2-0 Com m’agrada que s’ho perdin els qui arriben tard i se’n van d’hora

Cafè Baviera

1. Entre els que arriben tard, els que tenen problemes de pròstata, el que no volen fer cua per la cervesa i els que se’n van abans per no trobar caravana, avui m’han passat per davant 14 persones que han destorbat la visió del joc. N’hi ha hagut uns que, fins i tot, han marxat a mig llançament de còrner. Celebro, doncs, el càstig pels que avui s’han perdut el gol del primer minut i el de l’últim. Avui arribaran a casa i els preguntaran, “quan han quedat?” I dirant “res, empat a zero”.
2. Que el València, en tota aquesta Lliga, no ens hagi marcat cap gol en 180 minuts només té dos noms: Bravo i potra.
3. Sensacional Bravo blocant el penal però, sobretot, col.locant-se molt més a prop del pal esquerre per obligar el xutador a disparar a la dreta. Ha picat i l’ha aturat. Més ben dit, l’ha blocat.
4. Paradoxa del futbol: Luis Enrique buscant equilibri defensiu perquè el València no fes el contraatac, posa Mascherano i Busquets junts al mig del camp i, de nou, aquest invent té l’efecte invers al desitjat. El descontrol és pitjor que mai.
5. Aconseguíem tenir massa jugadors fora de la seva millor posició: Masche rendeix més de central i feia de migcentre; Busquets és el millor migcentre i es perdia com a interior; Xavi se’n surt millor per la dreta i anava de cul per un costat esquerra on, entre la seva velocitat i la d’Adriano, el València trobava una autopista de tres carrils.
6. Mathieu, per cert, encara que no li agradi, és molt més lateral que central.
7. L’àrbitre s’ha equivocat des d’abans de sortir al camp. Avui s’havia de vestir de groc i no de negre amb una franja vermella a l’esquena. Semblava un jugador més del Barça. De fet, amb el 0 a 0 ja Neymar li ha donat una pilota amb el pit. Després, Piqué dues vegades i Adriano també li han passat pensant, de reüll, que era un dels nostres.
8. I avui, González González, ha estat un dels seus.
9. Neymar. Polleguerisme, de nou. Això sí, li comptarà assistència de gol a Messi al 93.
10. L’any passat, contra el València a les 4, també vam marcar abans del minut 6 i vam acabar perdent. Avui, mereixen perdre al descans, hem guanyat tres punts d’or.

El gol 400 de Messi amb el Barça. El més fàcil de la seva carrera i se l'ha complicat de manera impròpia. El desgavell de la primera part.

Les notes

 • 13.Bravo 10 13.Bravo
 • 22.Alves 4 22.Alves
 • 3.Piqué 5 3.Piqué
 • 24.Mathieu 6 24.Mathieu
 • 21.Adriano 4 21.Adriano
 • 14.Mascherano 6 14.Mascherano
 • 5.Busquets 6 5.Busquets
 • 6.Xavi 5 6.Xavi
 • 10.Messi 7 10.Messi
 • 9.Luis Suárez 6 9.Luis
  Suárez
 • 9.Luis Suárez 5 11.Neymar
 • 4.Rakitic 7 4.Rakitic
 • 20.Sergi Roberto 7 20.Sergi
  Roberto
 • Entrenador6Ernesto
  Valverde
 • Arbitre3González
  González