3-2 Deu grans lliçons bavareses camí de la cinquena

12/05/2015 Bayern 3 – Barça 2

1. Neuer al Camp Nou va ser l’estrella i va rebre tres gols. Avui Ter Stegen ha estat l’estrella i ens ha dut a Munic amb tres aturades impossibles a la primera part.
2. Neymar. Avui Florentino Pérez encara està més nerviós pensant, de nou, com se li va poder escapar aquest fitxatge. Els tres gols de Neymar en aquesta eliminatòria han matat el Bayern.
3. Messi és imparable, va dir el Pep abans del partit d’anada. Ningú al món juga el contra-atac com el Barça, va dir abans de la tornada. Ho ha clavat. Aquí i allà.
4. Al futbol del màxim nivell, a la que baixes un pistó, et passen per sobre. Ho vam patir contra la Real el dissabte i ho hem vist avui a la segona part.
5. Igual que a la Copa, que l’Atlétic ens va marcar al primer minut per remuntar, el gol de Benatia ha arribat massa d’hora i ha despertat els tres del davant. Exhibició.
6. La millor decisió de Luis Enrique: substituir Rakitic per prevenir que l’expulsessin i pugui jugar la final.
7. El nostre mosaic també ha guanyat “We are ready” per davant del “Una ciutat, un somni” (en alemany)
8. La tornada fora de casa. A mi m’agrada més. Avui un nou exemple.
9. Havent perdut un sol partit (Màlaga) dels últims 20, m’estimo més que el Barça hagi perdut avui, que no servia per res i que ens posa el comptador a zero de cara a les dues finals.
10. Ara sorteig per les entrades de Berlín. Penso si els que ja ens han tocat per la final del Camp Nou hem de participar o hem deixar-ho pels consocis que no han tingut sort.
(Les notes que venen a continuació corresponen a la primera part del partit. A la segona, el Barça no ha jugat. No ha calgut).

3-0 Ni en la millor de les porres. Deu arguments per dormir tranquil.

6/05/2015 Barça 3 – Bayern Munich 0

1. 3 a 0. I Neuer ha estat el millor.
2. Ter Stegen ni una sola aturada. El Bayern no ha rematat entre els tres pals.
3. No m’ha agradat Rizzoli durant 92 minuts. Però en la garrotada de Schwesteinger a Suárez, ha donat llei de l’aventage, Messi per Neymar i el 3 a 0. Aquí ha estat bé.
4. Això que els juagdors estiguin nets de targetes no m’agrada. Els permet fer la falta tàctica i no han de calcular si es perden la tornada. Mal invent.
5. Alves i Alba, el seu millor partit defensiu en tots els anys que són al Barça.
6. Hem perdut la possessió de pilota? Obrim una crisi? L’última vegada que la vam perdre, a Vallecas, vam guanyar per 0 a 4. Avui, 3 a 0, estem perdent facultats.
7. Rakitic ha estat a tot arreu. Tallant, rebent, repartint, a tots els rebots.
8. Els últims quinze minuts de la primera part ja hem tancat el Bayern a la seva àrea. Físicament, també sembla que estiguem millor.
9. Messi. El primer gol, una obra d’art al segon i l’assistència del tercer. Com diria aquell, ha semblat que avui volia fer un “que n’aprenguin!”.
10. Al museu del Barça estan fent espai… NO per la copa, sinó per posar el maluc de Boateng al costat del maluc esmicolat d’Alkorta.

0-3 Si Guardiola no vol Ribéry, cap aquí

1. Si superar un 2 a 0 a la Champions no ho havia fet ningú (i ho vam aconseguir contra el Milan), un 4 a 0 era un miracle. Sense Messi, directament, impossible.
  2. No faré sang amb el resultat d’avui. El greu va ser el 4 a 0 de l’anada.
  3. Hi ha gent que vol canviar mig equip. Perfecte. De les 6 semifinals de Champions, només hem guanyat un dels partits al Camp Nou. I va ser l’1 a 0 estèril contra l’Inter de Mourinho. És a dir, hem de canviar alguna cosa també en l’ambient i en la manera de preparar aquests partits.  Continua llegint «0-3 Si Guardiola no vol Ribéry, cap aquí»