6-2 És difícil jugar millor a futbol. Per què?

20/08/2016 Barça 6- Betis 2

1. El partit sencer ha estat molt bo però en molts minuts ha faltat velocitat de pilota. Lògic: per la calor, la falta de rodatge i l’autoregulació d’inici de temporada.
2. És difícil jugar millor a futbol que els vint primers minuts de la segona part. N’han caigut dos però podien ser 5.
3. L’anterior afirmació era en termes absoluts. En termes relatius, posant-nos a comparar amb el què hem vist a l’Eurocopa, als Jocs Olímpics i a les dues primeres jornades de la Premier, el futbol del Barça no el fa, ni de lluny, ningú més al món. De fet, semblen esports diferents.
4. Messi, esclar hi té molt a veure.
5. De fet, avui potser ha anat bé que el Betis empatés per treure’ns la son de les orelles. Semblàvem massa complaguts amb l’1 a 0.
6. M’agrada que marquem amb assistències dels dos laterals. Alba per Arda. Roberto per Suárez.
7. M’agrada que de còrner en contra marquem gol al contraatac. Massa vegades ha passat al revés. Avui, la jugada entre Arda, Messi i Suárez és per emmarcar. (Amb Busquets corrent com un boig per la dreta per confondre la defensa).
8. Paradoxes del futbol: el moment que l’afició del Barça es posa a cantar “nosotros te queremos, Bravo quedate”, el xilè ha fet una de les poques pífies amb el peu en dos anys que ens ha costat l’1 a 1. El xut de falta de Ruben Castro, pel seu pal, també hi hauria hagut de fer més.
9. Una llàstima que en el seu últim partit no hagi pogut fer cap aturada. El Betis, dos xuts, dos gols. Tots dos a pilota aturada. Gràcies per tot. Ha estat clau en les dues lligues guanyades.
10. No m’ha agradat gaire que Iniesta rebés la copa de campions de Lliga sense la samarreta del Barça posada. És una foto que queda per la història i algú li havia d’haver dit. Llàstima.