1-1 Mateu Lahoz torna a ser protagonista d’una Lliga entre Barça i Atleti

01/02/2018 Las Palmas 1 – Barça 1

1. Amb aquella cara de ser dialogant i de no haver trencat mai un plat, l’actuació de Mateu Lahoz a Canàries frega el delicte. Com a mínim, el d’odi.
2. No expulsar el porter a la primera part i no expulsar Gálvez a la segona, no s’explica.
3. Fa més d’una hora i mitja que ha xiulat penal contra el Barça, i encara no sabem què ha xiulat. Ni els comentaristes de tele veient 20 repeticions. Penal de Sergi Roberto? Mans de Digne? Penal de Vermaelen?
4. Dit això, el Barça s’equivoca no aprofitant la defensa de fireta i els molts regals de Las Palmas a la primera part.
5. Valverde s’equivoca fent jugar Suárez que, tant pendent de no fer cap falta ni de protestar res, s’ha oblidat de jugar a futbol i ha servit de molt poc.
6. S’ha equivocat greument Iniesta en la jugada del contraatac de Las Palmas que provoca el còrner i allà arriba el penal.
7. Que juguin Paulinho i Aleix d’entrada en comptes de Coutinho i Dembélé i fer els canvis al revés, tampoc no s’entén.
8. El Barça ha tornat a ser molt Messi i poc més.
9. Tal i com ha tornat de lent, badoc i poc contundent Umtiti després de la lesió, potser Vermaelen millor fent tàndem amb Piqué.
10. Per cert, sense Piqué, aquest equip és menys voraç i molt més tou mentalment.

1-4 El Barça fa els deures però no podrà ser campió dimecres

14/05/2017 Las Palmas 1 – Barça 4

1. 4 gols del Barça sense intervenció de Messi en cap d’ells. Insòlit.
2. Hat trick de Neymar. Tres gols al primer toc. És la prova que a vegades no cal adornar-se.
3. I el Barça, llevat de les jugades del gol, ha jugat pràcticament a peu parat.
4. Brillants Busquets i Rakitic amb la pilota als peus.
5. Han fet patir molt, Rakitic i Iniesta, sense pilota, intentant córrer enrera i quedant retrats en massa jugades.
6. És veritat. Digne mereixia la vermella directa al minut 5. I la segona groga al 19. Dit això, déu n’hi dó com a lateral dret.
7. Bon debut de Marlon a la Lliga. Ni Boateng ni Jesé l’han posat nerviós.
8. Jesé volia donar la Lliga al Madrid. No se n’ha sortit.
9. Javi Varas, primera aturada, al minut 90. Demostració de l’eficàcia màxima del Barça.
10. Algú confia ara en el Celta? Jo sí. Amb Iago Aspas al camp sempre tot és possible. Un geni.

5-0 Maneta amb els tres que va anomenar Gratacós a la banqueta

14/01/2017 Barça 5 – Las Palmas 0

1. Intentar jugar com el Barça, sense ser el Barça, té molt mèrit. Ho ha intentat la UD Las Palmas i ha sortit golejat.
2. Ja era un miracle que arribessin perdent només per 1 a 0 al descans. Les dues rematades d’André, la de Rafinha i la darrera de Messi són les que sempre acaben en gol. A la segona, més efectivitat.
3. Sensacionals els dos gols de Luis Suárez. Dos partits seguits en la seva millor versió.
4. El bon partit d’Aleix mereixia acabar amb el seu primer gol amb el Barça. Arribaran ofertes, amb actuacions així. No marxarà.
5. Rafinha també ha fet, amb la titularitat consecutiva contra l’Athletic i Las Palmas, un altre gran partit. En tenim pocs que vegin el futbol com ell, i amb tant talent als peus.
6. Hem guanyat molt bé sense Piqué, Iniesta y Neymar, curiosament els tres jugadors que va citar Gratacós per dir que Messi, el millor del món, també és millor perquè té companys com ells. Doncs avui, Luis Enrique, ha fet jugar Messi sol i ha tornat a demostrar que és el millor. El gol, d’oportunista. En du 480 amb el Barça. Si aquesta temporada arriba als 500, això pinta bé.
7. Per cert, no he vist cap pancarta a favor de Gratacós. Una de les destitucions més ridícules de la història del Barça. Ens l’agafem, massa vegades, amb paper de fumar.
8. Ter Stegen, ni una solta aturada. Cap remat rival entre pals. Un de sol a fora.
9. Lemos, el central de Las Palmas sonava pel Barça. Vist això d’avui, que no vingui. El titular seria molt clar: “lemos cagado”. Perdoneu, però algú ho havia de dir.
10. Algú confia ara amb Sampaoli? Jo sí.

1-2 Avui no hem demanat l’hora, hem demanat el rellotge i tot

20/02/2016 Las Palmas 1 – Barça 2

1. Sense Piqué, Mascherano juga perdut.
2. Sense Piqué i Busquets, el Barça perd el referent de cada línia.
3. Sense Piqué, Busquets i Rakitic, anem de puto cul en les transicions ràpides del rival.
4. Sense Piqué, Busquets, Rakitic i amb Messi dosificant-se per l’Emirates, és un miracle guanyar a Las Palmas.
5. Suárez ha marcat el primer i s’ha inventat el segon, però les tres errades d’avui a Las Palmas, que servien per tancar el partit, les marcava Clares amb els ulls tancats.
6. Neymar: quedem-nos amb el gol de la victòria. Fa quatre partits que torna a prendre les decisions equivocades a gairebé cada posessió. En la de l’última jugada del partit ha matat més d’un culer d’un infart.
7. Alba, partit lamentable, però ha fet una assitència de gol el redimeix. Mathieu ha fet un partit impecable però una errada greu i molt visible en la sortida de pilota sembla que hagi estat un bunyol.
8. Javi Varas continua sent un porter excepcional que no s’entén que estigui a Las Palmas.
9. Araujo, en un quart d’hora, n’ha tingut tres de claríssimes. Continua fallant tant com al Miniestadi.
10. Un partit que feia molt por, l’hem guanyat encara que sigui demanant l’hora. Perdó, avui hem demanat el rellotge i tot.

2-1 Junts pel mesSÍ: ara és quan l’equip ha de respondre

26/09/2015 Barça 2 – Las Palmas 1

1. Hem guanyat un partit amb un doble stress post-traumàtic. Els 4 gols de Vigo no han estat res amb la depressió col.lectiva de veure a Messi a terra demanant el canvi.
2. Neymar, que havia de fer un pas endavant per agafar el lideratge sense Messi, n’ha fet dos enrera. Segurament, si a mi m’embarguen 42 milions d’euros no només em rapo el cabell sinó que no surto de casa en setmanes. Sense Messi, Neymar té ara dos mesos per demostrar que ha d’estar entre els tres de la pilota d’or.
3. Vès per on, la lesió d’Alves ens ha descobert un Sergi Roberto que estava tip de sentir que no era jugador pel Barça. Ara sabem que tenim un lateral per anys. Avui ha estat el millor del partit.
4. Bartra i Sergi Roberto juguen amb una gana que no veig a d’altres patums de l’equip.
5. Mascherano està en el seu moment més baix des que va arribar al Barça. De mig centre fa obertures llargues interessants, però la pèrdua de pilota en el 2 a 1 és incomprensible amb tanta experiència i tantes opcions de passada que ha tingut per donar-la abans de perdre-la.
6. Luis Suárez el vam fitxar per això. Fer de davanter centre que les enxufa quan remata al primer toc. Fora de l’àrea ningú li nega la lluita, però sembla més totxo del que és.
7. La impaciència amb Munir em treu de polleguera. Certament està ansiós per fer les coses bé i això el fa preciptar-se, però avui ha creat la situació del primer amb una passada d’esperó cap a Sergi Roberto i ha donat una molt bona assistència del segon.
8. Ens queixàvem que no ens xiulaven penals a favor… Ara que en portem 4 en 6 jornades, camí de rècord, ens hem de començar a queixar que no els marquem. Perquè pots fallar-lo, sí, però si fas tota la pallassada prèvia de Neymar i no marques, aleshores fas el ridícul.
9. Quan ha entrat Valerón al camp i s’ha situat al costat d’Adriano, semblava un partit dels amics de Zidane amb els amics de Ronaldo. Els xiulets del públic del Camp Nou a Adriano al minut 41 demostren que ja no pot enganyar ningú. A la segona, encara ha estat pitjor que a la primera.
10. Per fi un gol a la primera part i per fi un gol a la porteria del gol sud. Ja tocava anar trencant ratxes.