0-2 Ningú no voldrà trobar aquest Barça a vuitens de final

23/11/2016 Celtic de Glasgow 0 – Barça 2

1. Tretze anys seguits a vuitens de final. Classificats com a primers de grup. I encara ens ha sobrat un partit a casa. La clau? Un Barça hiperconcentrat a Europa i un City que ha punxat en els tres desplaçaments.
2. Messi ha obert la llauna amb el primer gol del Barça en els quatre partits de Champions que ha jugat.
3. André Gomes és l’escollit per fer d’Iniesta a Europa. A Espanya, l’escollit és Denis. No em sembla malament.
4. Brillant partit de Sergi Roberto com a atacant, però de nou, dues passades agoserades seves cap al centre de la defensa han estat les millors ocasions del Celtic.
5. Marlon ha debutat al primer equip, el mateix dia que ho va fer la Bomba Navarro, però 19 anys després. Només que doni una quart part del rendiment, ja ho podrem celebrar.
6. Suárez ha corregut més que mai, o tant com sempre, pressionant, però els dos gols mamats que li ha regalat Messi, un a cada part, és un pecat que no hagin entrat. Els seus companys se’n foten que sempre falla els més fàcils. I tenen raó. També saben que fot els més difícils.
7. Un cop hem aconseguit el 0-2, semblava que l’objectiu era que Neymar i Rakitic veiessin la tercera groga per entrar nets a la fase de grups. Francament, la manera d’aconseguir-ho de Neymar ha estat barroera i ha fet patir i tot. Rakitic, que per pèrdua de temps no ho ha aconseguit, ha sabut fer-ho amb una falta, d’una manera molt més elegant.
8. Dit tot això, el Celtic no ha guanyat cap partit en aquest grup de Champions i, dels sis últims partits de fase de grups de Champions que ha jugat al seu estadi, no n’havia guanyat cap. Això sí, corren que se les pelen i canten millor que l’orfeó donostiarra.
9. Tal i com estan quedant els grups, el Bayern serà el nostre rival a vuitens, i l’Atleti de Simeone, a quarts.
10. Que ningú pateixi. Hem somiat que la final de Cardiff és un Barça-Borussia Dortmund.

7-0 Possiblement un dels partits més espectaculars de la història del Barça

13/09/16 Barça 7 – Celtic Glasgow 0

1. La millor golejada del Barça a la història de la Champions ha coincidit amb, possiblement, un dels partits més espectaculars que hem vist mai. No el millor partit, perquè el rival era molt fluix.
2. La prova de l’espectacularitat del partit és que els 7 gols podrien ser el millor gol d’aquesta Champions. Posats a triar, em quedo amb el 2 a 0 de Messi. La triple paret entre ell i Neymar només la poden fer ells dos en tot el món.
3. Amb 1 a 0, Ter Stegen atura un penal. Cal recordar-ho, quan sortim del camp emborratxats de gols.
4. El penal aturat per Ter Stegen és molt important per ell però, sobretot, pel Barça. El titular és i serà ell a Lliga i CHampions i no hi haurà debat ni discussió.
5. Alba tenia raó a la roda de premsa d’ahir: la competència de Digne li ha anat molt bé. Ha donat la seva millor versió en atac i en defensa.
6. Neymar n’ha donat dos a Messi, un a Iniesta, un a Suárez i ha marcat de falta perfecte. Això és jugar per l’equip i excel·lir. Ha après la lliçó embolicada de l’Alavés.
7. No he trobat a faltar Arda.
8. Umtiti, per baix molt bé, però és que per dalt s’ha imposat a tots els salts. Ja ens tocava tenir-ne un així.
9. El Celtic, en tota la primera part, ha comès una sola falta. Mai vist. Així els ha anat.
10. El punt 10 pel 10. És impossible jugar millor que ho ha fet Messi a la primera part. No renuncia a la pilota d’or del 2016. Ens queden quatre mesos d’espectacle continu.

0-1 Centra Alexis, remata Cesc. I ara què criticarem?

1. Martino, chapeau, ha sabut jugar contra una defensa tancada. Movent-la de costat a costat, amb velocitat ràpida quan calia i combinant els rondos habituals amb passades de mitja distància per canviar l’orientació. L’equip ho ha fet molt i molt bé, fins i tot sense Messi. A partir d’aquí, paciència.
  2. Quan ha vist el rival cansat i amb 10 homes, ha posat dos extrems ràpids (Alexis i Tello, dues bales) i Neymar al mig. N’hem marcat un però en podien ser tres. Bravo pels canvis. I novament ha sabut treure el que avui desentonava: Pedro.
  3. Alexis, primera pilota que ha tocat, assistència de gol. I ara què? Continua llegint «0-1 Centra Alexis, remata Cesc. I ara què criticarem?»

2-1 L’òpera no s’acaba fins que no canta la grassa (espanyolizado: hasta el rabo todo es toro)

1. A part del gol sobre la campana, la victòria, el partidàs i la nova remuntada, valia la pena anar a l’estadi per dues jugades: la combinació Messi, Xavi i Iniesta en el primer gol. I pel còrner a favor del minut 17. Xavi obert a Messi, Messi a Iniesta que penetra i, al primer toc, al cap de Bartra.
  2. Fruit d’aquell còrner a favor ha vingut el gol en contra. Contraatac, error d’Adriano en la passada, falta, i Mascherano de nou en pròpia porta. I a partir d’aquí paciència i a desgastar el rival. Setena remuntada en 13 partits.
  3. Era al minut 17 i 14 segons. Que ens uns escocesos ens marquin un gol quan estem cantant “I-inde-independència” és un senyal que m’estimo més no interpretar.  Continua llegint «2-1 L’òpera no s’acaba fins que no canta la grassa (espanyolizado: hasta el rabo todo es toro)»