3-1: I Iniesta fa molt bona olor

8/3/2011 Barça 3 – Arsenal 1

Cafè Baviera
 1. Faig la crònica en calent una mica en fred perquè arribo molt tard a casa. He fet de comentarista de BarçaTV en el post-partit i se m’ha assegut, a dos pams, l’autèntic Andrés Iniesta després de fer dues assistències de Magic Johnson que han desencallat el partit quan més embussat estava. He de dir, que a part de ser boníssim, no sé quin perfum es posa, però feia molt bona olor. Molt!
 2. Pilota d’or, plata i bronze han tornat a marcar la diferència. Messi un golàs i un de penal (au que s’ha posat nerviós per xutar-lo).  Iniesta dues assistències de supercrack. Xavi un altre gran gol i l’assistència del penal. Però, per mi, el millor ha tornat a ser, per segon partit consecutiu…
 3. Mascherano! Per la quantitat de pilotes que recupera, per on les recupera, pel que triga a recuperar-les. Però a més a més, ha fet passades llargues remarcables, ha jugat moltes vegades a un toc i ha tret la pilota decisiva de Bedtner al final, amb el risc que hi havia de cometre penal. Ha tornat a demostrar perquè li anava tan bé el futbol anglès.
 4. De Cesc, n’hem de parlar si diu que és el pitjor dia de la seva vida? No m’estranya, el primer gol del Barça és una errada seva clamorosa, durant el partit no ha fet res de res i ha estat massivament xiulat a la substitució. Que no s’amoïni, a Luis Enrique també el maltractàvem quan venia amb el Madrid.
 5. Feia anys que no veia un rival europeu que marxés del Camp Nou sense rematar ni una sola vegada a porteria. Mèrit d’aquest bluf amb abric anomenat Arsène Wenger. (Més endavant li dedico, amb tot el cor, l’apartat: el pitjor).
 6. Han tastat la seva pròpia medicina: si no haguessin perdut tant temps a la primera part, Messi no hauria marcat al minut 49.
 7. Han tastat la seva pròpia medicina II: si a l’Emirates ens van girar l’eliminatòria en 6 minuts, nosaltres aquí també ho hem fet.
 8. La justicia esportiva posa a cadascú al seu lloc. Van Persie, el comediant que no havia d’haver jugat, expulsat al minut 60 i cap a casa. Està demostrat que el millor holandès, avui per avui, es diu Afellay.
 9. A la sortida de l’Emirates, fent cua per agafar el Metro a l’estació d’Arsenal, més d’un seguidor “gunner”, eufòric pel seu partidàs, em va dir que al Camp Nou els n’hi fotríem 3. Aquella gent són uns visionaris. Potser és el privilegi d’haver-se inventat el futbol. Ells el van inventar, nosaltres el juguem.
 10. Sensacional Abidal durant tot el partit. I millor encara quan a TVE els ha dit que volia que el rival fos l’Olympique de Lyon.  (És a dir, el Madrid eliminat).
La segona nit màgica de la temporada al Camp Nou. Pels gols, per joc, per ambient, una nit inoblidable. Wenger. Menteix amb Van Persie, juga sense vergonya amb Nasri de lateral, el seu equip es dedica a perdre temps, no remata ni una sola vegada a porteria i es queixa de l'àrbitre. Sembla el retrat robot de Mourinho però és Wenger. Els dos es diferencien molt clarament. Mou és un guanyador. Wenger, un perdedor.

Les notes

 • 1.Victor Valdés SC 1.Victor
  Valdés
 • 2.Daniel Alves 9 2.Daniel
  Alves
 • 16.Sergio Busquets 8 16.Sergio
  Busquets
 • 22.Éric Abidal 9 22.Éric
  Abidal
 • 21.Adriano 7 21.Adriano
 • 14.Javier Mascherano 9 14.Javier
  Mascherano
 • 6.Xavier Hernández 9 6.Xavier
  Hernández
 • 8.Andres Iniesta 9 8.Andres
  Iniesta
 • 17.Pedro Rodríguez 8 17.Pedro
  Rodríguez
 • 10.Lionel Messi 9 10.Lionel
  Messi
 • 10.Lionel Messi 6 7.David
  Villa
 • 20.Ibrahim Afellay 8 20.Ibrahim
  Afellay
 • 15.Seydou Keita 7 15.Seydou
  Keita
 • 19.Maxwell SC 19.Maxwell
 • Entrenador10Ernesto
  Valverde
 • Arbitre7Massimo
  Bussaca