3-0 El Barça respon la FIFA exhibint-se al Mundial

20/12/2015 Barça 3 – River Plate 0

1. Pilota d’or per l’uròleg japonès de Messi. Mai ningú després d’un còlic nefrític no havia fet un partit així. Ha obert la llauna després de molt intentar-ho. A la segona, deu minuts de festival.
2. Neymar tampoc semblava que sortís d’una lesió d’adductor. No ha marcat? I què, dues assistències (per Messi i Suárez) i la millor jugada de tot el campionat.
3. Suárez 5 gols en 7 rematades a Yokohoma. Només ha fallat la més fàcil (final primera part), però ha marcat de contraatac, de cap, de penal, acrobàticament i aprofitant el rebuig. Tot el mostrari del davanter centre.
4. Dos partits amb la porteria a zero. Amb concentració 90 minuts tot és més fàcil.
5. Piqué, a la final, 100% de pilotes de cap rebutjades per ell. Totes. A còrners, faltes i centrades laterals.
6. El Muñeco Gallardo ha plantejat molt bé el partit. Amb quatre canyes i el ganivet a la boca, River ens ha posat moltes dificultats. Fins al descans. Allà s’equivoca substituint Ponzio, l’home que més rascava i espantava.
7. Luis Enrique, ningú no ho compta, 5 de 6 títols. Li falta entorn propagandístic.
8. Iniesta, trascendent contra Guangzhou, avui ha sabut fer un partit intel.ligent. Ha tocat menys pilotes però ha sabut guardar les espatlles del trident. Es mereixia aixecar la Copa.
9. Els 5 minuts posterior del 2 a 0, amb tres ocasions de Messi, una de Suárez i un xut de Neymar, el futbol més espectacular de la temporada. Potser de moltes temporades.
10. El Barça ha guanyat el Mundial amb 6 jugadors sud-americans i 6 jugadors del planter. La millor resposta a la FIFA que durant dos anys ens ha tingut el dit a l’ull.