5-2 Neymar es disfressa de Rivaldo, de Ronaldinho i de Messi en un sol partit

17/10/2015 Barça 5 – Rayo Vallecano 2

1. Neymar ja es va posar l’equip a l’esquena a Sevilla i només 4 aturades impossibles del porter i un pal el van frenar. Avui ha provocat 4 penals (n’hi han xiulat 2), n’ha marcat 5 (n’hi han anul.lat 1) i ha regalat el gol de Suárez. El seu millor partit amb el Barça.
2. A més a més, ha fet dos controls i un regat màgic de Ronaldinho, ha xutat els penals pràcticament a peu parat com Rivaldo i ha estat el líder de la remuntada com només sap fer Messi.
3. El resultat del descans, amb la gran primera part del Barça, i el plantejament obert del Rayo, podia ser d’un 5 a 1 fàcil. A la segona, ens ha salvat Bravo i el contraatac.
4. Les ocasions que, amb 0 a 0, fallen Rakitic, Suárez i Sandro sols davant del porter són imperdonables. En el recompte d’ocasions es tenen en compte igual que un xut des de trenta metres, però eren 3 gols cantats, dels que un professional no pot desaprofitar.
5. Suárez se’n va a casa amb un gol i una assitència i dius mira que bé. I amb la tranquil·litat d’haver-ho donat tot, però ell és el primer que sap que ha fet un partit horrorós.
6. El pitjor del Barça, avui, ha estat veure l’estat lamentable de forma dels dos laterals, Alves i Alba. D’Alves ho esperàvem. D’Alba, no.
7. Tots dos han quedat retratats per Lass. El guineà m’ha semblat molt millor que Nolito. Feia anys que al Camp Nou no vèiem un extrem tan desequilibrant. Ni en un equip de Champions.
8. La conjura de l’aeroport de Sevilla de no encaixar gols ens els 4 següents partits se n’ha anat en orris per un altre còrner amb el Barça badant, amb el dos contra ú a la banda. Unzué repassa la llibreta, que ja fa massa partits que ens fa anar a remolc.
9. Eclipsats pel partidàs de Neymar, Sergi Roberto i Mathieu no rebran els grans elogis que mereixen pel partit d’avui. Ho han fet pràcticament tot bé.
10. Al Barça B, Kaptoum ha tornat a demostrar, amb pocs minuts, que és un jugador diferent, amb un talent difícil de frenar.