2-0 Marca Alexis, no encaixa Pinto i es xiula Cesc, tres fets insòlits

1. Alexis ha fet cinc primers minuts horrorosos, perdent boles fàcils. Però abans que l’afició se cebés amb ell, Puyol l’ha aplaudit amb les mans enlaire i el noi no s’ha ensorrat. Ha corregut, pressionat, robat, ha intentat l’ú contra ú, ha tirat endavant i, a sobre, en un sol remat ha obert la llauna i li ha regalat el segon a Messi. Ha fet mèrits per jugar dimarts, però també els han fet Villa i Tello, més enxufats que Pedro.
  2. Per què el Barça no ha encaixat cap gol avui? Perquè el rival era molt dolent ofensivament (Depor qui t’ha vist…) però a diferència de molts partits anteriors, s’ha pressionat bé a dalt i, a darrera, els defenses han buscat l’anticipació i els centrecampistes estaven atents a la segona pilota. El Barça, avui sí, ha mossegat com feia temps que no ho feia.
  3. Mascherano, tres passades de 40 metres, obrint el joc per Alves. Útil i efectiu. A tenir en compte i a fer-ho servir més sovint.
  4. Villa ha fallat, segurament, l’ocasió més clara de la seva vida. Però de davanter centre ha creat molt perill i s’ha entès bé donant profunditat a Tello.
  5. Tello, molt bona primera part, ha perdut la guspira a la segona. Té un ú contra ú que cal aprofitar més. I s’ha desdoblat bé en l’entesa amb Adriano.
  6. Song, a mi, continua agradant-me molt. Ha fet 90 minuts molt bons, per tall, per passada i per col.locació. Ja ha agafat el sistema i dóna empenta. En el temps afegit -llàstima- ha perdut més pilotes que en tot el partit.
  7. Thiago, de nou, Doctor Jekyll i Mister Hyde. Intenta coses inversemblants que li surten bé i torna a regalar pilotes al rival en zona molt perillosa. Quan no vol ser genial a cada pilota, millora.
  8. Cesc Fàbregas, desesperant, “I have the ball, I lose the ball”.
  9. Pinto. No ha hagut de tocar cap pilota amb les mans. Amb el peu ha estat perfecte, tranquil i intel.ligent.
  10. Avui hem guanyat 2 a 0, el resultat que ens aniria prou bé dimarts. Però avui s’han jugat 67 minuts efectius de futbol, i dimarts potser no arribaran a 60. (La mitjana dels partits del Barça són uns 61-62)