segon com Messi- m’agrada que el Barça torni a marcar de contraatac (Rafinha) i robant després de pressió alta (Luis Suárez).
8. Alves amb el 6 de Xavi, sembla una mica una heretgia. No estava molt bé el seu homenatge a Abidal amb el 22?
9. Luis Enrique també s’equivoca, a vegades, amb els canvis. L’entrada de Bartra i Sergi Roberto per Iniesta i Rafinha ha estat massa regal per al Sevilla. Especialment per un Bartra que continua sortint a massa fotos dels gols rivals.
10. Patxanga és l’anunci de l’estiu. Diu que les clares te les has de guanyar. Avui 5 de cervesa i 4 de llimona. Però ens l’hem merescut beure-la nosaltres.

El títol. Una pròrroga a 11 d'agost.

Les notes

 • 1.Ter Stegen 5 1.Ter
  Stegen
 • 22.Alves 5 22.Alves
 • 3.Piqué 7 3.Piqué
 • 14.Mascherano 6 14.Mascherano
 • 24.Mathieu 5 24.Mathieu
 • 5.Busquets 6 5.Busquets
 • 4.Rakitic 6 4.Rakitic
 • 8.Iniesta 6 8.Iniesta
 • 10.Messi 9 10.Messi
 • 9.Luis Suárez 7 9.Luis
  Suárez
 • 9.Luis Suárez 8 12.Rafinha
 • 20.Sergi Roberto 6 20.Sergi
  Roberto
 • 15.Bartra 4 15.Bartra
 • 7.Pedro 8 7.Pedro
 • Entrenador6Ernesto
  Valverde
 • Arbitre4Collum