10 Reflexions sobre el Mundial que ha guanyat França i una propina que espanta

1. Ha guanyat qui ha jugat millor durant tot el campionat. Té molt mèrit arribar a Campió del món amb un davanter centre -Giroud- que no ha marcat cap gol. La columna vertebral (Lloris-Varanne-Umtiti- Pogba-Kanté- Griezmann – Mbappé) han marcat la diferència.
2. El millor entrenador, pel què ha proposat, per com ha executat el pla de cada partit i pel rendiment que ha tret als seus jugadors: Robert Martínez, de Bèlgica.
3. Al final, Argentina només ha perdut contra els dos finalistes, França i Croàcia.
4. El millor partit del Mundial, o el més divertit i el més entretingut, el França-Argentina.
5. L’àrbitre de la final ha demostrat que, Argentina, ha aportat coses pitjors que la seva selecció a aquest Mundial.
6. Neymar -com sempre, més salsa que cargols, arribava al Mundial per ser el successor de Messi i Cristiano i surt qüestionat esportivament i vexat per la seva imatge. Els spaguetti al cap del primer dia no van ser el problema, el què mai més es traurà de sobre és la fama de comediant, revolcaire i rabiut. El VAR el va deixar en evidència.
7. El VAR. Segons Infantino, el millor jugador del Mundial ha estat l’invent del video-arbitratge: ja està tot dit. No m’agrada l’invent. Continua sent interpretatiu i discrecional.
8. Espanya? No s’ha presentat. Els jugadors van marxar el mateix dia que Lopetegui. En el què ha durat el Mundial de Rúsia, Espanya ha tingut tres seleccionadors. Rècord mundial.
9. Els tres millors del Barça al Mundial, Yerri Mina, Rakitic i Umtiti. Ja està tot dit. (Per cert, cada partit del Barça és més espectacular que cap dels 64 partits que hem mirat amb passió del Mundial).
10. Modric, escollit millor jugador del Mundial. Ës molt bo, ho ha fet molt bé, però després de les pròrrogues a vuitens i quarts, a la semifinal no podia dir fava i a la final no se l’ha vist. Si jo n’hagués de triar un: Mbappé.

La Propina: Mbappé ha estat escollit el millor jove. Courtois escollit el millor porter. Ja sabem quins dos jugadors voldrà fitxar, de totes totes, Florentino Pérez per suplir la marxa de Cristiano. De moment, tindrà Hazard però no pararà fins tenir el nou Pelé, Mbappé. L’estiu passat, quan el Barça el va sondejar, va respondre que, si venia aquí, s’estroncava el seu somni de jugar algun dia al Madrid.