1-1 I ara… Quins rivals vull i quins no vull a vuitens de la Champions?

09/12/2015 Bayer Leverkusen 1 – Barça 1

1. Ter Stegen, amb deu aturades, ha maquillat el resultat.
2. Messi, al 15%, l’ha acabat de maquillar.
3. Un equip que estava a un gol del seu somni (els vuitens de la Champions) no ha pogut contra un Barça que s’ha aguantat per l’ofici de Rakitic i Vermaelen.
4. Poder jugar amb quatre jugadors del filial és el senyal més clar que ja havíem fet els deures. Samper i els minuts de Cámara han aprofitat l’oportunitat.
5. Luis Enrique ha fet jugar només 3 de Valencia. Messi que ho necessita, Alba que ens ha desesperat i Rakitic que haurà de descansar contra el Deportivo. Important que Mascherano, Busquets, Piqué i Suárez no s’hagin desgastat.
6. El dia que es preveia la debacle del futbol anglès, al final han passat tres de quatre a vuitens de final (Chelsea, Arsenal i City), igual que la Lliga espanyola (Barça, Madrid i Atlético)
7. A vuitens, els dos rivals que no vull: PSG i Juventus (massa vistos).
8. Els dos que sí que vull: Gant i Benfica.
9. Al marge del rival, odio que dilluns se sortegi ja, a més dels vuitens, el quadre de quarts i també el de semis. Saber en quin punt ens trobarem el Madrid, em fa molta mandra.
10. Per respecte a Adriano, Munir i a dos dels quatre jugadors del filial, avui no posarem notes individuals.

2-1 Per què Luis Enrique, a falta de Messi, ha guanyat el partit?

29/09/15 Barça 2- Bayer Leverkusen 1

1. Esperàvem un pas endavant de Neymar i n’ha fet unes quantes enrere. Pren massa decisions equivocades amb la pilota als peus.
2. Ara ja ningú discuteix Sergi Roberto quan fa un mes deien que no servia pel Barça. Avui, revulsiu com a interior esquerra.
3. Munir vital en el primer gol, gran assistència en el segon i, per variar, ha volgut marcar el tercer de vaselina. Menys pomada i més barraca. Bons minuts.
4. SUárez, al primer toc, cap dins i victòria. Contra Las Palmas, dues al primer toc, i cap dins. Fora de l’àrea ho lluita tot però continua molt desencertat.
5. La quantitat de pèrdues absurdes de Busquets a la primera part, mai vistes. En Rakitic o Mathieu ja és més habitual.
6. Em preocupa Alves. El què tenia era velocitat. Avui ha jugat a dos marxes menys que l’Alves habitual, a tres menys que els seus companys i a quatre menys que els potents jugadors del Leverkusen.
7. Luis Enrique, a falta de Messi, ha guanyat el partit. Amb el canvi de sistema de la segona part i amb fent entrar Alba, Munir i Sergi Roberto com a revulsius.
8. Ter Stegen, avui sí, ha fet dues aturades a la primera de les que solen acabar en gol. Ja era hora que el porter donés punts. A veure si anem tancant dubtes estèrils.
9. Dues xiulades del dia. A l’himne de la Champions, sensacional, per la sanció per les estelades. A l’equip, al minut 3 de la segona part, perquè Piqué, Busi i Mascherano se la passaven per darrera, sense tirar endavant. A la primera part havíem atacat amb pressa, precipitadament i esbojarrada. A la segona, calia entendre el nou sistema i jugar amb més cap.
10. El partit no era bo i estàvem encalladíssims, però per això calia animar. No entenc xiular aquest equip. I menys quan perdíem a casa. I menys en el primer dia sense Messi. M’ha agradat, això sí, el toc de Luis Enrique als xiulets de l’afició.

7-1 El descans li ha anat bastant bé a Messi

1. N’hi havíem vist fer tres moltíssimes vegades, quatre en una ocasió. Avui, 5. Potser sí que els dies de descans que li ha donat Guardiola li han anat bé.
  2. A part dels 5 de Krankl contra el Rayo, també a Manolo Clares, a l’estadi, contra el València, n’hi vam veure fer 5. Potser, doncs, no n’hi ha per tant… (Argument pels puntopeloteros). Ha valgut la pena esperar 30 anys per tornar a viure una nit històrica.
  3. Si Tello arriba a marcar el tercer en la tercera ocasió que ha tingut, hauria estat el primer jugador que fa un hat-trick i no s’emportava la pilota a casa.  Continua llegint «7-1 El descans li ha anat bastant bé a Messi»

1-3 Una aspirina i un cop de puny a la taula.

1. El Bayer de l’Aspirina encara no sap si era millor jugar tancats al darrera per no rebre un xàfec (0-1 a la primera part) o sortir a trencar el partit (1-2 a la segona). En qualsevol cas, a Europa, el Barça se’l respecta i se’l tem més que a Espanya.
  2. A la primera part, els alemanys estaven tan sumament ordenats que semblava que l’entrenador fos Angela Merkel. L’única vegada que s’han desorganitzat, gol d’Alexis. Per cert, gol de contraatac… nosaltres… no està prohibit.
  3. L’arbitratge, chapeau. Al minut 7, primera falta dura sobre Abidal, i targeta groga. És la manera de tallar les temptacions de duresa. Això que ha sabut fer un àrbitre escocès, a la lliga BBVA no passa.
  4. Avui sí, concentradíssims des del minut 1. Continua llegint «1-3 Una aspirina i un cop de puny a la taula.»