2-2 Final divertit d’una Lliga sensacional amb dos rècords de Valverde

19/05/2019 Eibar 2 – Barça 2

1. Messi, un minut, dos gols. Per no perdre, per certificar la Bota d’Or. Era l’objectiu.
2. Cucurella ha passat l’examen. Si era un càsting pel seu retorn, és ideal pel lateral del Barça: va bé amunt, i darrera no se’l veu.
3. La pressió altíssima, asfixiant i durant 90 minuts de l’Eibar ha demostrat que el problema de Liverpool no era l’ambient d’Anfield sinó la pressió asfixiant dels de Klopp. No ens en sortim.
4. Moltes crítiques a Malcom. En els dos gols, però, ha sabut descarregar a darrera per donar la pilota de cara a Vidal i Rakitic perquè fessin l’assistència a Messi.
5. En el primer de l’Eibar, relliscada inoportuna de Piqué en una pilota que era seva.
6. El segon de l’Eibar és, a part de l’últim, el millor gol que ens han fet en tota la Lliga.
7. Valverde, en dues temporades, dues lligues, batent consecutivament el rècord de distància respecte al Madrid. Amb 19 ha batut el de l’any passat, que era de 17.
8. Avui, debut de Carles Pérez. Valverde, un altre rècord, 12 debutants del planter en dues temporades.
9. Si això d’avui era un assaig general per la final de Copa, perdrem la final.
10. Resant perquè es recuperin Arthur, Coutinho i Dembélé.

2-0 Lliçó de barcelonisme de l’afició i els jugadors per passar junts el dol

12/05/2019 Barça 2 – Getafe 0

1. Molts més aplaudiments que xiulets a l’equip. Molt lluny del què volien els enemics. Hem donat una lliçó de barcelonisme. Els qui no han passat pel tanatori, no els ho tindrem en compte. Cadascú passa el dol com pot.
2. Coutinho, l’ase dels cops, ha rebut com ningú. Però ja rebia abans de Liverpool. Amb el seu bon futbol d’avui ha anat canviant els xiulets per aplaudiments.
3. Ara la notícia és que Messi no celebra el gol. La qüestió és que l’ha marcat.
4. La primera part de Busquets és la pitjor que ha fet en 10 anys al primer equip del Barça. Amb molta diferència. Totes les ocasions del Getafe eren pèrdues seves com a últim hora. A la segona, ja ha sortit el seu germà bo, el de sempre.
5. Al soci li agrada el toc, però Arturo Vidal rep ovacions atronadores com ningú, quan pressiona i talla i mossega i fa una falta de groga al minut 85. Som diversos. I no de pensament únic.
6. Malcom, bon element a tenir en compte que Valverde ha tingut poc en compte.
7. Ter Stegen s’ha sorprès al saltar al camp, per escalfar Cillessen, i rebre una gran ovació. Ha hagut de saludar amb els dos braços enlaire. Després de la tova d’Anfield, s’esperava una altra cosa. Encara no ens coneix.
8. Quan han dit el nom de Valverde per megafonia, ni un xiulet. I això que hi hagut que fins i tot han xiulat als guanyadors de Basilea 79.
9. Ha fet més Abel Ruiz en el seu debut en 20 minuts, que Boateng en tres partits.
10. Bons minuts d’Aleñá (els seus millors al Barça) i Sergi Roberto demostrant que al mig del camp és molt útil.

2-0 Maxi Gómez, l’uruguaià que podria arribar a substituir Suárez

04/05/2019 Celta 2 – Barça 0

1. El millor, el passadís de campions.
2. El Celta, necessitat per quedar-se a primera, ha aprofitat que li hem posat el Barça C.
3. Bones coses de Wagué i Todibo, bona primera part de Riqui i Aleña i, finalment, debut al primer equip d’Àlex Collado.
4. El gol del Celta ha arribat quan el Barça jugava amb 10, per lesió de Todibo, Murillo encara a la banda i Arturo Vidal de fals central. Novament, hem trigat a fer el canvi.
5. Fins al descans, Valverde no ha corregit el canvi de posició. Malcom havia de jugar a l’esquerra i Collado a la dreta, a cama canviada.
6. Que bé que aplaudeix el Boateng. No n’agafa ni un però, cada passada que li fan, aplaudeix al company.
7. El debut a la Lliga de Cillessen (i com a capità) arriba massa tard. Estava rovellat. Tres mesos sense jugar, massa temps.
8. El Celta ens ha tornat a matxacar amb el millor davanter espanyol (Aspas) i el golejador uruguaià que serà el substitut de Suárez. A l’Uruguai, segur. I al Barça? No és un crack mundial però marcarà molts gols.
9. M’ha agradat la pancarta de Balaídos: “Nas boas e nas malas, sempre Celta”.
10. Avui, hi haurà una processó de tertulians eufòrics, el Barça ha tingut un 60% de possessió de pilota. Ja poden dormir tranquils.
9.

1-0 El Barça només guanya Champions els anys que guanya la Lliga

27/04/2019 Barça 1 – Llevant 0

1. La Lliga 26, amb gol de Messi. És la síntesi perfecte.
2. Michels, Venables, Cruyff, Cruyff, Cruyff, Cruyff, Van Gaal, Van Gaal, Rijkaard, Rikjaard, Guardiola, Guardiola, Guardiola, Vilanova, Luis Enrique, Luis Enrique, Valverde, Valverde. De les 26 lligues, n’he gaudit de 18. I espera’t. Els místers passen, el Barça queda.
3. Si no arriba a ser per Aitor, el Barça hauria guanyat la Liga i el partit molt abans.Porteràs.
4. Coutinho, el millor del Barça a la primera part, sacrificat al descans per fer lloc a Messi. Ningú no es queixarà.
5. Dembélé, clau. El desequilibri genial, llarg i continuat, que ha fet en la jugada del gol, no surt però a cap resum.
6. L’última mitja hora del Llevant, ens ha fotut un bany perquè ja hem perdut concentració i sacrifici.
Ja ens ho van fer de copa al seu camp. I avui no tenim l’excusa que jugaven Murillo, Chumi i Miranda.
7. A partir d’ara, als tres partits de Lliga, no vull veure més ni a Messi ni a Suárez ni a Piqué. Riquis, Aleñás, Boatengs, Todibos i Murillos. Ah, i Cilessen perquè agafi la forma per la final de Copa.
8. La celebració… Ni se sentia bé l’Òscar Dalmau ni era el dia per recordar el número de passades de la temporada, ni de targetes grogues. Era una celebració i semblava una conferència. Error de guió i de planificació de festa.
9. Ara, Simeone, que es relaxi. No cal que ho guanyi tots els partits com si encara els hi anés la vida.
10. El Barça només guanya la Champions els anys que guanya la Lliga… Però el Liverpool no és el Llevant, ni el Salah és el Morales. Costarà molt.
VISCA EL BARÇA, CAMPIONS!

0-2 El millor partit d’Aleñá amb el Barça arriba al moment més divertit de l’any

23/04/2019 Alavés 0 – Barça 4

1. El Barça també pot guanyar sense Messi. Quan ha entrat, anàvem 0-2. No calia que l’exposéssim.
2. El millor partit d’Aleñá al Barça ha acabat amb un gol molt seu, obrint la llauna. Ha jugat al seu costat bo. No semblava el mateix jugador de Huesca. Ha de xutar més i deixar-se anar més. Si el dia que va marcar el seu primer gol al Camp Nou no va dormir en tota la nit, avui m’ensumo que tampoc.
3. L’alineació impecable. Fins al descans, però, Valverde no s’ha adonat que Sergi Roberto a l’esquerra tenia el problema de canviar de cama cada vegada que arribava sol. A la segona, a la dreta, ha fet la jugada del gol.
4. Les millors assistències de Suárez són les d’avui: quan no toca la pilota. La tercera que fa així, obrint-se de cames, aquesta temporada.
5. Mateu Lahoz, en l’últim partit que va xiular, va assenyalar dos penals per mans. Avui, des del VAR, no s’ha atrevit a dir que era penal i l’àrbitre de camp ha hagut d’anar a mirar la pantalla.
6. Bona primera part de Coutinho. Segona més discreta fins que ha entrat Messi. Dembélé sempre desequilibra, però encara no ha recuperat el punt de velocitat que el fa diferent i únic.
7. Pina, ja fa anys, ens va lesionar un jugador. Avui, al minut 93, ha anat al turmell de Coutinho. Quin perill de trenca-cames.
8. 11 victòries fora de casa, títol de Lliga. La dada no falla mai.
9. D’aquí uns anys, a les teles, faran combats Wakaso-Arturo Vidal i la gent pagarà diners per veure-ho.
10. Algú confia ara en el València? Jo espero que demà no guanyi. Vull guanyar la Lliga amb el Barça jugant i guanyant.

2-1 Tan estrany tot que marquem de còrner, Alba amb la dreta i perdem la pilota

20/04/2019 Barça 2 – Real Societat 1

1. El gol de Lenglet, al minut 44, era el que en diuen un gol psicològic. I, certament, psicològicament l’equip ha pensat que ho tenia fet i ha sortit a pesar figues a la segona part.
2. La sort del campions és que, després que t’empatin a 1, un minut després marquis el 2-1.
3. Ha estat un partit tan estrany, que Jordi Alba ha marcat fins i tot amb la dreta.
4. Aquesta nova sortida de pilota de xut llarg de Ter Stegen perquè intenti controlar un isolat Suárez, és un regal per als rivals.
5. La Real Societat, amb moltes baixes, dels millors equips que han passat pel Camp Nou en les tres competicions.
6. Finalment, gol de còrner. Al.leluia. En comptes de gili-còrner, centrada directa i remat. Com ha de ser. Ha funcionat la french-connection: Dembélé-Lenglet.
7. L’àrbitre d’avui s’ho ha de fer mirar. No segueix la diagonal. Directament fa nosa pel centre de l’atac. Era una nosa més per a Messi.
8. El cansament del United s’ha notat avui a les cames de Suárez i Messi.
9. Avui els Lenglet, Semedo, Rakitic i Alba han estat les estrelles i el to de l’equip.
10. Hi ha socis del Barça que, a punt de guanyar la Lliga, van al camp per xiular un jugador propi. Insòlit.

0-0 Si juga l’encartonat Boateng, també podria jugar Alfonseda

13/04/2019 Huesca 0 – Barça 0

1. Valverde aprèn la lliçó de l’any passat. Entre Roma i Roma va jugar amb tot contra el Leganès. Avui entre United i United ha jugat amb res.
2. El punt, a aquestes alçades de compte enrera, i en aquestes condicions, ni que sigui contra el cuer, no és dolent.
3. De tota manera, el Barça ha merescut guanyar, per tres clares ocasions i el pal.
4. El problema no és l’alineació del Barça sinó que Valverde ha canviat el sistema i els ha posat a tots allà on menys rendeixen.
5. El 13 d’abril del 2019 només passarà a la història pel debut de Riqui Puig i Todibo a la LLiga. Bones coses, tots dos.
6. Segurament, la substitució havia de ser per Aleñá, molt més espès que Riqui Puig.
7. El més lamentable, la manera com han entrat al camp el Coutinho, l’Alba i l’Arthur. Havien de ser el revulsiu i han sortit a pasturar en una gespa alta i seca.
8. Murillo va costar un milió, ben pagat. Boateng va costar un milió, una estafa. És un exjugador. Podia haver sortit Alfonseda i no hauria estat més encartronat.
9. Dembélé, fent de Dembélé, i sortint de la lesió, el més desequilibrant de llarg.
10. Algú confia ara en el Celta?

2-0 Una final suada que ens dóna que la 26ena Lliga

6/04/2019 Barça 2 – Atlético 0

1. Havíem de guanyar i s’ha guanyat. Tot i que al Camp Nou he vist trofeus Joan Gamper amb més ambient.
2. Ha estat un partit semblant al de l’Espanyol fa una setmana. Un equip amb paciència contra un equip tancat. Al final, igual, 2 a 0.
3. Messi, que semblava que hauria de demanar el canvi del minut 15 al 20, ha reviscolat i ha estat un festival a la segona part.
4. Si no hem guanyat la Lliga abans, ha estat per culpa d’Oblak, el millor porter del món.
5. Diego Costa ja podia ser expulsat al minut 7, pel cop de colze a Lenglet. No ha vist ni la groga. Ha jugat 25 minuts de propina.
6. Quants dels 92.500 sabien, a cada pilota dolenta que tocava Suárez, que ell marcaria el gol del partit i de la Lliga? Tots.
7. Malcom. Clau contra l’espanyol, contra el Vila-real i contra l’Atlético.
8. Griezmann, al Camp Nou, faria molta feina.
9. Piqué-Lenglet. El paradís.
10. Un repte. El Barça no ha guanyat mai a old trafford.

4-4 Si l’àrbitre hagués afegit els 5 minuts que tocava, el Barça encara hauria guanyat

02/04/2019 Villa-real 4 Barça 4

1. En un dimarts insuls, massa tard, en un partit que feia nosa, hem vist els 90 minuts més divertits de la temporada.
2. El resultat és bo. Amb 0-2 al minut 15, el resultat pot semblar fatal. Amb 4-2 al minut 89, el resultat és un miracle.
3. Un gol de còrner! Al.leluia. Des del setembre, a casa, contra el Girona que no en marcàvem cap. He sigut l’únic que ha celebrat el cacao de Suárez com el d’Iniesta a Stamford Bridge?
4. L’autoexpulsió de l’Álvaro, ex-espanyolista, al minut 85 ha estat clau.
5. En el temps afegit ridícul, de 3 minuts, golàs de Messi, ocasió claríssima d’Alba i el golàs de Suárez. Si hagués durat els 5 minuts que tocava, guanyàvem.
6. Els dos gols últims han estat, pim-pam, com aquells dos a Sevilla, per empatar en temps afegit, que ja ens van donar una lliga.
7. El Barça amb dos extrems, molt bé. Malcom, collonut, i Coutinho, molt millorat, han marcat les diferències.
8. Partit de Piquédependència. Umtiti, fora de forma i al costat dret, ha semblat un exfutbolista.
9. Ter Stegen n’ha aturat 4 d’impossibles i, en canvi, s’ha menjat el gol absurd de la temporada.
10. De debó que tots els analistes i “ojeadores” i “scouters” del Barça no van saber fitxar Samuel Chukeweze?

2-0 El Barça guanya el derbi sense bronca ni Broncano

30/03/2019 Barça 2 – Espanyol 0

1. Després de la fantasmada de Piqué, el Barça tenia més a perdre que a guanyar en aquest derbi. Al final, tenia raó… el rival no ha trepitjat ni l’àrea. El Panda, menys.
2. Piqué, això sí, ha hagut de jugar molt bé, no fos cas que es mengés tota la vida amb patates la entrevisteta a ca’l Broncano.
3. Al final, resol Messi de falta i Messi de contraatac.
4. De Valverde s’elogien els canvis. Certament, Malcom ha estat molt millor que un apagadíssim Arthur. Però Semedo, que era el millor del Barça, costa d’entendre que el fes fora del camp. Sergi Roberto té els galons del planter.
5. Per galons del planter, els de Victor Sánchez. Sense ell, potser no hauríem guanyat.
6. Rakitic, com tot l’equip quan juga a les 16.15, de siestecilla a la primera part. A la segona, jugador fonamental. Porta De Jong està molt bé però vendre Rakitic serà un error.
7. La frivolitat de Ter Stegen, amb 1-0 al minut 86, imperdonable.
8. Luis Suárez, horrorós és poc.
9. En canvi, s’acaba el partit, puges el cotxe, poses la ràdio i tots els pals són per Coutinho.
10. Granero… He patit per ell a la segona part. La velocitat com li passaven pel costat els jugadors del Barça i només se’ls podia mirar, és d’exjugador de futbol.