3-0 Un títol més, un porter menys

17/08/2016 Barça 3 – Sevilla 0

1. Bravo s’empipa perquè al minut 3 atura el 0 a 1, al 31 atura el penal de l’1 a 1, al 92 encara atura un gol de Vittolo. És a dir, no entén que l’staff hagi decidit que aquest any el titular serà Ter Stegen i per això marxa. El que no entenc és perquè, si vol marxar, no obliguem al City a pagar els 40 milions de clàusula.
2. Turan, de fals extrem, dos golassos i a punt de hat-trick. Mentre no hi hagi Neymar, el lloc és seu. La vaselina del 2 a 0 és el gol de la seva vida.
3. Debuta André Gomes. Un crack amb molta classe. El primer i el tercer gol venen de passades bones seves que creen la superioritat. Bona entesa en la circulació amb els companys.
4. Debuta Umtiti. Ha entrat bé a l’afició. Ho ha tallat tot, no ha perdut cap pilota, no estava gaire exigit, alguna passada de mèrit i una excursió interessant. Les mans, però, que se les posi al cul. Penal just i clar.
5. Digne continua posant-li molt difícil la titularitat a Alba. Té molt toc de pilota i ha entès ja com s’ha de moure. Avui, primera assistència de gol: centrada al cap de Messi.
6. Denis Suárez -atès que ens agrada mirar els nous amb lupa- hi ha massa minuts que desapareix, però la toca bé amb curt, s’entén bé amb Messi (potser el busca en excés) i après ràpid a mantenir la posició quan Aleix és a dalt i Messi se’n va de la banda.
7. Els 15 minuts de Rakitic són d’hiperprofessional. Amb un 5 a 0 a l’eliminatòria, ha entrat a córrer i pressionar com si li anés la vida. I, com a home d’equip que és, s’ha col·locat de central quan s’ha lesionat Mascherano.
8. Mascherano, per cert, ha començat el partit que havia de donar tranquil·litat a una defensa nova (Aleix, Umtiti i Digne) més imprecís i nerviós que tots junts.
9. Messi finalment ha aixecat el primer títol del Barça. Els 28 anteriors els ha fet guanyar ell.
10. El campió de Lliga i campió de Copa ha guanyat la Supercopa. Ens l’haurien d’haver donat directament.