2-0 Maxi Gómez, l’uruguaià que podria arribar a substituir Suárez

04/05/2019 Celta 2 – Barça 0

1. El millor, el passadís de campions.
2. El Celta, necessitat per quedar-se a primera, ha aprofitat que li hem posat el Barça C.
3. Bones coses de Wagué i Todibo, bona primera part de Riqui i Aleña i, finalment, debut al primer equip d’Àlex Collado.
4. El gol del Celta ha arribat quan el Barça jugava amb 10, per lesió de Todibo, Murillo encara a la banda i Arturo Vidal de fals central. Novament, hem trigat a fer el canvi.
5. Fins al descans, Valverde no ha corregit el canvi de posició. Malcom havia de jugar a l’esquerra i Collado a la dreta, a cama canviada.
6. Que bé que aplaudeix el Boateng. No n’agafa ni un però, cada passada que li fan, aplaudeix al company.
7. El debut a la Lliga de Cillessen (i com a capità) arriba massa tard. Estava rovellat. Tres mesos sense jugar, massa temps.
8. El Celta ens ha tornat a matxacar amb el millor davanter espanyol (Aspas) i el golejador uruguaià que serà el substitut de Suárez. A l’Uruguai, segur. I al Barça? No és un crack mundial però marcarà molts gols.
9. M’ha agradat la pancarta de Balaídos: “Nas boas e nas malas, sempre Celta”.
10. Avui, hi haurà una processó de tertulians eufòrics, el Barça ha tingut un 60% de possessió de pilota. Ja poden dormir tranquils.
9.

2-0 Dembélé també sap marcar gols lletjos

22/12/2018 Barça 2 – Celta 0

1. Fins ara, des del gol contra el Chelsea fins al golàs contra el Tottenham, tots els gols de Dembélé amb el Barça eren obres d’art. Avui n’ha tingut prou per aprofitar un rebot per obrir la llauna.
2. Els dos gols, amb el patró dels dos últims anys: passada d’Alba a Messi que entra pel mig. Ho saben tots els equips i totes les defenses i no ho saben frenar. Potser és perquè no hi ha antídot.
3. Piqué-Lenglet han tornat a ser els millors del Barça. Esperem que Murillo s’hagi fixat en aquesta mastercalass.
4. De nou, Valverde, ha tret del camp el jugador que no havia de tocar: Arturo Vidal.
5. Avui Arthur, per primera vegada, l’he vist massa sobradet sobre el camp. Aguantant la bola en excés en quatre ocasions.
6. Messi ha començat les vacances de Nadal a la mitja part. Bones festes geni del futbol.
7. No entenc que hagi estat un partit sense VAR, quan jo he vist tres penals en dues àrees diferents.
8. Els 8 punts al Madrid són enganyosos… Però són 8 punts, i ens ajudarà tenir un Bon Nadal.
9. L’intent de fer aprendre el Karaoke per part de Pep Callao, l’animador del Camp Nou, és de vergonya al·liena. És la segona vegada que es fa. No cal que hi hagi una tercera.
10. Fa 45 anys que veig partits de futbol. Mai no havia vist res similar a la forma com Aduriz ha xutat el penal contra Masip del Valladolid. S’ha de veure, analitzar i aplaudir l’originalitat.
BON NADAL, AMICS CULERS

2-2 Els àrbitres veuen l’anell de Digne i no veuen les mans de Iago Aspas

1. L’alineació, amb 9 canvis, demostra que la Lliga està molt a prop i que a la final de dissabte hi arribem amb gairebé tots els jugadors rebentats (Roberto, Piqué, Umtiti, Alba, Busquets, Rakitic, Messi i Suárez). Al marge de guanyar o perdre, ha fet bé Valverde de deixar-los descansar.
2. Ter Stegen, l’heroi i capità d’avui, no jugarà la final. Li toca a Cillessen.
3. Sergi Roberto ha fet bé de placar Iago Aspas, encara que hagi vist la vermella justa.
4. Jo fitxaria Aspas, abans que a Griezmann. Encara que hagi marcat un gol amb la mà del diable.
4. Per cert, Sergi Roberto, en els 8 minuts que ha estat al camp, ha demostrat que és un bon mig centre en la construcció.
5. Entra Messi al 60. Al 63, gol del Barça. No cal que intervingui en la jugada perquè s’espanti tothom.
6. Hi ha una cosa que Valverde no sap frenar. De còrner a favor (amb pal de Paulinho) i ocasió clara en contra (amb pal de Méndez).
7. Yerri Mina, un bon central. Menys conya.
8. Primer gol de Dembélé a la Lliga. A l’equip li ha fet molta il·lusió.
9. En la celebració del gol del Barça, el quart àrbitre només està pendent que Digne es tregui l’anell. Veuen això i no veuen les mans d’Aspas.
10. Algú confia ara en la Reial Societat?

5-0 Tribut de l’equip a Mascherano

11/01/2018 Barça 5 – Celta 0

1. Avui sí, Valverde li ha guanyat la partida tàctica a Valverde. Hem après la lliçó.
2. Amb 5 a 0, veure l’equip pressionar amb la fe i la velocitat de Rakitic i Busquets és el millor símptoma de l’equip.
3. Messi (i Alba) han resolt l’eliminatòria abans que cridéssim “Llibertat” al minut 17.14.
4. Vermaelen en 10 partits ha fet que ningú es recordi de Umtiti.
5. La segona part de Dembélé, regatejant amb un joc perfecte amb els dos peus, s’ha posat l’afició a la butxaca i ha esvaït els dubtes estúpids i precipitats que començava a sentir sense sentit.
6. Avui Iago Aspas no ha pogut amb Piqué. Ja era hora.
7. És el millor partit de l’era Valverde.
8. Messi subsituit. En 72 hores juguem partit de Lliga.
9. Ara toca… ANOETA, la bèstia negra de Luis Enrique.
10. I al sorteig, que toqui el Leganès.

1-1 Massa regals a Vigo per un resultat digne

04/01/2018 Celta 1 – Barça 1

1. La rematada de Denis Suárez, sol davant de porta, un regal massa gros per perdonar l’1 a 2.
2. La badada de tot l’equip en l’1 a 1, en la jugada de contracop del Celta, impropi.
3. El Piqué que reclama que la pilota ha sortit -quan no havia sortit- en comptes de tapar Pione Sisto, de sobrat.
4. Paulinho, sense Messi, va pel camp sense GPS.
5. Aleix Vidal, en atac, no ha pres ni una decisió bona.
6. Dit tot això… No hem perdut i hem marcat fora de casa.
7. Arnaiz du una mitjana de gols prodigiosa, fins i tot jugant en un lloc que no és el seu.
8. Semedo és un bon fitxatge, defensant i atacant com un lateral que espanta al rival.
9. Dembélé ha tornat a jugar a futbol. Magnífica notícia. Ara falta que recordi que una pilota és rodona.
10. Algú confia ara en el Barça de Sito Alonso. (Al descans guanyem de 5).

2-2 La venjança d’Unzuè se serveix freda

02/12/2017 Barça 2 – Celta de Vigo 2

1. Unzué, tres anys segon entrenador de Luis Enrique, es va postul·lar per ser-ne el relleu. El Barça, però, feia mesos que s’havia decidit per Valverde. Ahir, Unzué li va donar un bany tàctic a Valverde i va aconseguir que, després d’un any, el Barça perdés punts al Camp Nou.
2. Ens va saber matar al contra-atac per allà on sabia que pateix més el Barça. En l’espai que deixa Jordi Alba al darrera quan se’n va a l’atac. Així van arribar els dos gols.
3. Per cert, Iago Aspas va tornar a demostrar que és el talent més gran del futbol espanyol. I, quan juga contra el Barça, té nivell per optar a pilota d’or.
4. El Barça va sortir fred i desorientat per l’hora i la claror. Resultat, al minut 20 anàvem 0-1.
5. El Barça va reaccionar en actitut però amb un futbol lent i sense rumb. Jugar a casa sense cap extrem és d’equip petit.
6. Això sí: gol mal anul.lat a Suárez, 2 remats al pal (Messi i Piqué) i 4 cops de cap que havien de ser gol (Paulinho, Messi, Alcácer i Messi). I, quan Paulinho i Piqué han regatejat el porter, xuten fora de forma precipitada. Qualsevol d’aquestes accions ens haurien fet passar un dissabte més tranquil.
7. El més greu de tot, la lesió d’Umtiti, que ja no va córrer en el primer gol i es va trencar en el segon. El trobarem massa a faltar.
8. Mascherano ha demanat de marxar al gener. Al Barça li ha de dir que ni en pintura. Només faltaria. A l’estiu i amb un bon traspàs.
9. Allà on dimecres va guanyar el Formentera, ahir hi va empatar a zero el Madrid. Encara bo que ens va arreglar el dia.
10. Algú confia avui en el Getafe?

5-0 La millor simfonia futbolística de la temporada. Per què?

04/03/2017 Barça 5 – Celta 0

1. Messi ha fet màgia en els gols i en les assistències. Neymar ha marcat amb una rosca vaselina que ni Víctor Tomàs. Espectacle i festival.
2. Per mi, la millor notícia: hem vist el millor Rakitic de la temporada. Curiosament, jugant per l’esquerra. Ha tallat, ha sabut rebre, ha tingut precisió, ha tallat i s’ha mogut entre línies. Virtuts que havia deixat de tenir. El pal i la pastanaga de Luis Enrique ha servit perquè arribi de la millor manera al tram decissiu.
3. En la sortida de pilota, Sergi Roberto té una arrencada i un canvi de ritme que havíem epxlotat poc.
4. De nou, la millor versió de Busquets.
5. És molt estrany guanyar dos partits seguits a casa. I ho hem fet amb 10 gols a 1. Important, perquè el gol average general pot ser important si empatem al Bernabéu.
6. Si algú apostava per Berizzo a la banqueta del Barça. Avui ha perdut punts. Això sí. A partir del 5 a 0 ens han començat a pressionar molt amunt. Curiós.
7. Iago Aspas ens continua buscant les pessigolles. Es busca la vida tot sol i se’n surt. Sembla lent i corre amb aquell estil del Tricicle amb els nens dels bolquers, però és un dels cracks de la Lliga.
8. Luis Suárez s’ha reservat els gols pel PSG.
9. De 185 precedents de 4 a 0 a l’anada de la Champions, ningú no ha remuntat. Sempre hi ha d’haver una primera vegada.
10. Veient com de bé i compromesos i concentrats avui, potser que l’anunci de Luis Enrique al vestidor l’hagués fet abans.

4-3 Quatre regals però amb onze Piqués ho haguéssim aixecat

02/10/2016 Celta 4- Barça 3

1. Tot anava tranquil·lament, esperant el moment, com tants altres partits, pífia de Busquets i 1-0.
2. En la repetició de les passades llargues de l’any passat, mal refús de Busquets i Aspas, a qui continuem fent internacional a cada partit, 2-0.
3. Quan vèiem la repetició, error greu d’Arda i Mathieu, per refusar, se’l fot dins. 3-0 i creuar els dits perquè arribés el descans.
4. Amb Iniesta al camp, Piqué de líder, pit i collons. 3-2 en un quart d’hora.
5. I aleshores, hem decidit que tornàvem a tocar, en comptes de jugar esbojarradament, hem deixat de fer patir al Celta. Error greu, quan ja els teníem.
6. I la cagada de Ter Stegen amb els peus (tranquils, ja ha fet el d’aquesta temporada), 4-2.
7. I encara l’orgull de Piqué ha fet el 4-3 i ha tingut l’empat a 4. Amb onze com ell no perdríem.
8. Luis Suárez, nefast dins i fora de l’àrea, no ha rematat en tota la segona part.
9. Dit això, Hugo Mallo ja hauria de tenir dues grogues al minut 16 i no en tenia cap. I, a part del penal dubtós sobre André Gomes, Vicandi Garrido se n’ha estalviat dos de més clars sobre Arda i Neymar.
10. El Celta ha fet cada any la guitza a Luis Enrique. 0-1 al Camp Nou. 4-1 a Balaídos. I en tots dos casos vam guanyar la Lliga. Tothom tranquil, que avui hem concentrat tota la mala llet. Bona nit.

6-1 Avui hem vist els Globetrotters al Camp Nou

14/02/2016 Barça 6 – Celta 1

1. L’1 a 1 al descans era un resultat just. El 6 a 1 al final, també.
2. Als dos minuts de la segona part ja havíem vist dues jugades de Neymar decidit a resoldre el partit.
3. A partir d’aquí, per jugades espectaculars, per coses mai vistes i per efectivitat ha estat la millor segona part que recordo. Ni els Globetrotters -que tenien el rival comprat- no feien tan espectacle.
4. Això sí: per desembussar el partit. Gol magistral de falta de Messi. I assistència impossible de Messi a Suárez per al 2 a 1.
5. Un altre hat-trick de Suárez i això que, amb 1 a 1, ha fallat el gol més fàcil de la temporada.
6. Messi: un altre penal fallat al seu recompte. Això sí, l’homenatge a Cruyff en el dia mundial dels enamorats del futbol.
7. Pels que diuen que això és una provocació, dues coses: quan ho va fer el Johan deien que era una genialitat i, segona, “ladran, luego cabalgamos”.
8. Que ningú no oblidi que l’espectacle comença per Bravo, treient tres rematades boníssimes.
9. Per cert, hem recuperat el gol-average particular amb el Celta, per si de cas.
10. I ara, Luis Enrique, en el retorn a Gijón. No ho tindrem gens fàcil, dimecres. Compte que portem massa setmanes amb el compte de la lletera, donant els tres punts ja per sumats.

4-1 Per què crec que el bany de Vigo ens anirà bé?

23/09/15 Celta 4 – Barça 1

1. Partidàs de futbol. El rival ha jugat com el Barça quan tenia la pilota i ha corregut com l’Atlético quan no la tenia.
2. Resultat injust. Hauria d’haver estat un 8 a 7 i no s’hauria estranyat ningú.La lliçó d’humilitat d’avui li anirà bé a Luis Enrique per poder exigir més -de tot- als jugadors.
3. El futbol… Ens foten un bany fins al minut 10. Sergio salva gols de Messi i Neymar i, quan ho tenim controlat, dos gols consecutius del Celta.
4. Qui més ha pensat, en aquell moment, que Ter Stegen faria un Lewandoswki però al revès? Que encaixaria 5 gols en 9 minuts?
5. Tant delit perquè tornés Piqué i ha sortit retrat a la jugada del segon gol. No feia un mal partit però la passada d’enemic que li ha fet Busquets també mereix sortir a la foto.
6. Avui, Unzué, que s’ho faci mirar. De tres còrners a favor, un gol d’Aspas, un casi gol de Nolito i una targeta a Busquets (per l’embolic que s’han fet Iniesta, MEssi i Neymar).
7. Cinc jornades, cap gol a la primera part. Fenomen paranormal.
8. Dels 16 remats a porta, pal de Messi, sis grans aturades de Sergio i 9 “uis” que no han estat gol per molt poc. D’aquestes 16 rematades, cap ni una del del davanter centre: Luis Suárez.
9. I ara el problema serà Munir. Vinga home! Munir, espès, n’ha fallat tres. Però en 30 minuts i sortint de l’extrem les ha tingudes.