6-1 Un líder espectacular en marca 6 i en perdona 6 més

08/03/2015 Barça 6- Rayo Vallecano 1

1. Poques vegades hem vist un partit on arribem tantes vegades en un 1 contra 1 amb el porter o un 2 contra 1. O sigui, sembla mentida lamentar-se quan hem marcat 6 gols però, tranquil.lament, n’hem malgastat 6 més de molt fàcils.
2. Suárez ha obert la llauna (el primer) i l’ha tancat (el sisè). Entremig, o per generós o per patasses, s’ha complicat la vida. Especialment fora l’àrea. Ara que ja està en ratxa, però, no el criticarem.
3. Pedro fa declaracions que amenaça a marxar perquè juga poc,però quan el sistema de Paco Jémez li permet lluir la seva velocitat, ho desaprofita i fa que enyorem Neymar.
4. No he trobat a faltar Busquets. A casa contra el Rayo, no. El triangle Piqué, Mathieu, Mascherano és molt sòlid.
5. Menys sòlid és el mig del camp quan no tenim la pilota. Entre que Messi i Suárez no han pressionat en tot el matí i Xavi i Iniesta tornen a càmera lenta, quan davant tenim un equip que la toca com el Rayo, la nostra defensa ha d’anar massa de bòlid.
6. M’han agradat molt els minuts de Rakitic de migcentre.
7. M’han agradat, encara més, els minuts de verticalitat i passada profunda de Rafinha. Quin crack amb defenses una mica obertes o avançades. Ningú ho llegeix com ell. Fa la passada al lloc just i al moment adecuat. Alba se n’ha beneficiat.
8. M’ha agradat que, finalment, Messi hagi vist com s’han de xutar els penals. Forts, a prop del pal i mai a mitja altura. Així havia fallat ell els tres últims (comptant el primer d’avui) i també el de Neymar contra el Vila-real.
9. Pichi Alonso té raó: Paco Jémez és el xollo més gran pel Barça. Pretèn jugar a l’atac i atractiu com el Barça i cada any se n’emporta un cabàs. Això sí, bona imatge.
10. Però que no s’enganyi Paco Jémez. Ha dit que 11 contra 11 hi havia partit. Sí, 3 a 0 nostre. I que 10 contra 10 n’hi ha tornat a haver. Sí 1 a 1, en 10 minuts.