1-1 El Barça atracat a Sevilla per un venedor d’aixetes basc

13/3/2011 Sevilla 1 – Barça 1

Cafè Baviera
 1. Pérez Lasa, l’àrbitre guiposcuà que durant la setmana ven aixetes per a lampistes i constructores, ha decidit donar una mica d’emoció a la Lliga. El gol que li ha anul.lat a Messi de falta directa, per pressumpta falta de Busquets a la barrera, no l’havia vist mai en 35 anys de mirar partits de futbol de totes les categories i països. M’estimaria més haver continuat sense haver-ho vist mai.
 2. El Barça ha fet un partit de cine. A la primera part de cinema fantàstic. A la segona, de terror. Sembla mentida que no haguem sabut llegir l’entrada de Kanouté i aturar els contraatacs. Igual que a l’Emirates.
 3. Robatori a part, els dos pals (Messi, Iniesta), el xut que treu Medel amb el porter batut a xut d’Iniesta en el descompte… La que treu Valdés que era el segon de Navas. Un partidàs que agrada molt als espectadors que no són de caps dels dos equips i que no agrada gens als entrenadors propis. No m’estranya.
 4. Messi un pal, un gol mal anul.lat, una jugada de playstation però, també, el gol de contraatac del Sevilla és per una pèrdua seva d’una passada fàcil en la perillosa zona de transició.
 5. Curiós intercanvi. Els laterals del Barça, Alves i Adriano, abans eren del Sevilla. Els laterals del Sevilla, Cáceres i Navarro, abans eren del Barça. En l’intercanvi hi hem sortit guanyant molt. No crec que mai el Camp Nou aplaudeixi Fernando Navarro com avui el Pizjuán ha aplaudit Adriano. Si algú aplaudeix Navarro és per agraïr-li que marxés d’aquí.
 6. Per cert, la segona part d’Alves no l’he entès. Ni arribava a l’àrea rival, ni estava mai al seu lloc i deixava venut Piqué quan li feien el dos contra un. Aleshores, on era? Això sí, a la primera, gran asistència de gol.
 7. Bojan ha aconseguit dues coses molt dificils. Marcar un gol. I marcar-lo sense rematar. N’ha tingut prou amb un control llarg i protegir la pilota perquè no la tallés Cáceres.
 8. Està bé que comenci la ratxa de Bojan perquè Villa, entre l’Arsenal a l’estadi i avui, ha estat espès, espès…
 9. Per cert, avui a San Siro han expulsat Ibrahimovic i el Milan ha punxat a casa, tres dies després de caure a Europa. Sense el filòsof, Ibra està perdut.
 10. Zubizarreta, en mig any al Barça, pateix tant que se li han tornat els cabells tots blancs. A Txiki no li va passar.
Un punt que pot donar una Lliga. D'acord que amb la primera part genial, amb el gol mal anul.lat a Messi, els dos pals i les que han tret amb el porter ja batut hauríem hagut de guanyar. Però el partit trencat de la segona part s'ha assemblat massa al de l'Emirates i, en canvi, no l'hem acabat perdent. Valdés hi ha tingut molt a veure. Pérez Lasa. A la nota final li poso un 2. M'explico, un punt per haver xiulat bé l'inici de partit i l'altre per haver xiulat, amb contundència, el final.

Les notes

 • 1.Victor Valdés 8 1.Victor
  Valdés
 • 2.Daniel Alves 5 2.Daniel
  Alves
 • 3.Gerard Piqué 5 3.Gerard
  Piqué
 • 22.Éric Abidal 7 22.Éric
  Abidal
 • 21.Adriano 6 21.Adriano
 • 16.Sergio Busquets 7 16.Sergio
  Busquets
 • 6.Xavier Hernández 7 6.Xavier
  Hernández
 • 8.Andres Iniesta 8 8.Andres
  Iniesta
 • 17.Pedro Rodríguez SC 17.Pedro
  Rodríguez
 • 10.Lionel Messi 6 10.Lionel
  Messi
 • 10.Lionel Messi 4 7.David
  Villa
 • 9.Bojan Krkic 7 9.Bojan
  Krkic
 • 19.Maxwell 6 19.Maxwell
 • 15.Seydou Keita SC 15.Seydou
  Keita
 • Entrenador6Ernesto
  Valverde
 • Arbitre2Pérez
  Lasa