1-2 Amb permís de Messi, Tito guanya un partit gos amb les substitucions

26/08/2012 Osasuna 1 – Barça 2

 1. Com en la primera jornada, com tantes vegades, quan sembla que no hi ha solució, dos gols de Messi en un partit que, fins aleshores, semblava que fallava més que de costum, en el regat i en el control.
 2. Però, paradoxalment, Messi ha marcat els dos gols quan Tito se l’ha jugat posant quatre davanters al camp, tres per davant d’ell (Alexis, Pedro i Villa) i Leo ha pogut arribar més per sorpresa, més discretament, com qui no vol la cosa.
 3. L’any passat vam perdre mitja lliga a Pamplona. Aquest any potser n’hem guanyat un quart. Quin fart de patir… 
 4. De tota manera, hem sortit badant des del primer minut i fins que ens han marcat el gol. Una vegada més, els últims anys el Barça surt molt adormit quan ha de jugar amb claror de dia. La remuntada ja ha vingut de nit.
 5. La prova que hem badat més del compte és que fins a sis ocasions ens han pres la pilota perquè no hem vist que venia un rival per darrera (Iniesta, Busquets 2, Cesc i Messi 2). I els companys que estan al voltant, no avisen?
 6. Alexis ha millorat respecte l’últim partit. Ha regalat un gol mastegat a Iniesta, el de l’empat a Messi, ha tingut dues bones ocasions i, amb el seu estil rupestre, ha aguantat i generat coses interessants.
 7. Iniesta, en canvi, ha estat desconegut. Després de la segona part rutilant contra el Madrid, avui no li ha sortit res de res. I això que ha rebut sol durant tota la primera part.
 8. Casualitat o aventatgisme? Xavi ha entrat amb 1-0 i hem guanyat 1 a 2.
 9. Cesc ha marxat amb 1 a 0 i hem guanyat sense ell desorientat i desconegut novament com a interior. Casualitat o mala llet?
 10. Amb 0-0, pal de Tello, al cap d’un minut gol d’Osasuna. Amb 1-0, pal de Nino, al cap de no res, gol del Messi. Casualitat o llei del futbol?
El resultat. Remuntar un partit que, a falta d'un quart d'hora, el més calent era a l'aigüera. Muñiz Fernández. La mala nota li provoquen més les decisions dels jutges de banda que no per les seves que, això sí, mal col.locat permet la jugada del gol del Barça. A partir d'aquell moment enfolleix.

Les notes

 • 1.Victor Valdés 8 1.Victor
  Valdés
 • 2.Daniel Alves 7 2.Daniel
  Alves
 • 3.Gerard Piqué 6 3.Gerard
  Piqué
 • 5.Carles Puyol 6 5.Carles
  Puyol
 • 18.Jordi Alba 6 18.Jordi
  Alba
 • 16.Sergio Busquets 6 16.Sergio
  Busquets
 • 8.Andres Iniesta 6 8.Andres
  Iniesta
 • 4.Cesc Fàbregas 5 4.Cesc
  Fàbregas
 • 9.Alexis Sanchez 7 9.Alexis
  Sanchez
 • 10.Lionel Messi 8 10.Lionel
  Messi
 • 10.Lionel Messi 6 37.Cristian
  Tello
 • 17.Pedro Rodríguez 7 17.Pedro
  Rodríguez
 • 6.Xavier Hernández 7 6.Xavier
  Hernández
 • 7.David Villa SC 7.David
  Villa
 • Entrenador8Ernesto
  Valverde
 • Arbitre4Muñiz
  Fernández