2-1 El Barça guanya mitja Lliga al Camp Nou

20/2/2011 Barça 2 – Athletic Club 1

Cafè Baviera
 1. Per esvaïr dubtes després de l’empat a Gijón i de la derrota a l’Emirates, calia guanyar. I patint, amb un joc espès, amb més errades individuals que de costum, hem sabut guanyar un partit molt complicat. Avui hem guanyat mitja Lliga.
 2. Quan a Madrid ja ensalivaven pensant que ens havien retallat quatre punts en set dies, tornem a ser on érem. A cinc punts i el guió de programa que ja devien tenir a punt els del Punto Pelota, a prendre pel sac.
 3. L’Athletic Club ha tornat a fer el “cerrojo” lamentable al Camp Nou però,  en canvi, li ha regalat tot el partit una autopista per la dreta a Dani Alves. Tot i que no és el rei de la centrada, al final ha donat les dues assistències dels dos gols.
 4. L’altre heroi, Pinto. Ha fet dues aturades a la primera part que el converteixen en el millor del partit. Amb els peus, l’afició es posa un pèl nerviosa. Ell no. Per sort.
 5. Iniesta, espès a la primera part, a la segona ha decidit tornar a intentar l’ú contra ú i desbordar. Feia molts dies que estava apagat.
 6. Messi ha tornat a marcar, ha fet el gol de la victòria i ha provocat un penal no xiulat en una jugada sensacional però està molt més espès que de costum, menys brillant i està capcot massa estones del partit. Em preocupa.
 7. Mascherano, de mig centre, continua a anys llum de Busquets. Això sí, quan Mascherano perd una pilota tonta es torna boig per recuperar-la. I normalment se’n surt amb èxit. Seria millor que en perdés menys i no n’hauria de recuperar tantes.
 8. La gespa, avui, m’ha semblat que estava molt millor. Ara ja no tenim excusa per no moure ràpid la pilota. La diferència del joc brillant de fa dos mesos i ara és aquesta, la velocitat en la passada.
 9. Primera victòria des de l’anunci de renovació de Guardiola. Ja hem trencat el malestruc, demà ja pot firmar tranquil.
 10. És una sort que el Madrid fitxi Adebayor, així ja no fitxarà Fernando Llorente, un davanter centre sensacional.
L'aturada de Pinto al cop de cap de Llorente i la vaselina al travesser de David Villa. Dues accions que justifiquen tot un partit. Les badades individuals. Poques vegades veiem una errada com la de Piqué -que li costa la groga-, la mala cessió d'Abidal a Busquets que ha de provocar el penal, o passades en la transició de construcció errades per part d'Iniesta o Xavi que provoquen perill a la nostra àrea.

Les notes

 • 13.Pinto 9 13.Pinto
 • 2.Daniel Alves 8 2.Daniel
  Alves
 • 3.Gerard Piqué 7 3.Gerard
  Piqué
 • 16.Sergio Busquets 7 16.Sergio
  Busquets
 • 22.Éric Abidal 7 22.Éric
  Abidal
 • 14.Javier Mascherano 6 14.Javier
  Mascherano
 • 6.Xavier Hernández 7 6.Xavier
  Hernández
 • 8.Andres Iniesta 8 8.Andres
  Iniesta
 • 10.Lionel Messi 6 10.Lionel
  Messi
 • 7.David Villa 8 7.David
  Villa
 • 7.David Villa 6 17.Pedro
  Rodríguez
 • 19.Maxwell 6 19.Maxwell
 • 15.Seydou Keita 6 15.Seydou
  Keita
 • 20.Ibrahim Afellay SC 20.Ibrahim
  Afellay
 • Entrenador8Ernesto
  Valverde
 • Arbitre6El
  senyor colegiado