2-1 Iglesias Villanueva ens torna allò que ens pispà a Mestalla

28/01/2018 Barça 2 – Alabés 1

1. L’última lliga de Luis Enrique es va començar a perdre a casa contra l’Alabès en un partit que mereixíem guanyar a l’inici de la LLiga. La primera lliga de Valverde es comença guanyar a casa contra l’Alabès en un partit que no mereixien perdre a l’inici de la segona volta.
2. Té molt mèrit remuntar aquest partit i només empatar-lo, sinó guanyar-lo.
3. Abelardo ens ha sabut tallar les línies de passada i matar al contraatac.
4. Al final, resolen Luis Suárez i Messi en sengles nits espesses.
5. L’entesa amb Coutinho, per la dreta, ha costat.
6. Valverde ha guanyat el partit amb els tres canvis. Sergi Roberto i Alba han entrat com coets al moment que el rival ja començava a flaquejar.
7. L’inici de partit no semblava, per l’estat anímic d’uns i altres, que l’Alabés havia jugat una pròrroga contra el València i havia perdut a la tanda de penals.
8. Empanada de Piqué i Umtiti durant gairebé tot el partit. Piqué, després de les paraules de l’Espanyol de Cornellà, ha jugat un partit molt fluix. Cura d’humilitat.
9. Iglesias Villanueva ens va pispar el gol de Messi a Mestalla que eren tres punts. Avui Alcácer estava en orsai en el segon gol i s’ha menjat les mans d’Umtiti. Estem en paus. I una evidència: és molt dolent.
10. I ara cap a Cornellà, amb un ambient calentet… per culpa nostra. Visca el Barça!

0-2 Ofici, paciència i Messi a 32 graus

26/08/2017 Alabés 0 – Barça 2

1. Messi, dos partits de Lliga, 4 pals, 2 gols i un penal fallat. Sense Suárez i tot esperant Dembelé, està molt sol a l’àrea.
2. Un altre partit plàcid però, de nou, amb 0 a 0, Ter Stegen salva un gol mastegat després d’un error de Piqué al mig del camp que, en la cursa amb Sobrino ha quedat retratat en velocitat.
3. Amb 0 a 0, el mig del camp conegut de Busquets, Rakitic i Iniesta ha estat massa intrascendent. Amb el marcador a favor, amaguen la pilota com ningú.
4. Valverde ha tornat a sorprendre amb l’alineació. Avui amb Deulofeu d’extrem esquerra, Aleix d’extrem dret i Sergi Roberto de lateral. Cap profecia dels analistes han sabut disposar-los sobre el camp quan el Barça ha donat l’alineació.
5. Allunyar Sergi Roberto de Messi, que tan bé es van entendre contra el Betis, és estrany.
6. A Deulofeu sembla que els partits se li fan llargs. Novament quan entra Denis al camp, la manera de remenar-la, la verticalitat i combinació fa que l’equip ho noti. A sobre, si el rival ja va amb la llengua fora.
7. Wakaso continua corrent i rascant per tres jugadors, però a vegades rasca massa.
8. Umtiti i Alba, al tall, tornen a estar com mai.
9. A 32 graus, al sol, és molt dur córrer 95 minuts. Per això juguem caminant, suposo.
10. Algú confia ara en el València?

3-1 Visca el Barça, visca Messi i bon estiu

27/5/2017 Barça 3 – Alabés 1

1. Messi MVP. Marca el primer, divideix en la jugada del segon i regala el tercer.
2. Paco Alcácer digne paper de Luis Suárez.
3. André Gomes, de lateral, el seu millor partit amb el Barça. Els últims tres partits han estat al nivell.
4. Aleix Vidal ha tornat a jugar després de 3 mesos de lesió. Bon detall de Luis Enrique amb el jugador que més s’ha equivocat.
5. Bon comiat de Luis Enrique. Una altra final guanyada sense patir. Se’n va amb 1 Champions, 2 Lligues i 3 Copes. On hem de firmar per repetir aquests números amb Valverde?
6. Bon comiat del Calderón. 51 anys després, en quedaran un grapat de bons records a la memòria culer.
7. Mal comiat de Clos Gómez. No ha volgut ser protagonista i s’ha equivocat molt: no expulsant Manu, no assenyalant un penal sobre Neymar, un penal de Piqué i el gol de Neymar era en orsai. Això sí, groga per Messi. Ja es pot jubilar a gust.
8. Futbolísticament, el partit ha durat 45 minuts.
9. I el Rajoy per què no era a la llotja? Deu haver anat tirant cap a Cardiff.
10. Bon estiu a tots els barcelonistes i bavierencs i ens retrobem al mes d’agost.

0-6 Per què això no és, ni de bon tros, l’assaig general de la final?

1. L’Alabés encara vivia de l’eufòria del seu partit més important, de dimecres. I els hem fet tocar de peus a terra. Però això no ha estat l’assaig general de la final. Ni de bon tros.
2. Per exemple, Pellegrino ha deixat a la banqueta els herois de dimecres i titulars indiscutibles com Ibai, Deyverson o Camarasa.
3. I, amb 0 a 0, una aturada salvadora de Ter Stegen. De nou, de còrner en contra, contratac brutal del rival. Ni avui Theo Hernández ha pogut batre Ter Stegen, ni Yannick Carrasco va poder superar Cillessen. Però la manera de defensar els còrners a favor ha de preocupar Unzué. A París no pot tornar a passar.
4. La defensa francesa Umtiti-Mathieu-Digne ha tornat a funcionar bé. I Aleix Vidal, assistència del primer gol (una altra) i lesió gravíssima.
5. Luis Suárez ha tocat bé la primera pilota al minut 36. Per variar, gol. Dos minuts després, assistència de lluitador amb l’orella. Decisiu en aquest tram de temporada.
6. Notícia: gol de Neymar a la Lliga. El regal de Pachecho pels seus 25 anys ha estat espectacular. Ara falta que Neymar marqui el seu primer gol de Lliga al Camp Nou. Els 6 que porta, fins ara, com a visitant.
7. Notícia: gol de Rakitic. Pràcticament tota una volta de Lliga sense marcar. Avui Rakitic ha fet de Rakitic, en la seva millor versió.
8. Messi, 12 partits seguits. Tots els del 2017. Ni amb 0 a 6 no ha estat substituit.
9. A la segona part, en 8 minuts, 4 gols. I tots de contraatac. És tan bonic el futbol directe.
10. Algú confia que l’Osasuna, que és l’únic equip de primera que no ha guanyat cap partit a casa, s’estrenar+a avui? A vegades, al futbol, passen coses.

1-2 La mala nit de Mascherano s’encomana a tothom

10/09/16 Barça 1 – Alabès 2

1. L’alineació de Luis Enrique, impecable. N’hi havia d’haver prou per guanyar l’Alabés.
2. Els canvis de Luis Enrique, més discutibles. Quan l’equip jugava millor i havia fet la feina més difícil, fer entrar al camp a Messi i Iniesta ha fet baixar el pistó d’atenció als companys, pensant que ho resoldria sol.
3. Mascherano ha sortit retratadíssim en els tres gols de l’Alabés. Els dos legals i fins i tot en l’anul.lat.
4. Que ens marquin el 0 a 1 en jugada de fora de banda, denota un error global de concentració.
5. Neymar: això no és la selecció. Aquí té companys prou bons com perquè intentem guanyar com un equip i no com un individualista encegat. Ha tornat emborratxat d’èxit i de medalla d’or.
6. Dels nous, el que més em preocupa és Denis Suárez. Va començar bé, sense complexos, intentant coses i ara cada partit està més tou, més tímid, amb les pors d’un juvenil. S’ha de treure la son de les orelles.
7. Cillessen. El problema no és ell, el problema és haver venut el titular.
8. Un escàndol que l’àrbitre només afegeixi 3 minuts, amb 6 canvis i la masterclass de temps perdut que ha fet l’Alabés.
9. Pellegrino, un crack. Un equip que puja de segona i ens guanya a l’estadi. M’ha recordat el Barça-Hèrcules en temps del Pep.
10. Hem perdut i dormirem, si podem, sense sopar. Però exactament en el mateix partit, hi ha hagut dues accions clau que havien de canviar la història: Just després del 0 a 1, el cop de cap de Neymar tot sol a l’àrea petita és un error clamorós. Just després del 1 a 1, el remat de Mathieu és un error clarmorós. Només l’havien d’empènyer.

3-1 La nit que molts suplents demostren perquè són suplents

1. Vilanova, tot i el 0 a 3 de l’anada, ha posat una alineació potent, premiant les 57.000 persones que hem anat a passar fred.
  2. Però el rendiment de la primera part ha estat impropi de l’escut del Barça. A la primera part, només Adriano semblava que es prenia el partit amb la seriositat que cal.
  3. No m’ha agradat l’actitud de Song. Sobrat i sense ganes. Ha millorat, perquè ha jugat més concentrat, en els últims minuts que ha jugat de central.  Continua llegint «3-1 La nit que molts suplents demostren perquè són suplents»

0-3 Per què amb Tito Vilanova no hi ha partits trampa?

1. Un dia que marca Alexis, va i no li donen per bo. Avui potser ha fet més que Villa, però l’asturià ha tornat a obrir la llauna.
  2. Bona noticia: Hem recuperat Alves després de tres setmanes lesionat. El cop a la carn d’olla encara li deu coure.
  3. Bona efemèride: Iniesta celebra els 10 anys al Barça fent de capità i amb un dels gols més bonics que ha marcat. Continua llegint «0-3 Per què amb Tito Vilanova no hi ha partits trampa?»