4-0 Per què el desgast de la Supercopa d’Europa es carrega la Supercopa d’Espanya?

14/08/2015 Athletic Club 4 – Barça 0

1. Sense haver badat a la segona part contra el Sevilla i sense la pròrroga duríssima, a San Mamés haurien jugat Piqué, Busquets, Rakitic i Iniesta. I Messi i Alves no haurien estat absents. I Luis Suárez no hauria jugat el seu pitjor partit amb el Barça.
2. Rafinha va repetir titularitat i no semblava el mateix jugador. D’un partit tan bo a un de tan pèssim. Sergi Roberto, en canvi, va estar més regular. Malament tots dos dies.
3. Ter Stegen, en canvi, regular: 4 contra el Sevilla, 4 contra l’Ahtletic Club en dues finals. De tant en tant, treure una mà li permetria el que ja sembla inevitable: que Bravo continuarà de titular a la Lliga. El 1 a 0 que obre el meló de la derrota és una frivolitat inconcebibe del nostre porter. No es pot anar tant de sobrat.
4. Ara el més barat i fàcil serà dir 4 en contra amb hat-trick d’Aduriz: Bartra i Vermaelen són uns paquets. Van ser del més digne de l’equip. El 2 a 0 és una pèrdua infantil de Sergi Roberto, el 3 a 0 és una pèrdua pueril més d’Adriano, el 4 a 0 un penal d’Alves.
5. Que ningú vulgui fer coloms. Aquesta final està perduda. No hi haurà remuntada.
6. Luis Enrique va confiar en una defensa inèdita, el mig del camp més tou i la davantera de luxe. I no va funcionar res.
7. Pedro, ahir titular, no va ser salvador. El seu remat al pal amb l’1 a 0 hauria canviat el partit, la final i segurament la temporada.
8. El millor del 4 a 0 de la Supercopa és que, d’aquí a 10 dies, tornarem al debut de la Lliga a San Mamés amb una altra inspiració, concentració i estat físic.
9. Per cert, si la Lliga i la Copa la guanya el mateix equip, no li donen directament la Supercopa següent? Ah, que manen els interessos econòmics i televisius…
10. Dos partits oficials, dos penals en contra. No dic que no ho siguin. Dic que és una dada.