2-2 Final divertit d’una Lliga sensacional amb dos rècords de Valverde

19/05/2019 Eibar 2 – Barça 2

1. Messi, un minut, dos gols. Per no perdre, per certificar la Bota d’Or. Era l’objectiu.
2. Cucurella ha passat l’examen. Si era un càsting pel seu retorn, és ideal pel lateral del Barça: va bé amunt, i darrera no se’l veu.
3. La pressió altíssima, asfixiant i durant 90 minuts de l’Eibar ha demostrat que el problema de Liverpool no era l’ambient d’Anfield sinó la pressió asfixiant dels de Klopp. No ens en sortim.
4. Moltes crítiques a Malcom. En els dos gols, però, ha sabut descarregar a darrera per donar la pilota de cara a Vidal i Rakitic perquè fessin l’assistència a Messi.
5. En el primer de l’Eibar, relliscada inoportuna de Piqué en una pilota que era seva.
6. El segon de l’Eibar és, a part de l’últim, el millor gol que ens han fet en tota la Lliga.
7. Valverde, en dues temporades, dues lligues, batent consecutivament el rècord de distància respecte al Madrid. Amb 19 ha batut el de l’any passat, que era de 17.
8. Avui, debut de Carles Pérez. Valverde, un altre rècord, 12 debutants del planter en dues temporades.
9. Si això d’avui era un assaig general per la final de Copa, perdrem la final.
10. Resant perquè es recuperin Arthur, Coutinho i Dembélé.

3-0 Victòria, espectacle i Valverde ja té 15 jugadors per a la causa

13/01/2019 Barça 3 – Eibar 0

1. Molt espectacle del Barça davant de l’Eibar, que ha volgut jugar a futbol durant 90 minuts.
2. Les estones que ho fem bonic, avui a l’inici de la segona part, juguem més bonic que ningú al món.
3. Coutinho hi ha tingut molt a veure, en el recital de regat curt i passada. Amb Messi i Suárez, s’entenen i s’agraden.
4. A l’onze de gala de Valverde, doncs, ha aconseguit sumar-hi Arturo Vidal, Coutinho, Semedo i… suposo que Murillo.
5. Ja té 15 jugadors per guanyar la trententa de partits i els tres títols en joc. Li cal un suplent per Suárez quan faci figa.
6. Avui Suárez ha fet una hora brillant de futbol, amb dos gols i una assistència, i després ja ha començat a fer de Suárez fora l’àrea, rebent pilotes i tornant melons.
7. Al minut 40 s’havia d’haver estalviat una bronca massa pública a Dembélé. Ousmane, a la primera jugada, li ha intentat donar a ell. A la segona, li ha intentat donar a Messi. I a la tercera ja se l’ha jugat tot sol. Quan s’ha aturat el joc, al minut 40, la gesticulació que li ha dedicat a Dembélé, molt desafortunada.
8. Per cert, abans quan sortia a escalfar-se Arturo Vidal hi havia ovació. Avui, indiferència. Avui, en canvi, ovació de gala quan ha sortit a escalfar-se Dembélé. El públic hi entén, ja no opina pel màrqueting sinó pel que veu.
9. Quina tarda tan ben empalmada. Victòria al Miniestadi, victòria al Camp Nou, victòria al Palau. A casa he enviat un selfie, perquè em recordessin la cara.
10. Sabia que Canales marcaria contra el seu ex, el Madrid. Però no comptava que Ceballos també marcaria contra el seu ex, el Betis.

0-2 Bona victòria però, jugant així, el Chelsea ens passarà per la pedra

17/02/2018 Eibar 0 – Barça 2

1. 0-2 a camp de l’Eibar, l’equip de moda. 3 punts bàsics després de dos empats, però tercer partit lent i dolent del Barça consecutiu del Barça a la Lliga.
2. Hem patit molt contra 11 però, sobretot, hem patit massa contra 10.
3. Sort de Piqué, Alba i Messi. La resta de jugadors de camp, molt per sota del que s’espera.
4. Valverde juga a camp de l’Eibar amb l’alineació de la final de Kiev. I als sis primers minuts, tres bones rematades de l’Eibar. Al minut 5 hem passat de mig camp per primera vegada. Fins al minut 15 ha estat un bany de futbol de l’Eibar.
5. I aleshores Messi s’ha inventat una passada a Luis Suárez i gol.
6. Tenint Coutinho -elegància i verticalitat-, fer jugar Paulinho -empenta i disciplina-, deu donar molts punts i se li admet perquè és Valverde, però si Luis Enrique o el Tata fessin un plantejament així, sortien en globus. No hi ha res com guanyar i, sobretot, com tenir molts amics periodistes.
7. Sergi Roberto, en sortida de pilota, molt bé. En defensa, avui l’ha retratat Inui. L’altre dia, Guedes. Dimarts arriba Hazard.
8. Al final hem guanyat a l’Eibar. Com les altres 7 vegades. 100% de victòries contra aquest rival a la Lliga. Al final hem sortit a encaixar d’Ipurua. Com les altres 3 vegades que hi havíem jugat.
9. El davanter centre del Barça ha tingut tres 1 contra 1 amb el porter. En tots tres casos se l’ha volgut driblar. En el segon ha marcat un gol. En el primer i el tercer no ha pogut ni rematar. És una estratègia nova de Suárez?
10. Algú confia ara en l’Athletic Club?

6-1 35.000 abonats es perden una nova obra d’art del mestre

19/09/2017 Barça 6 – Eibar 1

1. La pitjor derrota de la història de l’Eibar a primera. Semblaria que està tot dit, però no.
2. Amb 0 a 0, al minut 3, Ter Stegen ha tornat a salvar l’equip.
3. Pòquer de Messi. I continuem dient que és un fals 9. Com serà l’autèntic…
4. El Barça, a la primera part, com va passar amb l’Espanyol i la Juventus, se n’ha anat al vestidor amb més resultat que el joc que ha ensenyat. Està bé que, quan no es juga com s’espera del Barça, s’aprofitin les poques ocasions.
5. Semedo, defensivament, un lateral que agrada. Quan cavalca endavant, enamora l’afició.
6. Paulinho. Primer partit sencer. De menys a més. Un altre gol, una assistència i una obertura de cames que ha meravellat tothom, Messi inclòs.
7. A Deulofeu li falta que li surti la jugada que està buscant. La recuperació defensiva d’una pilota ha provocat el contraatac i el gol del Barça.
8. Els 35.000 abonats que s’han quedat a casa s’han perdut l’enèssima obra mestra de Messi. No es pot fallar mai, sempre hi ha un prodigi pendent.
9. Per primera vegada en aquesta Lliga hem guanyat, també, el sorteig de camp i hem pogut atacar la primera part a Les Corts i la segona a Diagonal. Com pertoca.
10. El nou càntic dedicat a Tito Vilanova, minut 37 de la segona, ha estat ovacionat per tot l’estadi.
11. Algú confia ara amb el Betis?

4-2 Remuntada divertida i bunyols a dojo per enterrar la Lliga

21/05/2017 Barça 4 – Eibar 2

1. Messi s’ha reservlat el millor gol de la Lliga per a l’últim minut del campionat.
2. Abans d’això, Messi havia fallat, a banda d’un penal, el gol més clar de la seva carrera.
3. Res a veure amb les tres errades d’ú contra ú d’avui de Suárez amb el porter. Incomprensibles errors d’un killer com ell. Alcácer jugarà la final. No fallarà tant.
4. El Barça ha començat massa fred tant la primera part com a la segona.
5. No hi hagut emoció en cap moment. El 0 a 1 del Madrid al minut 1 ha estat la sentència. De fet, la lliga es va sentenciar a Balaídos quan li perdonen el penal a Ramos i, a sobre, expulsen a Iago Aspas.
6. Avui Mendibilar ha donat un bany tàctic al Barça i els seus jugadors un bany d’intensitat als nostres.
7. Potser es notava que fa dos anys, deixant-nos empatar amb el Depor a l’últim partit, vam enviar-los a segona.
8. Ha servit, això sí, per veure que si sortim així de refiats a la final amb l’Alavés, podem tenir un altre disgust.
9. Marlon, per cert, ha tornat a jugar bé i a agradar. De fet, un nerviós Umtiti semblava avui el debutant.
10. Felicitats al Madrid. Una Lliga en 8 anys era la seva pitjor ratxa. Estava cantat que aquest any els tocava. L’any que ve tornarem.

0-4 Gran victòria al camp més petit per a trencar dogmes. Quins?

22/01/2016 Eibar 0 – Barça 4

1. Deièm que Ter Stegen no feia aturades que salvessin punts. Avui sí, amb 0 a 0 ha tret una mà salvadora a cacao d’Escalante.
2. Dèiem que els fitxatges no marcaven i avui Denis Suárez s’ha estrenat a la lliga i ha obert la llauna.
3. Dèiem que jugar amb dos centrals esquerrans era un pecat, i defensivament Umtiti i Mathieu han fet un bon tàndem. Sí que, tots dos, han perdut pilotes en pressió que ens han generat perill. Però també han perdut una pilota perillosa cadascú Busquets, Alba, Messi i Denis. Però amb els francesos ens hi fixem més.
4. Dèiem que Arda, de migcampista, ja no servia i avui ha donat una lliçó de centrecampisme.
5. Dèiem que, sense Busquets, no teníem migcentre, i Rakitic ha estat excel.lent havent de jugar en la nova situació. Sens dubte, millor de migcentre que d’interior, aquesta temporada.
6. Dèiem que Neymar només marcava de penal i, avui, ha trobat el premi del gol a l’últim minut. Se’l mereixia per un partit on ha ajudat molt en defensa i ha fet les jugades més boniques en atac.
7. Deien que Cristiano és el millor del món, i Messi ha demostrat amb un recital de jugades i passades qui és el número 1 amb diferència.
8. Dèiem que Aleix, de nou, no comptava per Luis Enrique i avui ha entrat al minut 63 i ha estat més fi que Sergi Roberto. Amb assistència de gol i tot. Competència ferotge.
9. A mitja Lliga, tot obert però només hem guanyat una Lliga arribant tercers a meitat de campionat.
10. Al final de partit, Messi ha donat la samarreta a Escalante, el juagdor que ha lesionat Busquets.

0-4 Què és el millor d’aquest Barça avui per avui?

06/03/2016 Eibar 0 – Barça 4

1. El millor d’aquest Barça? Al minut 92, amb 0 a 4, encara mosseguen per intentar marcar el tercer. Després dels ensurts de Llevant o Màlaga, la lliçó sembla apresa.
2. Per cert, el 0 a 4 és un contraatac sensacional. Per la passada llarga amb la mà de Bravo, per la passada al primer toc de Sergi Roberto i per la sotana de Suárez dins l’àrea.
3. Per cert, al minut 35 de la segona part, amb 0 a 3 al marcador, el comentarista Pichi Alonso diu “habrá que empezar a hablar de la sequía de Luis Suárez, ya son cuatro partidos sin marcar”. Minut 37 ocasió de cap. Minut 38 golàs de Suárez.
4. No cal anar que ningú no es posi a buscar les ratxes de partits de Pichi sense marcar com a killer del Barça.
5. Parlant de ratxes. Munir, cinc partits al 2016, cinc gols. Bravo com ha lluitat i jugat avui. També ha robat la jugada del 0 a 2.
6. En el 0 a 2, precisament, estic convençut que d’haver jugat Neymar, Messi li hauria volgut passar en comptes de fer el què ha fet avui i que hauria de fer sempre. Ell, endavant, sol, pixant-se tothom fins que no pugui més o, com gairebé sempre, marqui un golàs.
7. Això que dos yankies enamorats entre ells i enamorats de l’Eibar surtin al mig del camp, al descans, a fer la petició de casament, hauria d’estar prohibit. Als anys 70, a la mitja part dels partits del Masnou, sortejaven un pernil.
8. Més que els 36 partit sense perdre, m’impressiona més haver guanya el 100% de punts de la segona volta. I les 11 victòries seguides a la Lliga.
9. No fèiem un 0 a 4 des del Bernabéu. Aquell dia sense Messi. Avui sense Neymar ni Iniesta.
10. Algú confia ara en el València?

3-1 Ens han de tornar els diners de la gespa nova del Camp Nou

25/10/2015 Barça 3 – Eibar 1

1. Primer partit de la història del Camp Nou a les 18.15. Bon horari per un diumenge. M’esperava més públic.
2. Ja som a finals d’octubre i la gespa nova que vam posar a l’estiu no millora. Al contrari. Cada cop més tova, sense arrelar i, a sobre, regada tontament entre l’escalfament i el partit. Que ens tornin els calers. Estem molt pijor que la temporada passada. És un escàndol.
3. Neymar continua fent passes endavant en absència de Messi. Avui s’ha inventat, tot sol, les tres jugades dels gols.
4. Suárez fantàstic dins de l’àrea. Menys espès fora, amb molt poca participació.
5. TOthom espera que jugui Arda Turan. Jo, veient de nou el rendiment d’Alves a la Lliga, potser m’estimo més que debuti Aleix Vidal. Avui, ni una sola galopada d’Alves i una apatia contemplativa que no entenc.
6. Després del millor partit col.lectiu de la temporada, a Borisov, avui hem jugat segurament el pitjor. L’afició, però, fa cas a Luis Enrique. Des del dia del Leverkusen, ni un sol xiulet més
7. Sense Messi, hem començat encaixant primer en tots tres partits de Lliga. Costa molt anar a remolc. Avui ha costat més remuntar que contra el Rayo prequè Mendilibar no regala els espais de Jémez.
8. Mascherano primera part fluixa, segona impecable i quan l’equip són Mascherano i 10 més aleshores li diu “la concha de tu madre”. Ja tenim la campanya muntada perquè no pugui jugar contra el Madrid. Pèrdua importantíssima contra Getafe i Vil-lareal.
9. Mathieu, tot bé.
10. Dimecres comença la Copa. Vull veure Douglas, Gumbau, Samper i, sobretot, Kaptoum.

3-0 Finalment Busquets té competència

18/10/2014 Barça 3 – Eibar 0

1. Després de quatre temporadaes amb Mascherano de central, avui ha tornat a jugar en un lloc on pensava que, en el Barça no el veuríem mai més. Perquè Busquets ho feia molt bé i perquè ell, quan va arribar al Barça no tenia el mapa de l’equip al cap. Avui, en el lloc de Busquets, ha fet un partit impecable defensivament, anticipant-se i multiplicant-se, i treient bé la pilota, movent l’equip i sense pèrdues. Finalment, Busquets ja té competència. I el Barça ha guanyat un migcentre de molt nivell i intensitat.
2. Pel control de Xavi, en el minut 33 de la segona part, ja ha valgut la pena anar al futbol.
3. Els tres gols, tres obres d’art. Continua llegint «3-0 Finalment Busquets té competència»