6-1 Sergi Roberto, Reus, París i Cardiff

08/03/2017 Barça 6 – PSG 1

1. És el millor que he viscut mai al Camp Nou. Fins i tot a tribuna, hem viscut dret els cinquè i el sisè gol.
2. La diferència amb Stamford Brigde és que l’emoció l’hem viscut col·lectivament, tots junts, a casa.
3. Unai Emery continua sent el millor client. S’ha equivocat en tot. Ha sortit a tancar-se, amb l’autobús sota porta fins al 2 a 0. Amb el 2 a 0 ha dit que pressionessin amunt. I amb el 4 a 1 ha tornat a tirar l’equip al darrera de tot. S’ha equivocat en totes les decisions. Si haguessin sortit a marcar i no a deixar passar l’estona i mirar que es consumissin els 90 minuts ara estarien a quarts de final. La seva carrera, marcada per sempre.
4. Luis Enrique avui sí que ha encertat el sistema i l’alineaació. I, millor encara, ha sabut fer jugar el Barça amb Messi absolutament tapat sempre per tres. Potser els jugadors avui també ho podien dir públicament, com van fer a París.
5. Neymar. Bon fitxatge.
6. Ter Stegen. N’ha salvat dos que eren la sentència.
7. Sergi Roberto era aquell jugador que deien que no servia pel Barça. Ja ha passat a la història. De Reus, s’ha tirat el París, camí de Cardiff. Serà llarg, encara.
8. El Barça ha xutat 7 vegades a porteria. N’havíem de fer 6. Han estat dues remuntades en un mateix partit. La bogeria final.
9. Avui Florentino Pérez feia 70 anys. Li hem esguerrat la festa.
10. Ara, a quarts, que no ens toqui l’Atlético de Madrid.

4-0 El millor, pel Barça, ha estat el resultat (i altres dogmes que es trenquen. Quins?)

14/02/2017 PSG 4 – Barça 0

1. Només tinc un dubte. Si ha estat pitjor la segona part que la primera. O al revés.
2. Que fàcil seria ara fer sang de tots els jugadors del Barça. No ho faré. Em trec el barret, això sí, per Verratti, Rabiot, Matuidi, Draxler, Cavani i el de sempre: Di María. El dia que va marxar del Madrid vaig respirar. Avui els ha fet un favor.
3. Partits com avui trenquen dogmes. Com que al mercat d’hivern mai no es pot fitxar res de bo. Draxler és un crack.
4. Un altre dogma esquinçat: Amb Busquets i Iniesta el Barça sí que és reconeixible. Iniesta, des de la lesió, encara està massa tou. 15 minuts amb l’Atletico de Madrid i 30 minuts amb l’Alabés, no tenia el ritme per un partit amb tanta velocitat com la d’avui.
5. Un altre dogma: el currículum d’Unai contra el Barça feia riure. De 23 partits, dèiem, una sola victòria. Avui ens ha donat una lliçó tàctica, de posició dels seus jugadors (sempre molts junts) amb pilota i sense. La quantitat de vegades que ha trobat l’espai entrelínies, a l’esquena dels nostres tres mitjos i la cara dels dos centrals, ens ha destrossat.
6. És el segon partit de tota la temporada que ens quedem sense marcar (i el primer fora de casa), just quan dèiem que marcar fora de casa a Europa és vital. André l’ha tinguda, Umtiti al pal. Era un bon dia perquè els dos fitxatges s’estrenessin com a goleajdors.
7. Quan en tot el partit ni Suárez ni Messi han rematat a porta, ja està tot dit de com ens han lligat curt. I com d’espessos hem estat.
8. Si sentiu fanfàrries de remuntada, no piqueu. Això no ho aixequem.
9. Però si sentiu la tornada de sempre, que aixó és el final de cicle, tampoc no piqueu. Aquest Barça no s’ha acabat.
10. Algú confia ara amb el Nàpols?

2-0 Benvingut, Andrés Iniesta, a 21 de abril. Ben tornat

21/04/2015 Barça 2 – PSG 0

1. El Crakòvia ens recorda cada dilluns que Iniesta no du cap gol ni cap assistència a la Lliga. (Dels 3 gols de Copa no diuen res). La jugadassa de l’1 a 0 d’avui ens retroba el millor Andrés, en el millor moment i en el millor aparador. Ben tornat.
2. El partit d’Iniesta d’avui, i de Neymar, són molts vots a la pilota d’or del 2015.
3. Avui, tot l’equip, ha fet una gran primera part. Enorme. Espectacular, imperial i efectiva. Fins i tot Alves i Alba han donat la seva millor versió d’intensitat i concentració. És bàsic que els laterals estiguin enxufadíssims pels 10 partits que queden.
4. Hem eliminat el PSG i el City (campions de lliga a França i Anglaterra, respectivament) als primers noranta minuts. En vam tenir prou amb l’anada. Vam saber aprofitar les baixes dels francesos.
5. Hem eliminat el PSG sense cap gol de Messi. 3 de Neymar i 2 de Suárez. Se’ls guarda per les semifinals. Tothom tranquil. (això sí, l’assistència del 0 a 1 a París va ser obra seva)
6. Un rival com el PSG, que ha de remuntar, fa el primer remat a pals al minut 27 de la segona part. Diu molt del Barça.
7. Un rival que va molt bé de còrner, no els concedim el primer fins al 37 de la segona part. Diu molt de la conscienciació i feinada d’equip del Barça.
8. Ibra -quin gran talent- continua en orsai constant. Maxwell, retratat al 0 a 1 d’allà, també surt a la foto del 2 a 0 d’avui.
9. Potser avui ALves ha descobert que la seva cama bona per centrar és l’esquerra. Si arriba a marcar aquell gol des de mig camp, la renovació ens hauria costat caríssima.
10. Ter Stegen, amb els peus, una altra exhibició. Sergi Roberto, per quarta vegada consecutiva, aprofita molt bé els minuts que té. Ha fet un pas endavant.
11. Avui tampoc jugaven Ribery, Robben i Alaba, i el Bayern n’ha marcat 6. Les baixes de l’anada, doncs, no eren l’excusa.
12. Algú confia ara en l’Atlético de Madrid?

3-1 La nit que Bartra es va convertir en Puyol

10/12/2014 Barça 3 – PSG 1

1. Luis Enrique ha substituit Bartra perquè l’aplaudissin. Ha estat, certament, el millor d’un partit ple d’estrelles. I això que el sistema de 3 defenses podia deixar en el cul enlaire als tres centrals. I se n’ha sortit millor que Piqué i Mathieu.
2. De fet, avui he vist en Bartra, les ganes del jove Puyol, l’actitut de llençar-se a terra per salvar dos gols en una jugada…
3. Sobre el sistema 3-2-3-2 de Luis Enrique, “raro, raro, raro” que diria el Bruins Slot. Està bé arriscar, provar coses noves i, segurament, amb un equip anàrquic com el PSG potser era el dia. El resultat dirà que li ha sortit bé.
4. A mi m’ha agradat més el Barça quan hem tornat el 4-3-3, amb Rakitic i Xavi al camp. De fet, Iniesta ha estat molt espès i Xavi ha donat criteri i sentit de l’orientació.
5. Per ser justos, quan Xavi ha entrat al camp, el PSG ja s’havia trencat amb 5 davanters (5) junts al camp i només Motta al mig del camp.
6. Novament, Blanc ha estat un entrenador rival que s’ha equivocat substituint el seu millor jugador avui: Verrati.
7. De Mathieu volia dir una cosa més: avui hem descobert perquè el van posar de central al València. Perquè fugís del lateral.
8. Neymar: un golàs. De Ronaldinho. La resta, ha tornat a fer massa coses rares.
9. Per fi un gol de Suárez al Camp Nou. Ara serà un no-parar.
10. No podíem quedar segons perquè havíem de fugir de Bayern i Chelsea. Ara resulta que ens espanta el City, la Juve i l’Arsenal on l’estrella és Alexis.

2-2 Els “per què” que Mourinho no dirà mai de Wolfang Stark

1. Fa dos anys, per una planxa de Pepe sobre Alves al Bernabéu, el defensa del Madrid va ser expulsat -amb un excés de rigor- i Mourinho va fer la roda de premsa més indecent de la història de la Champions.
  2. L’àrbitre d’aquell Madrid-Barça era el mateix d’ahir, Wolfang Stark, i va xiular mediatitzat.
  3. A la segona part, quan el Barça tenia el control absolut a pesar de l’absència de Messi, Menez ha fet una planxa a Alves al mig del camp i no xiula ni falta. Fruit d’allò Mascherano ha de fer una falta i li ensenya la groga (s’hauria perdut la tornada per sanció). I a partir d’aquí continua el despròposit de l’àrbitre alemany. Continua llegint «2-2 Els “per què” que Mourinho no dirà mai de Wolfang Stark»