0-0 Què ha canviat el Barça de primavera a tardor?

22/11/2017 Juventus 0 – Barça 0

1. A la primavera del 2017, el Barça no va fer ni un sol gol a la Juventus en 180 minuts. A la tardor de 2017, la Juventus no ha marcat ni un sol gol al Barça en 180 minuts. Aquest és el fet diferencial del Barça de Valverde.
2. Després de veure quatre vegades el video d’aquell 3-0 dolorós, Valverde ha decidit deixar Messi de suplent i fer córrer el Barça com si fos l’Athletic Club. Li ha sortit bé.
3. Ter Stegen, al primer i últim minut, ha salvat el Barça. Ja no és notícia. Però és vital.
4. Si sempre juguéssim amb aquest nivell de concentració i errant tan poques passades tontes en zona de construcció, seríem invencibles.
5. Estrany marcatge de Semedo havent de perseguir Douglas Costa per tot el camp. La zona que deixàvem a la dreta feia patir. No ho han sabut aprofitar.
6. Dybala és el nou Messi. Ha de menjar moltes sopes, però pocs jugadors tenen aquest canvi de ritme, desequilibri i visió de joc com Dybala.
7. Piqué s’ha cruspit Higuaín. El Pipita continua semblant “fondon”.
8. Paulinho, Rakitic i Busquets han corregut 11 quilometres cadascú. La generositat en l’esforç té premi.
9. L’afició de la Juventus ha ovacionat Iniesta, com ho va fer la de l’Sporting. Tants anys sembrant, ara recull.
10. Primers de grup, onze anys seguits a la Champions. De rècord. No dóna títols però marca el to de l’equip.

3-0 Messi converteix Buffon en una estàtua

12/09/2017 Barça 3 – Juventus 0

1. No vam marcar cap gol a la Juve en 180 minuts fa mig any. Avui 3 a 0.
2. Amb tres genialitats de Messi. No havia fet cap gol mai a Buffon? Avui l’ha convertit, dues vegades, en una estàtua. No s’ha pogut ni tirar a terra. No l’ha vist entrar. Massa lluny. Massa avall.
3. Amb un Iniesta que ha sabut fer la passada intel.ligent.
4. Amb un Dembélé que encara se li endevina més que fa, però que té un desequilibri innegable.
5. Amb un Semedo que s’ha guanyat el lloc, el cor de l’afició i gairebé la renovació amb tres partits a l’estadi.
6. Amb un Suárez que, fora de l’àrea, li donen pilotes i torna melons… fins que l’assistència de gol a Messi.
7. Amb un Valverde que és molt millor estratega del què em pensava.
8. Amb un Ter Stegen que porta quatre partits seguits amb la porteria a zero. No és només mèrit seu. Però també és mèrit seu.
9. Amb un Sergi Roberto aclamat per l’afició, però ara a qui treus si ho continuen fent tan bé els tres del mig del camp?
10. Amb un Rakitic, sense haver de fer d’escuder de ningú i en posició més còmode per ell i per l’equip, que no sembla el mateix de l’any passat.

0-0 Allegri va encertar que seria un partit amb molts gols

19/04/2017 Barça 0 – Juventus 0

1. Cap retret a fer, avui, a l’equip i als jugadors. Ho han intentat tot, ho han donat tot.
2. Però amb tanta passió i excitació han oblidat el futbol.
3. La Juventus té dos centrals per anar pel món molt tranquils. I un equip amb ofici que saben el que fan
4. Neymar ha fet moltes jugades pel youtube i per guanyar la pilota d’or en una sola nit, però cal donar-la abans moltes vegades.
5. De les tres de molt clares que ha tingut Messi normalment n’entren dos. Ha faltat punteria i sort. Com m’ha agradat l’afició corejant el seu nom quan ha fallat una centrada tonta cap al final del partit.
6. Com m’ha agradat l’afició en els tres minuts de temps afegit, animant l’equip i onejant les banderes amb molt d’orgull. Caure així, dóna gust.
7. Luis Enrique diu que la primera part de Torí la recordarà pels segles dels segles. Nosaltres també.
8. Allegri va dir ahir que aquest seria un partit amb molts gols.
9. Luis Enrique se’n va sense haver perdut cap partit de Champions al Camp Nou, però les dues eliminacions a quarts, amb l’equip que tenia, és massa poc per un equip que va fer el triplet fa dos anys.
10. Alves, a les 20.22 minuts, ha rebut l’homenatge de l’estadi. L’han posat en video i Pep Callao li ha dedicat unes paraules i l’afició l’ha aplaudit… amb molta timidesa.

3-0 Els entrenadors que anuncien que pleguen abans d’hora no són un bon negoci

11/04/2017 Juventus 3 – Barça 0

1. L’equip no ha fet res del que havia plantejat Luis Enrique a la primera part. Al minut 21, 2 a 0.
2. Els dos primers gols de Dybala, l’estrella local, rebent entre liníes absolutament sol, quan havíem retocat tot l’equip per posar Mascherano de mig centre per evitar aquestes coses.
3. Dybala porta un tatuatge al bessó amb una pilota coronada. Ell sap que serà el rei del futbol quan plegui Messi. Fins avui valia 100 milions. Ara, a Florentino, li costarà molt més car.
4. La posició al camp de Sergi Roberto és l’autèntic futbol total mai vist. Li demanen que faci de lateral, d’interior i d’extrem i tot a la vegada. I, esclar, no pot excel·lir enlloc.
5. A diferència de París, avui sí que hem tingut moltes ocasions de marcar. La d’Iniesta, amb 1 a 0, un minut abans del 2-0, era la clau de l’eliminatòria. La llet d’Stamford Bridge s’ha esvanit.
6. Mathieu, que el van canviar al descans de Málaga per demèrits propis, avui l’han canviat al descans perquè Luis Enrique s’havia equivocat en l’alineació. De fet, Mathieu i André Gomes han estat per damunt de la mitjana de l’equip. Però la llufa ja la porten a sobre.
7. Amb la nostra SergioBusquetsdependència evident d’avui, el partidet d’Iniesta i Rakitic no ha estat a l’alçada del repte.
8. Dos partits seguits sense marcar. Dos títols a prendre pel sac. Ep, pràcticament.
9. Quan, a l’inici de partit, el Barça centra del mig del camp i als 20 segons ja rep un xut de Khedira en contra, senyal de com anirà la primera part.
10. 3 a 0 i sort que Higuaín ha fet d’Higuaín i n’ha fallat dos més de claríssimes.
COROL·LARI: No conec cap equip on l’entrenador anuncii que plega uns mesos abans d’acabar la temporada i que el rendiment dels jugadors vagi amunt. Al contrari. Es va vincular l’efecte adéu de Luis Enrique en motivar per la remuntada. Després d’allà, Corunya, Màlaga i Torí són l’evidència de la progressiva desconnexió de la plantilla. Mal negoci.

3-1 Per què el Barça planta la bandera al centre del món?

06/06/15 Juventus 1 – Barça 3

1. Perquè Luis Enrique no va tenir els dubtes que hi havia fora.
2. Perquè Messi va decidir que volia guanyar els tres títols.
3. Perquè Neymar, que jugava a la Play Station amb Buffon de porter, li ha fet un gol a l’últim segon.
4. Perquè mentre tothom estava pendent de Messi, apareixen en silenci a l’àrea l’Iniesta i el Rakitic per l’1 a 0 al minut 3.
5. Perquè Iniesta que ha tornat a forçar per jugar una final de Champions, i que el Crackòvia li ha retret que no feia assistències de gol, n’ha regalat un de sublim. MVP de la final. Potser li hauria donat a Neymar.
6. Perquè un davanter centre “pilota d’or” apareix quan més se’l necessita. Luis Suárez n’havia tingut quatre (dues grans aturades de Buffon) i ha marcat d’oportunista quan ho passàvem pitjor.
7. Perquè Guardiola tenia raó: tenim el millor contraatac del món. El segon i el tercer han arribat després de còrner a favor de la Juventus.
8. Perquè el renovat Pedro suma. Ha jugat 2 minuts, ha tocat una sola pilota i ha donat una assistència pel 3 a 1.
9. Perquè s’ha sabut patir contra un gran rival però s’ha guanyat, com fa una setmana, una altra final per 3 a 1.
10. Perquè Xavi es mereixia un final així. Per ell i per nosaltres. Millor impossible.