2-0 El Barça guanya el derbi sense bronca ni Broncano

30/03/2019 Barça 2 – Espanyol 0

1. Després de la fantasmada de Piqué, el Barça tenia més a perdre que a guanyar en aquest derbi. Al final, tenia raó… el rival no ha trepitjat ni l’àrea. El Panda, menys.
2. Piqué, això sí, ha hagut de jugar molt bé, no fos cas que es mengés tota la vida amb patates la entrevisteta a ca’l Broncano.
3. Al final, resol Messi de falta i Messi de contraatac.
4. De Valverde s’elogien els canvis. Certament, Malcom ha estat molt millor que un apagadíssim Arthur. Però Semedo, que era el millor del Barça, costa d’entendre que el fes fora del camp. Sergi Roberto té els galons del planter.
5. Per galons del planter, els de Victor Sánchez. Sense ell, potser no hauríem guanyat.
6. Rakitic, com tot l’equip quan juga a les 16.15, de siestecilla a la primera part. A la segona, jugador fonamental. Porta De Jong està molt bé però vendre Rakitic serà un error.
7. La frivolitat de Ter Stegen, amb 1-0 al minut 86, imperdonable.
8. Luis Suárez, horrorós és poc.
9. En canvi, s’acaba el partit, puges el cotxe, poses la ràdio i tots els pals són per Coutinho.
10. Granero… He patit per ell a la segona part. La velocitat com li passaven pel costat els jugadors del Barça i només se’ls podia mirar, és d’exjugador de futbol.

0-4 Si Messi marca un dels dos remats de cap, Pelé se la talla i es fa monja

08/12/2018 Espanyol 0 – Barça 4

1. Messi, Dembélé, Suárez i Messi. El trident marca les diferències.
2. Però quin partidàs defensiu de Semedo i Alba.
3. Però quin partidàs d’Arturo Vidal recuperant pilotes difícils.
4. Quin tàndem de centrals que són Piqué i Lenglet.
5. A la mitja part, el 0-3 era molt curt. Els dos pals i les aturades de Diego López a Suárez i Rakitic eren impossibles.
6. Suárez, com sempre, les dues més fàcils ha fallat. La que era impossible, ha marcat gol.
7. Messi ha marcat dos gols de falta directa contra un porter que li té la creu posada. Ara bé, després de les paraules de Pelé, ha intentat marcar dos gols de cap. Una al pal, l’altre l’ha aturat Diego López. Si marca de cap, Pelé deixa la viagra, se la talla i es fa monja.
8. Rubi ha fet un plantejament que encara semblava entrenador del Barça. Ni volien la pilota, ni pressionaven, ni tenien intensitat. La primera part de l’Espanyol, un gran regal de Nadal.
9. Ahir Rubi va dir que aquest equip podia ser que avui fes història i fossin els primers a guanyar el Barça en Lliga a Cornellà. Gairebé fa història amb un 0-5.
10. Dos partits seguits del Barça sense encaixar gol per primera vegada a la Lliga. Semedo, Piqué, Lenglet, Alba és LA defensa.

1-1 El waterpolo iguala el partit però no esguerra el rècord

04/02/2018 Espanyol 1 – Barça 1

1. El Barça continua sense perdre en aquesta Lliga (rècord històric) L’Espanyol continua sense guanyar-nos de Lliga a Cornellà.
2- La gespa de Cornellà-El Prat drena molt pitjor que la del Camp Nou.
3- Tal i com estava el camp, Messi era millor a la primera part que a la segona. A peu parat, assistència de gol.
4- Piqué s’ha menjat el gol de Gerard. Però Piqué ha empatat un partit que estava perdut.
5- Sense Umtiti contra el Getafe, Yerri Mina debutarà contra el Getafe. Un motiu més per anar al Camp Nou.
6- Això, si Yerri Mina no ha de debutar a València perquè veurem com està Piqué de l’entrada venjativa de Gerard Moreno.
7- Per cert, Moreno i Sergio García tenen molta diferència de nivell amb la resta de jugadors del seu equip. El gol, jugada aillada, se l’han inventat ells dos.
8. També és mala sort que la primera vegada que la primera vegada que surt Valverde per dir-li a Ter Stegen que la treiem en llarg, ens han agafat aquell refús (perquè estàvem mal posats, preparats per tocar) i ens han marcat.
9.Anava a entrar Rakitic i Digne ha demanat el canvi. Sinó, avui, no entrava l’Alba. Ho dic per anar estlaviant debats de laterals.
10. Que Iniesta, amb el camp enfangat i la pilota sense rodar, hagi sigut el millor del Barça, diu molt d’ell.

2-0 I després de la remuntada, que toqui el Leganés

25/01/2018 Barça 2 – Espanyol 0

1. Suárez i Messi. 2-0. Remuntada plàcida però justa i a semis.
2. Sorpresa de Valverde. Aleix extrem dret. Primer gol, assistència d’Aleix. Demà el vendrem més car.
3. Sense els López, Diego a l’anada i Pau a la tornada, el Barça no hauria acabat demanant l’hora.
4. Quan entra Paulinho l’equip té la injecció de pà amb tomàquet que li començava a faltar.
5. Coutinho, amb la gent a la butxaca des qeu s’escalfava. QUan ha entrat encara se’ns hi ha posat més. Un Neymar que juga per l’equip, que la passa més i que no s’adorna quan no toca.
6. Adéu Masche. Tant de bo en tinguem més com tu.
7. Adéu Mateu. Tant de bo no n’hi hagués cap altre com tu.
8. El Melendazo ha quedat com una nit épica però estèril. Com el nostre 6 a 1 al PSG.
9. Des de 1961 l’Espanyol no elimina al Barça. Han passat més de 50 anys. En democràcia no ha passat. Amb el 155 tampoc.
10. Algú confia ara en el Leganès? Ah, calla, que ja han jugat.

1-0 Millor que la derrota hagi arribat a la Copa que no a la Lliga

17/01/2018 Espanyol 1 – Barça 0

1. Quique Sánchez Flores va dir la fórmula per guanyar al Barça. “Prefereixo quatre grogues i guanyar”. Tal dit, tal fet. Primera victòria al Barça en 8 anys. Ja els tocava. Primera victòria de l’Espanyol a Cornellà. Millor avui que el 4 de febrer, a la Lliga.
2. El Melendazo serà Melendazo si ens eliminen. Sinó, només serà el somni d’una nit d’hivern a Cornellà.
3. El punt d’inflexió: el penal fallat per Messi. Avui, massa sol, ha estat molt bé amb la pilota correguda, però massa espès a pilota aturada. De les 4 faltes directes, dos a fora i dos a la barrera. El penal, fallat.
4. Des del penal fallat, el Barça s’ha espantat com l’Espanyol a la primera part i l’Espanyol s’ha cregut que era el Barça.
5. Rakitic, sobradet. Ja a Anoeta ens van marcar un gol (anul.lat) perquè li van prendre a la frontal. Avui, de nou, ha provocat una falta molt perillosa perquè li havien tornat a prendre per darrera. Si aquestes dues errades les fa l’André Gomes, les tertúlies ja podrien continuar el tir al blanc.
6. Si Valverde hagués posat els mateixos jugadors, però al seu lloc, potser hauríem anat millor.
7. Rafinha ha tornat a jugar després de nou mesos, felicitats. Si l’ensenyem gaire, no sé si el vendrem a Itàlia.
8. Dijous caldrà remuntada. No tenim Neymar. Espero que tinguem Coutinho.
9. Paulinho, lesionat. Semblava una roca, fins que ha arribat a Cornellà-El Prat.
10. Algú confia ara en el Leganès?

5-0 Messi no li regala la samarreta però sí un hat-trick a Sánchez Flores

08/09/2017 Barça 5 – Espanyol 0

1. L’any passat l’entrenador de l’Espanyol va saltar al camp a demanar la samarreta de Messi pel seu fill. Avui Messi li ha regalat tres gols. Li podria regalar la pilota dedicada.
2. Suárez, primer gol d’aquesta Lliga en el seu primer partit del campionat.
3. Ter Stegen, zero gols en contra a la Lliga. Avui, l’Espanyol, només l’ha obligat a una sola parada. En un pal de Piatti i una vaselina que era un gol mastegat, ha tingut la sort de cara.
4. Semedo. Per la contundència defensiva i per la velocitat i determinació, amb dos partits s’ha posat la gent a la butxaca. Tenim lateral.
5.A Rakitic li senta bé el doble pivot.
6. Umtiti i Iniesta, avui, han estat més espessos que mai en la passada.
7. Debut de Dembélé. Li escau el sobrenom de “mosquit”. Quan córrer, no sembla que toqui a terra. Alguna cosa de velocista. Bona assistència, de primer toc, pel gol de Suárez.
8. El Barça de Valverde, de moment, no es trenca. Obsessió per l’equilibri, el toc i la pressió. De moment, a 4 punts del Madrid i a 8 de l’Espanyol en tan sols tres jornades.
9. Els crits d’independència han sonat més fort que mai al Camp Nou. I no pel rival, sinó pel moment.
10. Algú confia ara en en Llevant? Ah, no, si ja ha jugat avui a la una del migdia…

4-1 I Andrés Iniesta no està entre els deu millors del món?

18/12/2016 Barça 4 – Espanyol 1

1. Suárez,per tercer partit consecutiu, les toca totes malament fins que marca el primer gol. És la virtut d’un caçador.
2. Avui, l’1 a 0, típic del Liverpool: passada llarga a l’espai, controlar, aguantar i creuar.
3. Fantàstica assistència d’Iniesta en el primer gol. L’Andrés, avui, potser ha fet un dels seus millor partits de la vida.
4. Messi, més inconstant que Iniesta, ha fet tres obres d’art.
5. Com ha dit Quique Sánchez Flores: “ver jugar estos jugadores es una delícia”. Es referia als del Barça.
6. Neymar, que continua sense marcar, ha pogut fer un bon partit de desequilibri. Com l’any passat, Javi López és el seu millor client com a lateral. Li té la mida presa.
7. Ja era hora que un lateral marqués un gol, aquesta temporada. S’ha estrenat Jordi Alba. Bon cacao!
8. Hem guanyat, en un sol diumenge, els derbys d’handbol, de bàsquet i de futbol. El d’handbol de cinc gols, el de futbol de 3 gols i el de bàsquet de 2 punts.
9. Els aplaudiments massius a Luis Enrique i corejar el seu nom al minut 89 era, també, el suport en la trifulca amb Quique per la no-foto prèvia al derbi.
10. Per sort, el València-Madrid es jugarà més endavant. Tal i com està ara l’equip de Prandelli està bé que s’hagi ajornat per més endavant.

5-0 El Camp Nou demanava una maneta i ens l’han concedit

1. 5 a 0 i sense Arlauskis ni Ciani. Té molt mèrit.
2. El minut de silenci amb aplaudiments durant i després i més aplaudiments durant les alineacions ha estat un fantàstic, impressionant i espontani homenatge a Manel Vich. L’únic isme de Manel Vich era el barcelonisme, per això ha rebut avui el què ha donat durant 60 anys.
3. Messi, de falta, a la creueta. Al minut 9 ja s’havia acabat el partit.
4. Neymar continua tenint en Javi López el seu millor client. Avui, el brasiler, ha fet el què ha volgut.
5. Luis Suárez, espès a la primera part, n’ha tornat a marcar dos quan més el necessitàvem.
6. Partidàs, avui, dels dos laterals: Alves i Alba.
7. Ni Tamudazo ni Urbano.
8. Igual Pau López de l’Espanyol que Adán del Betis: només cal que un porter digui que vol que un equip de Madrid guanyi la Lliga per regalar-li un gol al Barça.
9. L’Atlético perd 2 a 1 contra el Bayern de Guardiola i estan eufòrics. L’Atlético perd 2 a 1 contra el Llevant de Rubi i llencen un títol.
10. “Granada, tierra soñada por mi…” M’estimo més que estiguin relaxats, salvats, un any més a primera que no trobar-nos l’ambient hostil que s’ho juguin tot a casa.

0-2 Munir: efecte sorpresa, arma secreta, bon killer

13/01/16 Espanyol 0 – Barça 2

1. Munir, finalment al seu lloc natural, de davanter centre: 2 gols de 3 remats. A veure si serà com Sergi Roberto, que ens hem cansat de sentir que no servia pel Barça. Me n’alegro molt. Primers gols amb el primer equip, fora de casa. Es va treient la pressió del damunt.
2. Per cert, Sergi Roberto-Rakitic, en un doble pivot inèdit, m’han agradat molt. Ells, i la novetat tàctica. No és cap heretgia provar coses. I menys en nit plàcides com avui.
3. També m’ha agradat provar Aleix d’extrem dret i Arda d’extrem esquerra. Per ofici en aquest lloc i per velocitat, se n’ha sortit molt millor Aleix que Arda. Per cert, tots dos són unes màquines físiques.
4. Messi, a la primera part, ha començat a guanyar la sisena pilota d’or. A la segona, ha fet bé de posar-se el pijama.
5. Vermaelen, per com talla, com es col·loca i com treu la pilota, m’agrada molt.
6. Les tres excursions de Mascherano -mai havia arribat tant lluny- m’ha fet pensar que aviat marcarà algun gol amb el Barça. Potser abans del 2017.
7. Ter Stegen. Després de rebre la plantofada de Caicedo, el millor que podia fer era l’aturada impossible amb una mà. La millor resposta.
8. Superats els tres partits contra l’Espanyol (1-6), espero que el sorteig no ens toqui l’Athletic Club i també entrem a tres partit seguits més.
9. Em sap greu que no ens pugui tocar el Càdis, ja eliminat. Convidem-los doncs, al Gamper, aquest equip simpàtic.
10. Els badalls d’Adriano al descans són carn, com a mínim, d’APM. Sembla el lleó de la MGM, amb la boca tan oberta.

4-1 Per què se’n diuen gols psicològics? 4 exemples

1. Errada d’Alves en la transició i gol en fred de l’Espanyol. 3 minuts més tard, abans que entri el pànic, gol de Messi. Primer gol psicològic.
2. Just abans del descans i amb una falta calcada a la que Messi va estavellar a la creueta de Cornellà, avui l’ha marcat just dos minuts abans del descans. Segon gol psicològic.
3. Quan l’Espanyol comença la segona part amb ganes d’aguantar el resultat, gol de Piqué al segon minut. Tercer gol psicològic.
4. Jugant 11 contra 9 i amb un Barça precipitat que veia que desaprofitava l’ocasió de matar l’eliminitòria, golàs de Neymar a cinc minuts del final. Quart gol en el moment psicològic.
5. Parlant de Neymar, la manera com avui se n’ha anat de Javi López en incomptables ocasions ha estat un espectacle mai vist.
6. També Iniesta, contra l’Espanyol, no sembla que jugui a futbol sinó que patini sobre gel amb elegància. Ja ho va fer dissabte i hi ha tornat avui, anant-se’n amb la pilota enganxada al peu cap una banda, trencant malucs rivals.
7. Arda, gran debut. Semblava un veterà de l’equip. Bona entesa, com a interior, amb Alves i Messi per la dreta.
8. Aleix, que ha entrat amb el partit boig i jugant contra 9, ha aprofitat bé l’autopista sense peatge de la dreta. Minuts prometedors.
9. L’Espanyol pot remuntar? Sí. Però si en 180 minuts ha fet dos remats a porta, en el tercer partit haurà de crear molt més.
10. Per cert, el Madrid a quina hora juga el partit de Copa?