2-1 Junts pel mesSÍ: ara és quan l’equip ha de respondre

Cafè Baviera

1. Hem guanyat un partit amb un doble stress post-traumàtic. Els 4 gols de Vigo no han estat res amb la depressió col.lectiva de veure a Messi a terra demanant el canvi.
2. Neymar, que havia de fer un pas endavant per agafar el lideratge sense Messi, n’ha fet dos enrera. Segurament, si a mi m’embarguen 42 milions d’euros no només em rapo el cabell sinó que no surto de casa en setmanes. Sense Messi, Neymar té ara dos mesos per demostrar que ha d’estar entre els tres de la pilota d’or.
3. Vès per on, la lesió d’Alves ens ha descobert un Sergi Roberto que estava tip de sentir que no era jugador pel Barça. Ara sabem que tenim un lateral per anys. Avui ha estat el millor del partit.
4. Bartra i Sergi Roberto juguen amb una gana que no veig a d’altres patums de l’equip.
5. Mascherano està en el seu moment més baix des que va arribar al Barça. De mig centre fa obertures llargues interessants, però la pèrdua de pilota en el 2 a 1 és incomprensible amb tanta experiència i tantes opcions de passada que ha tingut per donar-la abans de perdre-la.
6. Luis Suárez el vam fitxar per això. Fer de davanter centre que les enxufa quan remata al primer toc. Fora de l’àrea ningú li nega la lluita, però sembla més totxo del que és.
7. La impaciència amb Munir em treu de polleguera. Certament està ansiós per fer les coses bé i això el fa preciptar-se, però avui ha creat la situació del primer amb una passada d’esperó cap a Sergi Roberto i ha donat una molt bona assistència del segon.
8. Ens queixàvem que no ens xiulaven penals a favor… Ara que en portem 4 en 6 jornades, camí de rècord, ens hem de començar a queixar que no els marquem. Perquè pots fallar-lo, sí, però si fas tota la pallassada prèvia de Neymar i no marques, aleshores fas el ridícul.
9. Quan ha entrat Valerón al camp i s’ha situat al costat d’Adriano, semblava un partit dels amics de Zidane amb els amics de Ronaldo. Els xiulets del públic del Camp Nou a Adriano al minut 41 demostren que ja no pot enganyar ningú. A la segona, encara ha estat pitjor que a la primera.
10. Per fi un gol a la primera part i per fi un gol a la porteria del gol sud. Ja tocava anar trencant ratxes.

L'aplaudiment de l'afició -i Luis Enrique- a Valerón. Jugar la Lliga als 40 té molt mèrit. La puta lesió de Messi. Des de canvi de gespa, dos trencaments de lligaments. Sí, ja sé que no té res a veure, però les arrels són curtes, la gespa està tova, s'aixeca i el peu els patina massa vegades a massa jugadors.

Les notes

 • 1.Ter Stegen 7 1.Ter
  Stegen
 • 20.Sergi Roberto 9 20.Sergi
  Roberto
 • 3.Piqué 7 3.Piqué
 • 15.Bartra 8 15.Bartra
 • 21.Adriano 4 21.Adriano
 • 14.Mascherano 4 14.Mascherano
 • 4.Rakitic 6 4.Rakitic
 • 5.Busquets 6 5.Busquets
 • 10.Messi SC 10.Messi
 • 9.Luis Suárez 7 9.Luis
  Suárez
 • 9.Luis Suárez 5 11.Neymar
 • 76.Munir 5 76.Munir
 • 78.Sandro 5 78.Sandro
 • Entrenador6Ernesto
  Valverde
 • Arbitre7Del
  Burgo