0-0 Jugar-te la Lliga i fer només mitja hora de futbol posa de mal humor

10/02/2019 Athletic Club 0 – Barça 0

1. Un punt més, un partit menys.
2. A la primera part no ha semblat que poguéssim fer un Cop a la lliga. No teníem ni control, ni profunditat.
3. A la segona, quan teníem control i profunditat, el míster va i treu el Coutinho, que estava fi i liderant l’atac, i s’ha acabat el Barça.
4. En canvi, l’entrenador rival ha posat Muniaín i ha estat el revulsiu. Hem pogut salvar un punt i gràcies.
5. Quan Valverde diu “un partit espès”, vol dir una merda de partit.
6. Tres empats consecutius. València, Madrid i Athletic. I en cap hem merescut més.
7. La broma d’Arturo Vidal ja no fa gràcia. No tindrem ni ofertes de la Xina si ho fa com avui.
8. La mà de Ter Stegen a Iñaki Williams, la aturada de l’any fora de casa. A casa, les dues dobles aturades contra el Sevilla de Lliga van ser encara millors. Però allà no va donar punts.
9. La millor notícia, Dembélé ha pogut tornar.
10. Aspiazu diu que Messi no està al 100% però gairebé. Valverde diu que sí que està al 100%. A qui vols enganyar, Txingurri?

2-0 Només Alba, Piqué i Rakitic juguen 90 minuts com cal

1. A la primera part penses “jugant així ens enduem el triplet”. A la segona penses “amb aquesta indolència, ni Copa, ni Lliga, ni Champions”.
2. Partit enverinat, sense Busquets i Suárez. Els seus substituts han tingut la clau: Rakitic el millor, Alcácer ha obert la llauna.
3. Un espectacle com comencen a combinar Coutinho, Messi i Dembélé.
4. A la primera part, dos gols i tres pals. I Kepa, el millor del seu equip.
5. Si el partit que ha fet Umtiti en la sortida de la pilota el fa Yerri Mina, posem una moció de censura. Al tall, Umtiti, impecable.
6. Si el partit de perdre boles de Paulinho el fa André Gomes, posem dues mocions de censura. Quan arriba a dalt amb potència, costa molt de frenar.
7. Alba, passant el rasclet per darrera, ens ha salvat de quatre ensurts. Piqué, excepcional en tot.
8. Sergi Roberto, avui, per un dia, ha donat la raó a Lopetegui: jugant així de tou, ni selecció ni Mundial.
9. Iniesta entra al camp per treure millor la pilota però, quan entra en fred, acostuma a estar molt i molt tovet en les pilotes dividides.
10. L’Atleti ja guanya, de penal inexistent. Ens la faran gruar aquesta lliga.

3-0 Partit estrany, resultat plàcid amb tres gols inesperats

4/02/2017 Barça 3 – Athletic Club 0

1. Si fa dos mesos ens diuen que marcaran Aleix i Paco Alcácer en un mateix partit de Lliga, no ens ho creiem.
2. Si ens diuen que, defensivament, Mathieu sembla el millor lateral esquerre de l’equip, no ens ho hauríem empassat.
3. Si ens diuen que Messi marcarà un gol de falta directe inversemblant a Gorka, sí que ens ho hauríem cregut. Tres gols de falta a l’Athletic Club als tres últims partits.
4. Ter Stegen, de nou, amb 0 a 0, una mà salvadora. Ja fa jornades que dóna punts. Com havia de ser.
5. Paco Alcácer ha fet de Suárez en tots els sentits. Ha tocat una pilota bé en tot el partit i ha marcat. Vital per obrir la llauna. La seva millor virtut: la rematada de primer toc al primer pal.
6. Neymar està en un moment dolç de desequilibri en l’ú contra ú. Ho intenta tot. Però no acaba res.
7. Bon mig del camp inèdit. André Gomes de mig centre amb Rafinha i Arda, ben junts, han donat un bon nivell.
8. El futbol és així, capítol 2145: era inversemblant que per mèrits d’uns i altres, al descans, el Barça guanyés per 2 a 0.
9. Valverde ens ha fet un regal deixant Aduriz a la banqueta. El cop de cap que ha fallat Iñaki Williams amb 0 a 0, hauria acabat d’una altra manera amb Aduriz al camp.
10. Com ha dit el tuit d’un seguidor gallec: Si el Madrid va trigar 75 minuts a canviar una porteria, no pretendran que ara amb unes hores es repari tota la tribuna de Balaídos.

3-1 HI ha gent que sortia del Camp Nou demanant el Madrid de rival…

1. Després del millor partit de la temporada…
2. Després de remuntar dues vegades una eliminatòria que vam estar a punt de perdre a San Mamés…
3. Després que Messi ens hagi tornat a meravellar…
4. Després que Neymar hagi tornat a marcar 11 partits més tard…
5. Després que Suárez hagi tornat, ara sí, de les vacances de Nadal…
6. Després que Umtiti hagi justificat el fitxatge…
7. Després que Rafinha hagi guanyat el càsting per l’interior dret…
8. Després que Gil Manzano hagi demostrat que Piqué tenia raó…
9. He sentit, al sortir del Camp Nou, més d’un abonat que en un excés d’eufòria demanava que als quarts de final ens toqués el Reial Madrid.
10. Ja hi som. Jo m’estimo més l’Alcorcón.

2-1 Lleons mosseguen i els surt bé… de moment

05/01/2017 Athletic Club 2 – Barça 1

1. Que farien 45 minuts de pressió asfixiant, ja ho sabíem. Que els gols arribarien per una pèrdua d’Iniesta i per un fora de banda a favor, no. Errors infantils.
2. Per error, el de la realització telesiviva que s’ha menjat el gol d’Iñaki. Que això passés a la Recopa del 82 amb el gol de Quini a l’Standard, s’entén. Al 2017, no.
3. Tampoc s’entén que l’onze de gala surti tan fred i refiat contra un equip que mossega com a lleons. Avui han ensenyat dents i queixals i,esclar, han acabat amb 9 jugadors i gràcies.
4. I, com diria Robirosa, “encara bo” que Fernández Borbalán no ha vist l’agressió d’Aduriz a Umtiti.
5. Per cert, les ganes de venjança d’Umtiti han estat preocupants.
6. Contra 9, el Barça no ha sabut atacar. Un sol remat (el pal de Messi al 93) des de la sgona expulsió.
7. De fet, Messi ha estat espès amb la pilota als peus i poc ràpid de reflexes.
8. I Luis Suárez, inexistent.
9. Sort del partidàs de Neymar, que sinó la demagògia seria fàcil: Luis Enrique els ha donat massa vacances.
10. Amb un 1 a 0 en tindrem prou per remuntar. Però amb el mal humor que hem sortit avui de San Mamés, i amb aquest Raúl García i Aduriz que fan tanta ràbia, estaria bé que la tornada féssim 90 minuts d’exhibició. Costarà passar.

0-1 Rakitic i Arda fan de Messi i Suárez a la Catedral

28/08/2016 Athletic Club 0 – Barça 1

1. Mateix resultat que l’any passat al desplaçament de Lliga però molt millor partit. Tant del Barça com de l’Athletic Club.
2. Si Arda, Messi o Suárez haguessin encertat unes últimes rematades que semblaven fàcils, no hauríem patit tant.
3. Sergi Roberto ha tornat a l’estadi on el vam descobrir de lateral per la lesió d’Alves. De nou, una lliçó magistral en les galopades a l’atac. De nou, alguna llacuna defensiva que va corregint.
4. Umtiti ideal per dalt contra un Aduriz que portava anys neguitejant-nos. Encara que tenia una groga, no hauria posat un Mascherano fred pels últims vint minuts.
5. De fet, André Gomes i Rafinhan han entrat per uns desgastats Denis i Arda i els recanvis han entrat massa tous i perdent unes boles en el moment que es tractava de congelar-la.
6. Ter Stegen. N’ha tocat 62 amb els peus i ens passarem deu dies sense futbol parlant dels dos refusos dolents. Ha fet quatre aturades de molt mèrit.
7. Rakitic ha estat sensacional. En la sortida de pilota, en el regat llarg, en el tall defensiu. Li posaria un 10 si no fos pel penal tonto que li ha fet a la mosca collonera de Muniaín i que Mateu no ha volgut xiular.
8. No es parlarà prou de la falta que ha suposat Mateu de Denis a Beñat. Ell estava d’esquena, no l’ha tocat ni de bon tros i a sobre ens ha costat grogues a Busquets i Suárez per protestar. Des del “rabillo del ojo” d’Andujar Oliver que no veia una jugada igual.
9. Pitjor encara al minut 46 de la primera part. Amb Sergi Roberto amb la cama aixecada per engaltar-la a la frontal de l’àrea, xiula el descans.
10. La nova Catedral, ara ja amb tota la coberta, ha quedat un estadi magnífic.

3-1 Neymar es posa l’equip (i els lleons) a l’esquena

27/01/2016 Barça 3 – Athletic Club 1

1. 3 a 1, amb gol d’Iñaki Williams. Com a la final de Copa, però aquell dia vam patir molt menys.
2. Neymar ha aguantat l’equip a la primera part (quan semblàvem contra les cordes) i ha excel·lit a la segona. En el què ha fet al mes de gener, està més a prop de la pilota d’or. Li han faltat detalls, per completar un partit per guardar.
3. Sergi Roberto i Rakitic han tingut el GPS al camp en tot moment, han oxigenat i han corregut tant com les bèsties de l’Athletic Club.
4. El que feien els de Valverde se’n diu “pressió asfixiant”. Perquè durant 40 minuts t’asfixien a tu, però a la segona part van tan asfixiats ells, que el Barça guanya els partits per maduració.
5. Al final, a la Copa. Doble victòria contra l’Espanyol i doble victòria contra l’Athletic.
6. Ara, si pot ser, que ens toqui el Mirandés o Las Palmas.
7. Pel que fa a l’Atlético de Madrid de dissabte, avui el Celta ens ha demostrat que se li poden marcar tres gols. Els el farem.
8. Avui ha xiulat Hernández Hernández. Molt millor que González González.
9. La groga que ha vist Suárez és perquè pagui una sanció al club i ens demani perdó des de la revista Barça. Si es perdés la final per aquesta tonteria…
10. A l’inici del partit, els jugadors bascos i els nostres s’anaven a situar per fer un minut de silenci. L’àrbitre els ha dit que no. Qui s’ha mort que no ha merescut l’homenatge?

1-2 Alves esguerra una classificació que estava al sac

20/01/2015 Athletic Club 1 – Barça 2

1. La primera part hem sentenciat l’eliminatòria. A la segona hem ressucitat un mort.
2. El pecat infantil d’Alves ha estat mirall de l’excés de confiança de l’equip a la segona part.
3. I sort de Ter Stegen.
4. Sergi Roberto va debutar de lateral dret a San Mamés. Avui ha donat una assitència de lateral esquerra. Ha patit, esclar, però ha frenat Iñaki Williams.
5. El 0 a 1, la jugada entre Rakitic, Arda fent d’imant, Rakitic i Munir, sensacional.
6. Per cert, Munir de davanter centre, ha tornat a obrir la llauna. És un bon suplent de Suárez.
7. El seu gol de vaselina que ens va donar el mundial juvenil li ha fet molt mal. No cal que ho intenti sempre.
8. A la segona part, les puntades a destemps de l’Athletic molt i molt i molt lletges.
9. Avui, com a mínim, Gzlez Gzlez els ha omplert de targetes. Això sí. Una a cadascú. I el primer a veure-la, Iniesta el capità per protestar suaument.
10. Per cert, victòria a San Mamés sense Messi ni Suárez. Tenim un equipàs.

6-0 Penal i expulsió. Per què jo no ho trobo injust?

17/01/2016 Barça 6 – Athletic Club 0

1. Quan Helenio Herrera va dir que es jugava millor amb 10 que amb 11, no va tenir en compte que l’expulsió podia ser al minut 3 i que el rival podia ser el Barça del trident. Un festival.
2. Gorka Iraizoz li sortia més a compte no cometre el penal, anar 1 a 0 però continuar jugant 11 contra 11.
3. És a dir, que aquesta norma (que avui tothom clama perquè la revisin) és un càstig just. Penal i ocasió més que manifesta de gol. Què passa, que al minut 74 es pot expulsar un porter i al minut 3 no?
4. Messi, a la porteria del gol sud, continua marcant els penals.
5. Suárez, per cert, a banda dels tres gols i de l’assistència per Neymar, ha fet la gran jugada del partit, lluitant la pilota que no era per ell, treient el penal i l’expulsió de Gorka. El trobarem a faltar a Bilbao.
6. Canvi de Messi al descans. Silenci al Camp Nou, tothom acollonit fins que la COPE ha dit molèstia musucular. Canvi per preacaució.
7. Per cert, l’ha substituit Arda Turan. 4 partits, 4 posicions. Interior dret, interior esquerra, extrem esquerra a Cornellà i avui extrem dret. D’això se’n diu un comodí. Avui, primera assistència de gol. En vindran més.
8. Aleix, impecable a la primera part. Carriler amb una velocitat com n’hi ha pocs.
9. El penal és al minut 3. Messi el xuta al minut 7. S’han perdut 4 minuts amb el canvi. Temps afegit de la primera part? 1 minut. Olé tu, Mateu Lahoz.
10. Cinquena groga per Piqué. NO jugarà a Mâlaga però s’assegura -era important- que jugarà contra l’Atleti al Camp Nou.

0-1 Les 10 conclusions -prou positives- de la gran victòria a San Mamés

23/08/2015 Athletic Club 0 – Barça 1

1. Hi haurà un abans i un després a la carrera de Sergio Roberto amb el partidàs de lateral dret d’avui. Ha tapat moltes boques, té velocitat i té futbol i ha demostrat que Douglas continuarà jugant poc.
2. Vermaelen, davant d’Aduriz i a San Mamés, ha fet també un partidàs. Per alt, per baix, per col.locació i per sortida de pilota.
3. Jugar amb un bon davanter centre et guanya partits. Luis Suárez n’ha tingut dues a la primera part i ha fet el de la segona.
4. Jordi Alba, encara molt fora de forma i fent l’esforç per aguantar els 90 minuts, ha sabut dosificar les arribades. Però de qualitat, l’arribada i centrada del gol, sublim.
5. Messi premi al fair-play. Quan veu que ens regalen un penal, el tira a les mans del porter. Encara de pre-temporada, s’ha guardat la gran jugada pel minut 86.
6. L’Athletic Club que fa deu dies ens en va fer quatre, ahir va rematar a porteria per primera vegada al minut 93, i des de 30 metres.
7. Iniesta ha estat el líder del Barça. Partidàs. El braçalet li senta bé.
8. Per tots els que volen trinxar la plantilla del Barça, avui han vist que l’armari és més ple del que es pensaven. I això que a Rafinha tampoc li ha sortit el partit.
9. Fins d’aquí a molts mesos no tornarem a jugar amb l’Athletic Club. Gran notícia. Com era allò que va dir el Schuster?
10. Amb González González el Barça havia guanyat tots els partits i va perdre 4 a 0 a San Mamés. Amb Del Cerro grande l’Athletic Club no havia perdut mai. I avui ha perdut. Els àrbitres sembla que també miren les estadístiques abans dels partits.