1-4 Sergi Roberto s’ha posat les mans al cap amb l’última joia de Messi

17/03/2019 Betis 1 – Barça 4

1. A 10 punts, a 10 partits. Pinta bé.
2. Sobretot jugant així, ofegant el rival durant 89 minuts, encara pinta millor.
3. Queden molt lluny les dues pèrdues absurdes de Sergio Busquets al primer minut. Després, ha fet un partidàs.
4. Messi feia 21 xuts de falta que no marcava. Des que en va marcar dos a camp de l’Espanyol. Quan calia, un gol per decidir la Lliga.
5. El quart gol, no només ha servit perquè l’afició bètica li res reverències, sinó perquè Sergi Roberto s’ha posat les mans al cap com Robson a Compostela.
6. Suárez ha fet de Suárez. Ho ha lluitat tot, n’ha fallat tres de molt fàcils i ha marcat el més difícil.
7. Algú em pot dir quina és la marca de spaghetti que menja Arturo Vidal per lluitar així durant 94 minuts.
8. La teranyina de quatre migcampistes que ha fet Valverde per anular Canales i Lo Celso, ha sortit genial.
9. Dels exculers del Barça, Tello molt bé i Bartra molt malament.
10. Hi havia més gent avui al Wanda veient el Barça femení que al Villamarín veient Messi i companyia. Un altre èxit.

3-4 El Camp Nou veu un enorme espectacle… del Betis

11/11/18 Barça 3 – Betis 4

1. Ja hem perdut el doble de partits d’aquesta Lliga que en la passada. La primera derrota a casa de Valverde passarà a la història pel bany de Setién a Valverde. El resultat és injust. El Betis mereixia més.
2. Ter Stegen van en metro al barber. Fantàstic, però en el tercer i quart gol d’avui ens ha esquilat la remuntada.
3. Si Luis Enrique ha vist el partit, potser demà desconvocarà Sergi Roberto i Jordi Alba.
4. El partit de Malcom ha durat 5 minuts.
5. Luis Suárez va fer un pas endavant sense Messi. Amb Messi, n’ha tornat a fer dos enrenre.
6. Messi no estava per jugar. I malgrat això, dos gols.
7. Sibil·lí arbitratge de Mateu Lahoz. Amb el VAR, ha hagut de muntar-se d’altres maneres de perjudicar un equip sense que es noti.
8. El millor del Betis, Junior. El millor del Barça, Lenglet.
9. El millor del Barça, de fet, ha estat Bartra. Avui potser sí que li ha fet veure a Setién que té nivell per un gran.
10. Substituir Busquets amb la bírria de partit de Rakitic és un altra decisió incomprensible d’un Valverde superat.

0-5 Com m’agrada aquest resultat… No em diguis perquè

21/01/2018 Betis 0 – Barça 5

1. El 0-5 té una denominació d’orígen que no s’hauria de poder repetir. Ens en mereixíem 6, tots a la segona part.
2. Al minut 85, el Villamarín corejant i aplaudint Messi. No m’estranya. Potser han trigat massa i tot.
3. Per cert, el gol de palomero de Messi, del 0-2 feia anys que el buscava. És la virtut de tornar caminant.
4. Rakitic, un sevillista, s’ha carregat el Betis. Partit excel.lent en tres posicions: interior esquerra, interior dret i migcentre.
5- Luis Suárez, dos gols, dues assistències i una lluita i pressió com als millors moments.
6- Quique Setién juga atrevit, 0-5. Quique Sánchez Flores juga a tancar-se, 1-0.
7- Al Bernabeu, a la segona part, 0-3. A Anoeta, a la segona part, 0-3. Al Villamarín, a la segona part, 0-5. Quan els rivals s’obren, un festival.
8- Bon partit d’André Gomes. Clau en la jugada del 0-1. Paulinho, de nou, millor quan entra de suplent amb la força d’un brau quan els rivals ja estan cansats.
9- Veig massa eufòria. Conte i el Chelsea no és el Betis.
10- I a sobre el Barça B, guanya a Tenerife amb hat-trick d’un juvenil. Carles Pérez, la solució. Tenerife amics per sempre.

2-0 Torna l’obsessió pel futbol control en atac i en defensa

20/08/2017 Barça 2 – Betis 0

1. Inici de lliga estrany. Pel 20 d’agost i per una Barcelona tocada per l’atemptat. Futbolísticament, la lesió de Suárez, l’adéu de Neymar i la revolcada del Madrid a la Supercopa ha fet que Valverde fes un equip prudent i amb obssessió per tornar a tenir el control. No esbojarrar-nos en atac i replegar-nos junts en defensa.
2. Valverde, avui sí, ho ha aconseguit. Xuts del Betis a porta en tot el partit, zero.
3. Messi, de fals nou, ha rematat tres vegades al pal. Llàstima però potser millor. Un 5 a 0 hauria fet tenir una eufòria que no s’ha correspost amb el futbol del Barça.
4. Mascherano ha justificat la temporada. Amb 1 a 0 ha tret una pilota de León, sol davant de Ter Stegen, que el més fàcil hauria estat fer penal, veure la vermella, encaixar l’1 a 1 i continuar jugant amb 10. Del seu tackle sensacional, ha vingut el 2 a 0. De l’1 a 1 al 2-0 i partit resolt.
5. Deulofeu, avui per la dreta, costat natural, ha donat els dos gols. És el que ha de fer. A més a més, s’ha sacrificat més defensivament que en tota la seva carrera anterior al Barça. Bona nota.
6. Bona nota també per Semedo. Va agafant el GPS del Barça, s’incorpora bé al davant i, sobretot, té una potència defensiva que no teníem amb altres laterals.
7. Bona opció de Aleix Vidal fer-lo entrar d’extrem per tapar als minuts finals.
8. Uns altres bons minuts de Denis Suárez. Quan entra, el seu futbol de més toc, oxigena el joc. Ja va passar al Bernabéu.
9. Sergi Roberto mereixia marcar el seu primer gol a la Lliga. El primer dia que juga d’Iniesta ha marcat tants gols com Iniesta en les últimes tres lligues. Un.
10. La gespa nova, collonuda.

1-1 El despertador del Barça sona 75 minuts massa tard

29/01/2017 Betis 1 – Barça 1

1. El pitjor partit de la temporada del Barça acaba amb un resultat injust. El Betis mereixia guanyar. Però al Barça li anulen un gol que entra 70 centímetres dins de la porteria.
2. Ha calgut que marqués el Betis, al minut 75, perquè el Barça es despertés. Amb un quart d’hora, n’ha tingut prou per marcar un gol, marcar-ne dos més de fantasmes (un era gol, l’altre no) i així es comença a tirar una lliga a la primera jornada de la segona volta.
3. Suárez ha tocat una pilota bé en tot el partit. Al minut 89. Gol.
4. Rakitic, avui, ni de pivot ni d’interior. Semblava nerviós com un infantil.
5. Amb 0 a 0, les que fallen Neymar i Aleix són imperdonables.
6. Víctor Sánchez del Amo és el primer entrenador que sí que sap posar Messi en una gàbia.
7. Ter Stegen, amb les mans, avui quatre parades de gol.
8. El gol del Betis és el primer de còrner que encaixem en tota la temporada. No era falta al porter? En tinc dubtes.
9. Algú confia en la Real i Eusebio? Jo sí. Però aquesta Lliga, amb l’endropiment d’avui (i l’arbitratge) no la guanyarem.
10. I avui el Barça de Bàsquet juga a Vitoria. No penso ni veure’l. Me’n vaig a veure el La La Land.

6-2 És difícil jugar millor a futbol. Per què?

20/08/2016 Barça 6- Betis 2

1. El partit sencer ha estat molt bo però en molts minuts ha faltat velocitat de pilota. Lògic: per la calor, la falta de rodatge i l’autoregulació d’inici de temporada.
2. És difícil jugar millor a futbol que els vint primers minuts de la segona part. N’han caigut dos però podien ser 5.
3. L’anterior afirmació era en termes absoluts. En termes relatius, posant-nos a comparar amb el què hem vist a l’Eurocopa, als Jocs Olímpics i a les dues primeres jornades de la Premier, el futbol del Barça no el fa, ni de lluny, ningú més al món. De fet, semblen esports diferents.
4. Messi, esclar hi té molt a veure.
5. De fet, avui potser ha anat bé que el Betis empatés per treure’ns la son de les orelles. Semblàvem massa complaguts amb l’1 a 0.
6. M’agrada que marquem amb assistències dels dos laterals. Alba per Arda. Roberto per Suárez.
7. M’agrada que de còrner en contra marquem gol al contraatac. Massa vegades ha passat al revés. Avui, la jugada entre Arda, Messi i Suárez és per emmarcar. (Amb Busquets corrent com un boig per la dreta per confondre la defensa).
8. Paradoxes del futbol: el moment que l’afició del Barça es posa a cantar “nosotros te queremos, Bravo quedate”, el xilè ha fet una de les poques pífies amb el peu en dos anys que ens ha costat l’1 a 1. El xut de falta de Ruben Castro, pel seu pal, també hi hauria hagut de fer més.
9. Una llàstima que en el seu últim partit no hagi pogut fer cap aturada. El Betis, dos xuts, dos gols. Tots dos a pilota aturada. Gràcies per tot. Ha estat clau en les dues lligues guanyades.
10. No m’ha agradat gaire que Iniesta rebés la copa de campions de Lliga sense la samarreta del Barça posada. És una foto que queda per la història i algú li havia d’haver dit. Llàstima.

0-2 Visca el gol més lleig de la Lliga

1. El Madrid i l’Atlético per la mínima. El Barça, no.
2. Rakitic ha marcat el gol més lleig de la LLiga, però potser el més valuós.
3. Rakitic, discreció personificada, ha trencat el partit sobretot per provocar l’expulsió justa de Westermann al 35.
4. Neymar molt millorat en l’ú contra ú i la confiança. Bàsic pels dos partits que venen.
5. Messi no ha rematat a porta, però ha donat els dos gols i dos més a Suárez que, un cop més, ens sorprèn el què pot arribar a fallar un Bota d’or que està en confiança de marcar 8 gols en dos partits. Al final, sí!
6. Les dues trepitjades de Dani Ceballos al tormell de Piqué no semblen casuals. La primera ni falta. La segona ni groga.
7. Montoya, de lateral esquerre, exactament igual que quan jugava per la dreta. Bona voluntat, velocitat i prou.
8. Amb 0 a 1 la sortida de cap de Bravo, fonamental! Un minut després 0 a 2.
9. Tres partits seguits la porteria a zero. Clau per mantenir el lideratge.
10. Bona nit a tothom i benvinguts a l’estadi. Dedicat a Manel Vich, una de les veus de la nostra vida, una història d’amor al Barça.

4-0 Quants milions pagaríem per fitxar algú com Sergi Roberto?

31/12/2015 Barça 4 – Betis 0

1. Que l’àrbitre s’ha equivocat en el penal d’Adán a Messi és evident. Però ningú no critica que, a la primera part, amb dues substitucions, cinc massatgistes al camp i la llitera per Messi en el penal, només hagi descomptat dos minuts. Gravíssim.
2. Per cert, que Neymar falli el penal no és noticia. Que el torni a tirar amb el paseíllo-torero em preocupa més i em treu de polleguera.
3. Avui ha relliscat al moment de xutar. La culpa? Algú ha de dir els del cotxet elèctric que no és pot aparcar sobre el punt de penal abans d’una execució. Han ensorrat la gespa i se li ha escapat el peu. Ridícul.
4. Les relliscades no són noves. Al minut 20 Messi s’ha hagut de canviar les botes. Però és que Suárez, a l’escalfament, ha relliscat tres ocasions dins de l’àrea. O reguem massa o no escollim bé les botes.
5. Igualment, algú ha de veure que Iniesta o Messi, quan duen el braçalet, tenen una feinada perquè la senyera no els caigui braç avall. Potser que posem un belcro més ben parit o fem una mida de nens.
6. Avui hem jugat contra el Real Betis Balompié. Avui, des del minut 1, han anat més al “pie” que al “balón”.
7. Si Verrati o Gundogan o Pogba o el migcampista que sigui fes un partit com el d’avui de Sergi Roberto, quants milions d’euros estaríem disposats a pagar? Quants equips es barallarien per fitxar-lo?
8. Alves, un altre vegada en la pitjor versió… Però de cop i volta, fa aquella jugada de la triple paret amb Messi i el convidaries a sopar per cap d’any.
9. Aconseguit l’objectiu del Mundial de Clubs, Luis Enrique comença a rotar al darrera i al mig. Tot planificat per l’estratega del corredor de fons.
10. Bon any nou a tots els barcelonistes i bavierencs fidels. Visca el Barça!

3-1: Un partit que no passarà a la història en un dia històric

1. Guanyar el cuer, jugant una segona part tan dolenta, té mèrit. Històricament, aquest partit l’hauríem empatat. I hauríem regalat la Lliga.
  2. De fet, feia la claror i la olor del dia de gol de Sobis que va fer que l’equip de Rikjaard regalés una Lliga al Madrid.
  3. En el dia històric del referèndum, entre dos partits vitals contra l’Atlético de Madrid i en la setmana surrealista de la sanció de la FIFA, guanyar el partit no era fàcil.  Continua llegint «3-1: Un partit que no passarà a la història en un dia històric»