2-0 Torna l’obsessió pel futbol control en atac i en defensa

Cafè Baviera

1. Inici de lliga estrany. Pel 20 d’agost i per una Barcelona tocada per l’atemptat. Futbolísticament, la lesió de Suárez, l’adéu de Neymar i la revolcada del Madrid a la Supercopa ha fet que Valverde fes un equip prudent i amb obssessió per tornar a tenir el control. No esbojarrar-nos en atac i replegar-nos junts en defensa.
2. Valverde, avui sí, ho ha aconseguit. Xuts del Betis a porta en tot el partit, zero.
3. Messi, de fals nou, ha rematat tres vegades al pal. Llàstima però potser millor. Un 5 a 0 hauria fet tenir una eufòria que no s’ha correspost amb el futbol del Barça.
4. Mascherano ha justificat la temporada. Amb 1 a 0 ha tret una pilota de León, sol davant de Ter Stegen, que el més fàcil hauria estat fer penal, veure la vermella, encaixar l’1 a 1 i continuar jugant amb 10. Del seu tackle sensacional, ha vingut el 2 a 0. De l’1 a 1 al 2-0 i partit resolt.
5. Deulofeu, avui per la dreta, costat natural, ha donat els dos gols. És el que ha de fer. A més a més, s’ha sacrificat més defensivament que en tota la seva carrera anterior al Barça. Bona nota.
6. Bona nota també per Semedo. Va agafant el GPS del Barça, s’incorpora bé al davant i, sobretot, té una potència defensiva que no teníem amb altres laterals.
7. Bona opció de Aleix Vidal fer-lo entrar d’extrem per tapar als minuts finals.
8. Uns altres bons minuts de Denis Suárez. Quan entra, el seu futbol de més toc, oxigena el joc. Ja va passar al Bernabéu.
9. Sergi Roberto mereixia marcar el seu primer gol a la Lliga. El primer dia que juga d’Iniesta ha marcat tants gols com Iniesta en les últimes tres lligues. Un.
10. La gespa nova, collonuda.

Àrbitratge impecable. Diria que només s'ha equivocat en el minut de silenci que ha durat massa poc i, sent pel cas que era, calia que durés 60 segons. El Cafè Baviera era el bar-restaurant a l'inici de la Ramblas on els jugadors del Barça anaven, ara fa cent anys, a prendre una cervesa després del partit. A l'alçada del Baviera, la furgoneta va enfilar-se a la zona de vianants del passeig. El futbol ha quedat, aquesta setmana, com una anècdota que ens distreu de la barbàrie.