3-1 Així que Dembélé només marcava la diferència quan hi havia espais?

20/01/2019 Barça 3 – Leganés 1

1. Hem guanyat el gol-average particular contra el Leganés. No se sap mai…
2. Un altre bon partit del Barça, amb tres jugadors clau per guanyar la Champions, a la banqueta. Un per línia. Semedo, Rakitic i Messi.
3. Qui deia que Dembélé era per jugar només amb espais oberts? Contra defensa de cinc els ha encarat i se’ls ha rifat a tots.
4. Té raó Valverde: el gol de Luis Suárez és legal com un piano.
5. Messi hauria entrat igual al minut 15, encara que no hagués marcat el Leganés. Mitja hora d’entrenament per fabricar un gol i marcar-ne un altre. Com deia la cançó mentre s’escalfava a la banda “Ya llegó, ya llegó, el Mesías ya llegó”.
6. Han allargat 7 minuts el partit. El rècord al Camp Nou.
7. Vermaelen, rendiment immediat. Ha jugat de 10 després de dos mesos fora per lesió.
8. Prepareu-vos per una nova campanya anti-VAR per dos motius: el Barça ha guanyat 7 partits de Lliga seguits i el Madrid és 10 punts per sota a la classificació. Ja està tot dit.
9. Alba, dues assistències més, i no ha vist la groga: podrà jugar a Girona.
10. Aleñá bons minuts de titular al Camp Nou. Un més per a la causa. També Malcom ha tingut bona pinta.

2-1 Quants culers hem dit “menys Copa Davis i més futbol”?

26/09/2018 Leganés 2 – Barça 1

1. En 68 segons hem passat de controlar el partit a descontrolar la Lliga.
2. Amb el segon gol, i la tercera errada greu de Piqué en dos partits que han costat 5 punts, quants culers hem dit, davant de la tele, “menys Copa Davis i més futbol”?
3. Però el Barça no perd per Piqué. Després de marcar el primer gol, com el dia del Girona, vam pensar que ja estava fet, que som tan guapos que ningú no ens remuntarà. Doncs ja ho tens…
4. En l’empat a 1, la notícia no és que li guanyin l’esquena a Sergi Roberto (perquè això és habitual), l’estrany és que una pilota bombada, que passa tanta estona al cel, que va a l’àrea petita, el porter es quedi sota el travesser i no surti a atrapar-la. És la llacuna de Ter Stegen.
5. El Zhar, marqui o no, jugui a l’equip que jugui, contra el Barça sempre és un corcó. D’aquells jugadors mitjanies però que mai sabem com parar.
6. Per cert, el qui ha decidit que juguéssim de groc contra un equip que va de blanc, que li donin el premi de treballador de l’any.
7. No he entès per què, després del 0-1 i el xut de Messi al pal, el Barça s’ha passat 23 minuts de la primera part i 20 de la segona, sense rematar a porta.
8. Valverde? Com a Roma. El primer que es queda col.lapsat i sense saber reaccionar als cops és ell.
9. Algú confia ara en el Sevilla?
10. Visca el Barça. Manque pierda a camp del cuer.

3-1 Tres punts més perquè Zidane ja ens doni per campions

07/04/2018 Barça 3 – Leganés 1

1. Bon 3 a 1. Quan els punts que sumi el Barça i els que deixi de sumar l’Atlético de Madrid sumin 12 serem campions. Diu Zidane que el Madrid ha decidit no fer-nos el passadís. Ens és igual. Que a falta de vuit partits del Madrid ja parlin d’això, és la victòria més gran.
2. S’agraeix, per fi, un equip que no pressionés alt al Camp Nou. El nostre cor ho agraeix. I l’equip també, al descans, 2 a 0 i a dormir.
3. El Barça d’avui ha estat molt estrany, amb quatre jugadors per damunt del seu nivell, quatre molt per sota i Messi fent de Messi.
4. Les quatre sorpreses molt agradables: Semedo, Vermaelen, André Gomes, i Dembélé.
5. Les quatre nits per oblidar: Piqué, Sergi Roberto, Coutinho i Luis Suárez.
6. Rakitic, fent de Sergi Busquets, ha tornat a fer un màster. Amb assistència a classe i tots els treballs fets.
7. Quan ha entrat Jordi Alba s’ha acabat el patiment.
8. El Bayern ja ha guanyat la Lliga. El City, el PSG i el Barça encara no. Tot arribarà. Que ningú no es neguiteji.
9. Fotia tan fred que, a 7 d’abril, m’he hagut de comprar una bufanda. Del Barça.
10. Algú confia ara amb el Madrid? (Pensava que mai no escriuria això).

2-1 Si això havia de ser l’assaig general de la remuntada, anem bé

19/02/2017 Barça 2 – Leganés 1

1. Continua la bona astrugancia d’Umtiti. 100% de victòries en les seves titulartitats. Avui, malgrat ell.I patint.
2. Com a París, un altre partit de resultat injust. Allà mereixíem perdre de mes i avui no mereixíem guanyar.
3. Per mi, és més vergonyós patir tant a casa amb el Leganés que allò de dimarts.
4. Quan marquem tan d’hora, al minut 3, els jugadors pensen que serà bufar i fer ampolles. I abaixen el pistó inconscientment.
5. Al seu camp, amb pressió altíssima, 1 a 5. Avui han decidit tancar-se tots al darrera i fer contracops. I han perdut per la mínima i a l’últim minut. Per la mínima, com el Granada, l’altre equip que es va tancar al Camp Nou.
6. Ter Stegen, de llarg, el millor del partit. Curiosament, s’ha menjat el xut del gol, que semblava el més fàcil. Havia salvat l’1 a 1 en tres ocasions.
7. Quina ràbia els fa a Madrid que el Barça continui a un punt, quan han arribat a pensar que serien 3, més els 6 que ja compten dels partits pendents, es veien a 9. I la realitat és que són a 1.
8. Per cert, Iglesias Villanueva ha trigat dos segons a xiular el penal perquè ha buscat algun motiu per no xiular-lo. Era claríssim, sobre Neymar.
9. Abans del partit, he vist dos socis de tribuna mostrant el mocador quan el Barça ha saltat el camp, alguns milers han xiulat a André Gomes quan han dit el seu nom, i divisió d’opinions quan es canta el nom de Luis Enrique. Crec que paga més l’efecte Jordi Grau que el 4 a 0 de París. Bona manera d’animar el Barça quan més ho necessita.
10. Per cert, el PSG només ha empatat a casa amb el Toulouse. 0 a 0. S’ho van gastar tot, i més, contra el Barça.

1-5 Una genialitat tàctica de Luis Enrique amb la complicitat del trident

17/9/16 Leganés 1 – Barça 5

1. Defensa de tres, oberta i arriscada, per atraure el rival. Quan l’hem tingut a davant, pressionant, sabíem que al darrera Suárez, Messi i Neymar podrien jugar contra tres defenses. I ha sortit perfecte la genialitat tàctica de Luis Enrique.
2. Fins al punt que els tres gols de la primera part han estat a porta buida, a dos contra un al porter.
3. Amb aquest sistema qui més pateix és Mascherano, que pateix quan ha de sortir cap a la banda dreta, i ha patit Alba, que en la primera part no ha trobat la posició.
4. Aquest futbol, només es pot fer amb Ter Stegen de porter.
5. Rafinha ha estat clau incrustant-se a la banda dreta, per obrir el camp i el rival.
6. Els quatre gols de jugada del Barça han estat de contraatac. La jugada del penal, també. Si l’Alabés va posar l’autocar al darrera i no vam poder perforar-los, Luis Enrique ha posat l’ham perquè el Leganés piqués, anés endavant agosaradament, i el Barça ho tingués més fàcil.
7. De fet, ens ho passàvem tan bé a la primera part que no hauríem volgut que s’acabés mai.
8. A la segona, en canvi, li han sobrat vint minuts. Sorprèn una afició tan hiperventilada fins i tot amb 0 a 5, culpant a l’àrbitre de la derrota, i uns jugadors que han deixat massa al peu, endut per l’ambient.
9. Un comentari d’Umtiti. A la primera part, que podia quedar molt exposat, ha estat genial i fins i tot ha tret un gol amb el cul (mai vist). A la segona, amb el partit sentenciat, més acompanyat en defensa, s’ha complicat la vida com no havia fet fins ara al Barça.
10.. M’ha agradat que Carles Naval fes que els jugadors del Barça anessin a aplaudir l’afició culé que omplia tot un còrner.