1-1 Un sol minut de desconcentració, dos punts menys

21/9/2016 Barça 1 – Atlétlico 1

1. Partit intens durant una hora. 1-0. Es lesiona Messi i mentre l’atenen i se’n va, fins a cinc jugadors del Barça van a veure aigua. Tornen al seu lloc sense tornar a connectar. En una baixada de tensió de menys d’un minut, sotana a Piqué, relliscada de Mascherano i gol de Correa. 1-1. I gràcies.
2. Dit això, Piqué i Mascherano han fet 92 minuts impecables.
3. En un partit on són millors Rakitic, Sergi Roberto i Iniesta que els tres de davant, ja està tot dit.
4. L’Atlético ha tingut, durant molts moments, a la primera part, onze jugadors dins de l’àrea. Sense posar-se vermells.
5. La lesió muscular de Messi feia 20 dies que estava cantada. Només calia saber quan. Per això no havia d’haver entrat contra l’Alabès. Per això, amb 0-5 a Leganés, s’hauria pogut estalviar l’última mitja hora.
6. Anem dient que això de la Lliga acaba de començar, però 4 de 9 punts al Camp Nou ja no ens deixa marge d’error a casa.
7. Per cert, la grada d’animació certament dóna molt més ambient i càntics a l’estadi, però com sempre he mantingut, guanyar, empatar o perdre no depèn en absolut de l’ambient que hi hagi a l’estadi.
8. L’Arda que hem vist al costat dret ha estat pitjor que el de la temporada passada. Sense Messi, Denis.
9. Al Camp Nou, abans del partit, tothom feia apostes a quin minut del descompte el Madrid marcaria el 2 a 1. Avui no.
10. Amb les coces que ha rebut avui, m’hauria agradat que el partit per la tele el comentés Laudrup. Però no…

1-2 Exhibició de futbol total i Messi absolut al Calderón

13/09/2015 Atlético de Madrid 1 – Barça 2

1. El millor partit del Barça a la Lliga en molts mesos. Tant amb pilota com sense.
2. Tercer partit guanyat i tercer per la mínima, però avui si no fos per Rakitic, Oblak, Suárez i Mateu Lahoz -i no necessariament per aquest ordre- mereixíem guanyar més sobrats.
3. La clau, el gol de Neymar just després del ja tradicional gol de Fernando Torres contra el Barça.
4. Messi, amb mitja hora n’ha tingut prou. Ho ha fet tot i tot bé. Imparable. Imperial. Les suplències pactades sembla que sí que les paeix bé. I nosaltres també.
5. Mascherano, en canvi, semblava que ell sí que tingués jet-lag. Altrament, no s’entén les dues pilotes tontes que ha perdut abans del minut 16.
6. Tant Vermaelen com Mathieu, avui han estat millors centrals que ell. Per una vegada, Mathieu entrant en fred des de la banqueta ha fet un bon partit.
7. Sergi Roberto, que ha estat tocat tota la setmana, tothom deia que tenia la prova de foc al Calderón. Ho ha brodat. S’ha imposat per alt, de cap, per baix, tallant una pilota a l’esquena prodigiosa amb 1 a 1, i ha continuat pujant a l’atac sense rifar mai la pilota.
8. Iniesta, al meu entendre, està ensenyant la seva millor versió des que és jugador del Barça. Al costat de Messi rep menys elogis dels que mereix.
9. Les estadístiques de Luis Enrique, avui, no es trenquen: ha guanyat tots els partits contra Simeone, ha guanyat tots els partits després d’aturada per seleccions, i en tot el 2015 no ha perdut cap partit de Lliga que empatava al descans. Bravo!
10. Una altra estadística que no es trenca: amb Mateu Lahoz no hem perdut mai un partit de Lliga. Però sí que vam perdre una Lliga. Avui ha demostrat que seria un bon àrbitre d’handbol. De tres penals clars, per mans, no n’ha xiulat ni un. Horrorós.