1-4: El millor partit, de llarg, del Barça d’un Vilanova que s’ha fet gran

  1. El Barça fa el seu millor partit de la temporada. Amb Vilanova a la llotja, amb el virus FIFA, sense Iniesta, Alba o Alexis. Amb Puyol amb màscara. I a sobre, amb dos pebrots, deixa Messi a la banqueta. I el posa quan s’ha de sentenciar el partit, quan la defensa del Getafe ja està cansada i desgastada. Plantejament impecable.
  2. Sense Messi i Iniesta, Xavi ha tornat a agafar un lideratge sublim. Matrícula d’honor.
  3. Cesc, fent de Messi, quan no juga Messi, és quan ho fa millor. De fet, 4 partits, 4 titularitats. I avui el partit sencer. Molt millor davant que al mig. Bon partit.
  4. La recuperació de Thiago és molt important. Dona velocitat, ú per ú, i creativitat al joc d’atac. Llàstima que s’ha creat dues ocasions i el pal i el porter li han frustrat.
  5. Tello, amb espais, corrent a l’esquena, molt bé. La llàstima és que de cara a barraca permet que amb la seva posició del cos, abans de xutar, el porter li pugui telegrafiar els seus xuts. En el joc de posició, vol fer filigranes de veterà que encara no li pertoca. Encara ha de triscar molt.
  6. Montoya, per la joventut, també té alguna errada massa delicada en la transició en defensa. En canvi, quan puja a l’atac, calcula millor els tempos que Alves i les seves arribades i centrades són molt bones. Avui, l’assistència del 0-3.
  7. Adriano, punt i a part. Li fitxem a Jordi Alba i, de cop i volta, està jugant com mai. Va obrir la llauna contra el València i avui, dos partits seguits. Hi ha temporades senceres en què el lateral esquerre del Barça no marca cap gol. Adriano ja en porta dos, un amb cada cama. La competència és bona i és sana. Tothom s’espavila.
  8. A la Lliga passada vam perdre dos partits fora de casa. A Pamplona i a Getafe. Ens els havien posat als dos primers desplaçaments: dues victòries. Assignatura aprovada.
  9. No havia vist mai, mai, mai, que un línier fes nosa a un jugador a l’hora de treure un còrner i no es volgués apartar. Li ha passat a Xavi al minut 28 de la primera part.
  10. Algú confia ara en el Sevilla. Jo, de moment, sí. Però no em faig il.lusions.