2-3: I al minut 61, perdent 2 a 0, hem comès la primera falta. Històric.

29/9/2012 Sevilla 2 – Barça 3

Cafè Baviera
 1. Un altre partit que el Barça sobre la campana, just quan es posa amb defensa de 3, un davanter centre al camp i Messi més enrere. Potser, Tito, que comencem a jugar amb un 9 autèntic de bon començament.
 2. Penses Messi, avui, un partit fluixot… I aleshores regala un gol al Cesc, un altre al Villa i guanyes un partit que estava perdut. Per això és el millor del món.
 3. Cesc, redimit. Arribant a l’àrea i al primer toc, sense temps de pensar, ha marcat dos gols molt importants quan estàvem morts. Ha demostrat caràcter. (Ha sobrat la comèdia en el cop de cap de Medel). 
 4. Alexis, l’altre fitxatge de l’any passat, s’està perdent… És a punt de rematar però no remata, a punt de controlar però no controla, a punt de desmarcar-se però s’equivoca de costat. A punt de tot, però no acaba res. I, a sobre, fa unes piscines que no són els valors del Barça.
 5. Song, fitxatge d’enguany, continua navegant com a central. És bo tallant en l’ú contra ú, però és massa tou per jugar al darrera. En els dos gols del Sevilla li ha faltat contundència. En el primer per refusar més fort al mig del camp a l’inici de la jugada i al segon per no molestar Negredo. Ei, però està millorant.
 6. Jordi Alba, l’altre fitxatge d’aquest estiu, avui ha estat millor defensivament que no a l’atac. Quan jugàvem arriscant amb defensa de tres, estava a tot arreu per tallar.
 7. Avui hem jugat els millors 15 minuts de la temporada. Els primers 15. Per joc col.lectiu, velocitat de pilota, per primer toc, per la pressió asfixiant al rival… Però els gols els hem fet en els últims 15 minuts del partit, com sempre, quan el rival no pot dir fava.
 8. I menys si l’àrbitre s’equivoca expulsant un jugador del Sevilla i no veient el rebot a la mà de Thiago. Ens ho sentirem a dir. En fi, ja ho compensaran la setmana que ve, potser.
 9. Thiago, trencat novament, ha aguantat al camp lesionat i tot i ha tingut l’impetu per robar alguna pilota com la del 2-2. Bravo per l’actitut.
 10. No pot ser que ens marquin dos gols de contraatac i que no haguem comès cap falta. De fet, en tota la primera part (no ho havia vist mai) no ens n’han xiulat cap en contra. I fins al minut 61, Mateu Lahoz no n’ha xiulat una contra. Un rècord a la història del Barça i, diria, que a la Lliga.
Remuntar un 2 a 0. I guanyar un partit que anàvem perdent al minut 87. Però compte, cada vegada ens obliguem a fer una proesa més gran. Com sempre que és sobre el camp, Mateu Lahoz cap al minut 70 s'erigeix en protagonista. El problema no és que deixi jugar. El que és greu és que sigui tant dolent.

Les notes

 • 1.Victor Valdés 5 1.Victor
  Valdés
 • 2.Daniel Alves 5 2.Daniel
  Alves
 • 14.Javier Mascherano 8 14.Javier
  Mascherano
 • 25.Alexandre Song 5 25.Alexandre
  Song
 • 18.Jordi Alba 6 18.Jordi
  Alba
 • 16.Sergio Busquets 5 16.Sergio
  Busquets
 • 6.Xavier Hernández 7 6.Xavier
  Hernández
 • 4.Cesc Fàbregas 8 4.Cesc
  Fàbregas
 • 10.Lionel Messi 6 10.Lionel
  Messi
 • 9.Alexis Sanchez 4 9.Alexis
  Sanchez
 • 9.Alexis Sanchez 6 17.Pedro
  Rodríguez
 • 37.Cristian Tello 6 37.Cristian
  Tello
 • 11.Thiago Alcántara 6 11.Thiago
  Alcántara
 • 7.David Villa 7 7.David
  Villa
 • Entrenador8Ernesto
  Valverde
 • Arbitre4Mateu
  Lahoz